Archeon

Op de laatste dag dat Kleine Zus een ‘tientje’ is bezoeken wij samen het Archeon. Ik was er al twee keer eerder maar nog nooit met Kleine Zus en dat werd wel ‘ns tijd vonden wij. Daarbij is Kleine Zus ontzettend geïnteresseerd in dit soort dingen en houden we er gewoon van samen op pad te gaan.

Bij de Jumbo kreeg je een tijdlang kortingsmunten en wel gaaf dat die ook geldig waren bij het Archeon. Nog leuker was het feit dat de korting van € 5,= begin vorige week naar € 10,= eergisteren ging. Toch mooi meegenomen nietwaar?

Ik ben zelf gek op historische romans en vooral de middeleeuwen spreken tot mijn verbeelding. Stel dat ik eerder geleefd heb, zou ik dan ook ooit in die tijd rondgehobbeld hebben en zo ja, wat was ik toen? Een heuse jonkvrouwe, een stoere ridder, een heks, een arme sloeber? Was ik Christen of Moslim, was ik lid van een gilde of was ik misschien wel wetenschapper? Of had ik moeite mijn kostje bij elkaar te scharrelen, werd ik getroffen door de verschrikkelijkste plagen of misschien was ik wel Hendrik VIII? Alhoewel: of het nou zo tof was om die meneer te zijn geweest?

archeon

De ijzertijd en zo vind ik ook wel interessant en het is mooi om te zien hoe de ontwikkelingen zich in die tijd opvolgen. De mensheid is toch wel verrekte inventief geweest nietwaar? De Romeinse tijd trekt mij eigenlijk het minst maar ook daar zullen Kleine Zus en ik ons prima vermaken.

SusWisB

Als het kon, welke tijd van weleer (of misschien juist in de toekomst) zou jij dan wel ‘ns willen bezoeken en wat voor ‘personage’ zou je dan willen zijn?

11 gedachten over “Archeon

 1. Ik zou in vroegere tijden wel Abdis in een klooster geweest willen zijn. Die gemeenschap besturen en voor de bevolking eromheen onderwijs en verpleging geven lijkt me een mooi en waardevol leven.

 2. Ik was vorig jaar met de kleinste man naar Avifauna. Ik heb toen nog getwijfeld om ook meteen Archeon mee te pakken maar hebben we niet meer gedaan – jammer achteraf. Ik zou terug gaan naar de jaren 60 of als het echt veel eerder moet dan naar …eh…weet niet…iets met mooie jurken en weinig ziektes.

 3. Ik wéét het niet, op zich heb ik genoeg met mooie kleding om een middeleeuwse barones of zo te willen zijn maar of dát met de toenmalige sanitaire mogelijkheden nou zo’n pretje was?

 4. Ik ben er nog nooit geweest, maar met de kleindochter zouden we daar best, over een paar jaar, eens heen kunnen gaan.

  gr Elise

  Oh ik zou best een jonkvrouw willen zijn .. denk dat het wel harde en zware tijden waren, destijds

 5. Ik ben nog nooit in Archeon geweest. Ik heb zelf het idee dat ik zo rond 1760 al eens geleefd heb en dat ik toen erg arm was. Het lokt mij niets om terug te gaan naar die harde zware tijden van geen hygiëne en zware lichamelijke inspanningen en dan ook nog de kou te moeten trotseren. Nee, ik ben blij dat ik in deze tijd leef.

 6. Het archeon is leuk! Romeinse tijd is best boeiend hoor, vind ik. Maar als ik dan toch een dagje kiezen mag wil ik (heel kinderachtig) misschien zo’n Marie Antoinette zijn aan het Franse hof.

 7. Onze kinderen vonden het Archeon ook zo leuk. We zijn er verschillende keren geweest. Heel veel plezier samen!

Reacties zijn gesloten.