In de aanval

Ik las al een boel boeken van Tom Clancy (best knap dat er nog boeken onder zijn naam verschijnen terwijl de goede man al best een tijdje dood is) met Jack Ryan in de hoofdrol dus ook ‘In de aanval’ moest er aan geloven. Waar gaat dit boek over?

In Noord-Korea is een jonge dictator aan de macht gekomen die de wereld wil laten zien dat er niet met hem te spotten valt. De ontdekking van zeer waardevolle mineralen in zijn land heeft de economie een impuls gegeven en het verworven kapitaal stopt hij in de ontwikkeling van een grootschalig nucleair programma. In korte tijd ontwikkelt de kluizenaarsstaat zich tot een zeer gevaarlijke speler op het wereldtoneel. En er is nog slechts één extra stap nodig om het perfecte plan te vervolmaken: de eliminatie van de machtigste man van de Verenigde Staten… president Jack Ryan.

Het was wat lastig om in dit boek te komen vond ik, maar zodra dat Mark Greany (de meneer die de eer heeft gekregen onder Clancy’s naam verder te schrijven) wel lukt, dan wil je toch ook zo snel mogelijk weten hoe het boek af gaat lopen. Kortom: een buitengewoon spannende thriller die uiteindelijk duh natuurlijk goed afloopt. Althans, voor de good guys. De bad guys delven zonder meer het onderspit. Een minpuntje vond ik wel trouwens het uitgebreide gebruik van vaktermen (en de daarbij behorende afkortingen. Dat wekte bij mij eigenlijk vooral wat wrevel op.

20160519_203630

Vertel ‘ns: houdt jij van dit soort thrillers op z’n tijd of geef jij je portie liever aan Fikkie?

7 gedachten over “In de aanval

  1. Nee, nog nooit een boek van Tom Clancy gelezen. Het trekt me niet aan, hoewel ik wel van thrillers houd.. Misschien eens een keer proberen!

  2. Ik heb nog nooit een boek van Tom Clancy gelezen. Op de een of andere manier spreken ze me niet aan.

Reacties zijn gesloten.