Geslaagd!

Je dacht misschien: huh, weet Grote Zus nu al of ze wel of niet geslaagd is, maar dit logje gaat toch echt even over iets anders. Kleine Zus namelijk deed op 27 mei het praktische verkeersexamen. Hier schreef ik al een logje over de twee proefrondjes die we op een stralende zondagmiddag fietsten en waarvan het tweede rondje al heel behoorlijk ging (over het eerste rondje zwijg ik maar even, maar hé, we moesten toen ook nog de route lezen). Later fietste ze met papa ook nog een keer rond. Dus voorbereiding genoeg.

Het schriftelijke examen deed ze al wat eerder op school en daarvoor slaagde ze. Ze was er best zenuwachtig voor en dat werd vooral veroorzaakt doordat ze op dag dat er voor het aandacht aan besteed werd ziek was en dus viel alles haar nogal rauw op het dak. En als er iets is waar ons ‘kleine’ strebertje (want oh, wat wil ze alles toch goed, beter, best doen) niet tegen kan is het onzekerheid of ze iets wel beheerst.

Na het praktische examen  had Kleine Zus ernstige twijfels. Maar ja, zo is ze nu eenmaal. Twijfelkontje ten top. Maar … afgelopen dinsdag kwam het verlossende woord: Kleine Zus is geslaagd. Hoera ende hoezee!!!
13413079_1799732053594186_4691963570675659037_n
En wat de examens van Grote Zus betreft: ze schat zelf in dat ze 90% kans geslaagd is. Donderdag weten we meer. Spannend hoor.

15 gedachten over “Geslaagd!

  1. Spannende tijden hoor. Met een glimlach las ik over jullie oefenrondjes. Eega is vrijwilliger bij VVN en hij komt altijd met mooie verhalen thuis als hij weer eens geholpen heeft bij een verkeersexamen. sommige kinderen zijn zo zenuwachtig….

  2. En dat is één. Of nee, ze heeft vast ook al zwemdiploma’s. En een veterstrikdiploma en tafeldiploma.

    En Grote Zus dus nog een weekje geduld. Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *