Recepten

Een echte keukenprinses zal ik nooit worden, maar ik kook de laatste jaren liever dan dat ik het daarvoor deed. De pakjes laat ik ook steeds vaker staan en dat betekent dat er inmiddels al een boel kruiden- en specerijenpotjes in een van de keukenkastjes staan. En dat bevalt goed, al is het vaak maar wat gegoochel wat ik doe. Gerechten smaken sindsdien dus nooit meer hetzelfde.

kruiden-foto-banner-1140x500

Gelukkig eten de meiden alles wat ze voorgeschoteld krijgen. Pasta wordt enthousiaster ontvangen dan bijvoorbeeld nasi- of bami. Erg lekker vinden ze de wraptaart die ik af en toe maak, maar ook de hartige taart en de ovenschotels die ik in elkaar draai worden goedgekeurd.

Wat ik eerlijk gezegd nog wel steeds lastig vind is het telkens weer opnieuw bedenken wat te koken. Ik val toch regelmatig in herhaling en dat is eigenlijk best jammer. Daarom dit logje: wat is jouw favoriete recept en kun je het hier achterlaten of een link achterlaten waar ik het kan vinden. Onze dank zal enorm zijn.

27 gedachten over “Recepten

 1. Ik kook mee met de seizoenen, dan moet je sowieso regelmatig aanpassen. En in herhaling vallen is niet erg, toch? Elke week spaghetti daar zeg ik geen nee tegen bv 🙂 Mijn favoriet recept van het moment is gevulde courgette. Je snijdt de courgette overlangs in twee en schraapt de zaadlijsten eruit met een lepel. Prop vol met (naar smaak gekruid) gehakt en zet (met wat olijfolie op de bodem van een ovenschotel) een half uur op 200°. Je kan het eten met een pittig tomatensausje of andere groentjes. Nomnomnonomnomnomnom.

 2. Geloof niet dat je aan mijn tips veel zult hebben. Ik ben echt een easy-basic koker. Ben natuurlijk alleen dus hoef alleen mijzelf maar tevreden te stellen. Dat ben ik al snel met een wokschotel (veel groenten, champignons en soms wat scharrel kipfilet of wat garnalen erbij).
  Zelf eet ik zelfden koolhydraten dus aardappels, rijst en pasta is in mijn keuken niet te vinden. Maar groenten, tomaten, paprika’s, komkommer en olijven plus wat sla, en ook daarbij een eitje wat rosbief etc heerlijk! Eet smakelijk 🙂

 3. *oef* De keukenprins is bij ons mijn lief! Maar wat er altijd ingaat bij ons zijn maaltijdsalades. Van alles toevoegen wat lekker is! Restje pasta, kip, (tuin)boontjes, taugé… eigenlijk van alles dus! Wat er standaard altijd in zit: sla (ja hèhè…), snoeptomaatjes, uitgebakken spekjes, appel in partjes, mango in blokjes, komkommer. Dressing is misschien wel het geheim van de smid: Notenolie – een zoete azijn (framboos of cranberry -> Oil & Vinger) – scheutje verse sinaasappelsap – peper & zout – flinke theelepel grove mosterd – beetje verse knoflook uitgeperst (beetje maar hoor!) – honing. Goed kloppen en de salade mee aanmaken. Eten met een vers boerenbrood en boter. Heerlijk!!
  Smakelijk!!

 4. Wij eten best gevarieerd. Hollandse pot of oosters, Italiaans of een mix van allerlei. Bijna altijd tot ieders genoegen en heel af en toe is het niet te eten.
  Wij koken ook zonder zakjes of pakjes. Wij hebben bijna altijd zelfgemaakte runderbouillon en kippenbouillon in de vriezer. Dat gebruiken we als basis voor een maaltijdsoep. goed om restjes groente mee op te maken. En als er niet te veel vulling in zit, biedt dat ruimte voor een heerlijk toetje zoals een royale portie zelfgemaakt vanillevla met slagroom en fruit.
  Wat zijn nog meer favorieten? Stamppot rauwe andijvie met een bal gehakt, aardappelpartjes uit de oven met een gemengde salade. Kipshoarma (kip/ui/paprika) met zelfgemaakte knoflooksaus en royaal komkommer. Groenten wokken met rijst of pasta. Wij kijken ook veel op de website van de BBC good food voor recepten.
  Eet smakelijk!

 5. Uit de categorie “zonder pakjes en zakjes” kan ik je de recepten/kookboeken van Koken met Karin aanraden (Karin Luiten – http://www.kokenmetkarin.nl/recepten/index.html). Veel lekkere recepten, redelijk eenvoudig te maken. Jamie Oliver in 15 of 30 minuten is ook een fijne inspiratiebron, ook al doe ik er altijd dubbel zo lang over.

  • het kookboek zonder pakjes en zakjes van koken met Karin is ook hier een grote favoriet!

 6. Ik kook iedere dag ‘Hello Fresh’. Ben geen lid maar pik de recepten van hun website. Ik vind het erg leuk om te doen en de recepten zijn altijd goed te doen. Het kost je wel meestal een half uur tot drie kwartier serieus in de keuken bezig zijn. Sindsdien eten we veel meer verschillende groenten zoals bijvoorbeeld koolrabi, venkel en kikkererwten. Ook een à twee keer in de week vis en vegetarisch. Ik ben een echte Hello Fresh fan.

 7. Zo te lezen ben je al behoorlijk creatief!
  Ik ben een echte luie vegetariër, dus ik maak al gauw soep. Er zit altijd buillion en water in en verder kun je eindeloos combineren:

  – bloemkool + mosterdzaadjes
  – kikkererwten + komijn + gepelde tomaten
  – courgette + doperwten + munt
  – broccoli + room
  – spinazie + nootmuskaat
  – maissoep (wel goed zeven)
  – bleekselderij

  Je kunt echt eindeloos variëren!

 8. En ik heb er nog wel 1 wat erg lekker is, maar kan geen afbeelding plaatsen, kan ik het mailen?

 9. Kip druiven salade

  Nodig:

  250 gram in stukjes gesneden gaar kippenvlees
  250 gram schoongemaakte en gehalveerde witte druiven zonder pit
  4 eetlepels mayonaise
  1 eetlepel tomatenketchup
  1 eetlepel koffieroom
  ½ theelepel paprikapoeder
  mespuntje knoflookpoeder, mag ook verse zijn
  mespuntje peper
  eventueel enkele blaadjes sla

  Vermeng de stukjes kippenvlees met de gehalveerde druiven in een schaal.
  Roer van de mayonaise, de tomatenketchup, de koffieroom, de paprikapoeder, de knoflook en de peper een sausje.
  Schenk het sausje over het kip-druivenmengsel en schep alles voorzichtig door elkaar.
  Let wat blaadjes sla op een platte schaal en schep hier de salade op.

  Errug lekker.

  Auk

 10. Deense gehaktballetjes? Een pond varkensgehakt. 1 ei, een handjevol havermoutvlokken, zout en peper, een lepel bloem, eventueel een beetje aardappelmeel, roerem met melk of spa rood.
  Met een lepel platte, ovale balletjes vormen en bakken in de pan.

 11. Ik herken het probleem en je weet waar je mijn favorieten kunt vinden. Ze hebben zelfs een eigen categorie…

 12. Ohhh ik ben ook niet zo’n keukenprinses, maar meestal is wat ik maak wel heel lekker. Noodles met veel groenten in de wok en kip, simpel maar heerlijk. En je kunt je uitleven met je kruiden ook, ik doe altijd maar wat, heb eigenlijk geen verstand van kruiden die bij elkaar passen…
  Succes. Ik kom nog wel eens terug om hier bij de reacties ideetjes op te doen.. 🙂

 13. Dan heb je aan mij 3x niks, ik heb nog véél minder fantasie dan jij.
  Ik kook gewoon ouderwets op z’n Hollands met af en toe, maar zéker niet meer dan 1x in de week een pasta o.i.d. Van al die kruiden sla ik op tilt en dus komen pakjes er ook niet in, téveel kruiden en véél te veel zout.

 14. In het kader van eens andere groente proberen zocht ik eens op paksoi en vond dit recept
  http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/maaltijdsoepen/geroerbakte-paksoi-met-kipfilet-8176.html
  We eten het geregeld alleen gebruik ik mihoen ipv rijst.

  http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R205476/bloemkoolsoep >> deze vond ik omdat ik bloemkool als groente naast mijn aardappel niet zo lekker vind. Superlekker en simpel (in gooit er altijd wat parmazaanse kaas overheen ipv van de ham.

  Indy lust (nog) niet alles, dus ik zoek vaak recepten met wat ze lust en 1 ingredient die ze niet lust of nog niet kent.

 15. 2 van onze favorieten (zonder pakjes en zakjes) zijn Goulashsoep en Gehaktballen uit de oven.

  Goulashsoep 8 personen
  500-600 gr Rundsstoofvlees, 4-5 uien, 2 paprika’s, 4 tomaten, 4-5 dikke aardappelen, 3 teentjes knoflook, 1 ½ L vleesbouillon, 2 potjes 70 gr tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder, 1 ½ tl komijn, 1 tl zout, 1 tl peper, ½ tl marjolein

  Hak de uien fijn en bak ze 5 min zachtjes in olijfolie tot ze gelig zijn. Snijd het rundvlees in stukjes en voeg ze bij de uien, laat 5 min meestoven. Voeg paprika, zout, peper, komijn en marjolein toe en roer goed om. Voeg de bouillon toe en laat alles onder een gesloten deksel 1 uur zachtjes koken. Halveer de tomaten en haal de pitten eruit, snij de tomaten klein. Schil de aardappelen en snijd ze kleiner dan je pink.
  Voeg na een uur de aardappelen, tomaten en tomatenpuree toe en roer alles goed om. Laat nog 30 min koken.

  Gehaktballen uit de oven
  Rundergehakt, 1 ei, een gesnipperde ui, zout naar smaak, paneermeel, voor Italiaanse gehaktballen voeg ik o.a. Basilicum en Oregano toe.

  Kneed alles goed door elkaar en draai stevige gehaktballen. Zet ze op een rek in de oven en zorg ervoor dat er een schaal of bord onder staat om het eventuele vocht op te vangen, na een uur op 160 graden zijn de ballen klaar.

 16. Ik kan je even niet verder helpen, maar ben benieuwd wat voor recepten hieronder komen te staan. Wij zijn niet zo fantasierijk in de keuken.

 17. De venkelpasta van Jamie Oliver is onze grote favoriet.
  In huis gekomen nadat ik besloot een wekelijks groentepakket te laten bezorgen. Biologisch, meestal met groenten uit onze eigen regio en ook veel dingen die je zelf niet zo gauw zou kopen (zoals die venkel dus, maar ook schorseneren, snijbiet, bleekselderij en nog veel meer). Wekelijks wordt er dus bij ons gegoogled, wat doen we nu weer met (knol-)selderij, koolrabi of kan de combinatie van zoete puntpaprika met andijvie iets lekkers opleveren?

 18. Leuk!! Ik kom terug, met een lekker recept (en ook om weer inspiratie op te doen, want het is een bekend ‘probleem’ :-))

 19. Ik herken je probleem, ik start een round robin op met het thema koken en recepten en hoop zo ook wat recepten weer te verkrijgen:-) wij eten hier graag de gado gado simpel
  Bak 400 gram kipfilet in blokjes, met beetje zout en peper
  Kook 4 eieren
  Sperciebonen verwarmen
  Rijst koken
  Satesaus maken (ik doe dit met supersimpele pindakaas, melk en sambal en ketjap naar smaak.
  Rijst op de schaal, sperziebonen erover met de kip satesaus daarover,eieren in partjes er naast en smullen maar!

Reacties zijn gesloten.