Room

Vorige week waren Grote Zus en ik een avondje alleen thuis. Er was weer ‘ns niets op tv en zo kwamen we erbij om via ‘on demand’ een film te kopen. Die film werd ‘Room‘ waar ik al een paar keer wat interessants over gelezen had. En man, man, man wat was dat een geweldige, ontroerende, indrukwekkende film. Echt, zo puur, zo mooi, zo verschrikkelijk en dat allemaal door elkaar heen.

De film gaat over een afgrijselijk verhaal: Joy wordt als 17 jarige ontvoerd door een man, opgesloten in een kamer en stelselmatig verkracht. Uit die verkrachtingen wordt uiteindelijk Jack geboren. Vanaf dat moment wonen Joy en Jack samen in de kamer (eigenlijk een schuur in de tuin). Joy is een sterke jongedame die haar zoon binnen de haar zo beperkte mogelijkheden opvoedt, liefheeft en beschermt. Dit is allemaal prachtig verfilmd. De casting van de jonge Jack is echt geweldig. Wat een prachtprestatie zet de jonge Jacob Tremblay neer. En wat mooi om in die film de veerkracht van kinderen te mogen zien. Echt heel, heel mooi.

download (2)

Op een bepaald moment had ik tranen in mijn ogen en ik voelde gewoon dat dat ook voor Grote Zus gold. Dus mocht je de kans hebben: kijken. Je zult er absoluut geen spijt van hebben.

Wie Mr. T. en ik afgelopen vrijdag zagen was Theo Maassen. En of je nu wel of niet van hem houdt, zijn nieuwe show ‘Van kwaad tot erger’ zit werkelijk waar weer geniaal in elkaar. Af en toe is hij gruwelijk hard, maar de rode draad in de show is zonder meer subliem en zet je aan het denken. En gewoon ‘ns goed nadenken, dát zouden volgens mij veel meer mensen moeten doen.

11 gedachten over “Room

  1. Het lijkt mij een bijzondere film. Misschien toch maar eens een lijstje ‘Te bekijken films’ of zo maken…

  2. Heb de film (nog) niet gezien. Theo Maassen vond ik altijd wel goed, soms wat te hard ja, maar zit goed in elkaar.

  3. Ooo, wat heftig. Te heftig vrees ik. De rillingen lopen al over mijn rug als ik de korte inhoud lees. Niet het deel dat de moeder het naar omstandigheden goed doet, maar het gegeven … ontvoerd, verkracht, opgesloten. Nee, niet iets voor mij (denk ik).

Reacties zijn gesloten.