Klassiek

Iedereen kent veel meer klassieke muziek dan hij/zij waarschijnlijk denkt. Hier in huis hebben we een aantal cd’s met klassieke muziek en ook dit soort CD’s (1 en 2) wordt regelmatig geluisterd. Kleine Zus speelt inmiddels een heel aardig stukje op de piano en richt zich momenteel op dit en dit nummer. Echt superleuk gewoon.

Ik moet zeggen dat ik gewoon stilte in huis ook heel erg kan waarderen. Ik vind het heerlijk om, als ik alleen thuis ben, alles uit te hebben staan. Geen tv, geen muziek, heerlijk.

Maar goed, dat geheel terzijde. Ik wil het namelijk even over de Carmina Burana hebben. Want naar daarnaar gaan Mr. T., Kleine Zus en ik vrijdagavond kijken. Als onderdeel van een cultureel festival dat iedere twee jaar hier in de gemeente op touw gezet wordt, wordt de Carmina Burana gespeeld. Echt zo gaaf. Ik ben vooral benieuwd hoe Kleine Zus het vindt. Toen ik haar zei dat ze mee ‘moet’ was ze niet heel enthousiast, maar ik wed dat ze dat uiteindelijk wel zal zijn. Tenminste, dat hoop ik. En anders heeft ze pech, want ze zal het komende weekend nog wel vaker mee ‘moeten’.

Het is in ieder geval een prachtig festival vol muziek, kunst, theater en nog veel en veel meer. Heerlijk sfeertje hangt er dan en het is ook nog ‘ns allemaal zo goed als gratisch! Wat wil een mens nog meer? Ik ga komend weekend ‘ns lekker genieten in ieder geval. Ik kan me eigenlijk geen beter begin van mijn vakantie voorstellen. Enne, mocht je in de buurt zijn: waag er ‘ns een bezoekje aan. Je zult niet teleurgesteld worden.

Wat is jouw favoriete klassieke muziek? En hoe denk jij over kunst en cultuur?

 

8 gedachten over “Klassiek

 1. Ik houd van Bach en Liszt.
  Kunst en cultuur zijn goed. Ik pik er uit wat ik mooi vind en dat komt in het algemeen neer op klassieke muziek, cabaret en schilderijen tot zo ongeveer het impressionisme.

 2. Heerlijk, klassieke muziek, vooral op zondagochtend, staat het bij ons eigenlijk altijd aan, of klinkt het door het huis als bonuszoon er is en zich uitleeft op de piano… heerlijk. Wens jullie veel plezier (en hele fijne vakantie)!.

 3. Toevallig heb ik vandaag de hele dag klassiek op gehad. Ik luister graag naar Classic FM, maar ook ‘gewoon’ vioolmuziek, lacht klassiek, vind ik zo rustgevend! Ik schrijf er ook erg lekker bij… :-)

 4. Ik zou in ieder geval wel met kleine zus van plaats willen ruilen vrijdagavond.
  Het heel zware klassieke werk weet ik te weinig van om het te kunnen waarderen maar we hebben aardig wat “populair klassiek” in huis en dat draai ik graag. Opera minder maar de bekende aria’s dan weer wél. Het hangt een beetje van m’n bui af wat ik het liefst hoor, eigenlijk net als bij popmuziek. Hoe ik over kunst en kultuur denk….? tja daar schrijf je dan toch makkelijk een logje vol mee.

 5. Ik heb met ons koor meegewerkt aan Camina Burana.
  Als je oplet dan hoor je dat er heel vaak delen uit de CB worden gebruikt in films, documentaires ens.

 6. Ik heb vaak Classic FM op staan. Heb van een vriend veel geleerd over klassieke muziek en kan het heel erg waarderen. Met name cello, viool en piano..

Reacties zijn gesloten.