Huawei

In januari 2015 schreef ik het dat ik helemaal blij was met mijn nieuwe mobieltje. Ik geloof dat ik in herhaling ga vallen want dat schrijf ik nu dus weer. Tegelijkertijd vind ik het eigenlijk van de zotte dat de mobiel die ik dus iets meer dan anderhalf jaar geleden kocht al aan vervanging toe was. Eigenlijk slaat dat toch helemaal nergens op? Maar hij was zo verschrikkelijk traag inmiddels (en dat terwijl ik weinig apps op het apparaat heb staan), viel regelmatig spontaan uit, liet vaak niets horen als ik gebeld werd (en nee, het geluid stond dan niet uit) en de fotokwaliteit was ook niet al te best (en ja, ik weet dat ik toen schreef dat hij prima foto’s maakte. Maar dat was voordat ik die fotofunctie goed getest had en ontdekte dat met name inzoomen en foto’s binnen maken totaal niet matchte. En dat is best vervelend als je foto’s wilt maken van KO-uitreikingen of andere werkgerelateerde zaken en dat die foto’s dan bagger zijn.).

Tijd voor een nieuwe dus maar weer. Grote Zus heeft al lange tijd een Huawei en is daar zeer over te spreken. Eerst had ze een Huawei P7, maar die is gestolen tijdens een festival en nu heeft ze een Huawei P8 Lite. Die P7 was het echt helemaal voor zo’n jonge meid. Die maakte echt supergave foto’s, maar was ook behoorlijk duur. Maar hé, ze had ervoor gespaard, dus wie ben ik dan om het te verbieden. Het is dan echter wel extra zuur als ie gestolen wordt. We besloten haar als voorschot op haar examens een nieuwe mobiel te geven en dat werd de P8 Lite. Een mobiel die minder duur was dan de P7 en, in mijn ogen, meer dan prima voor haar. Ze is er gelukkig helemaal happy mee al schijnt de voorcamera toch wat minder goed te zijn. Tja, die selfies, die selfies … ;-)

website_82-multiimage_103655_main-huawei-p9-lite-review-jpg-scale-size-700x500

Maar goed, terug naar mezelf dus. Een nieuwe mobiel voor mij moest er komen en ik kocht uiteindelijk de Huawei P9 Lite. En weer ben ik enthousiast, al hoop ik dat dat over anderhalf jaar nog steeds het geval is, want eigenlijk is het anders toch van de zotte: dat fabricanten iets produceren en verkopen dat amper anderhalf jaar fatsoenlijk meegaat! En ja, deze maakt dus echt wel heel gave (ingezoomde) foto’s in donker(der)e ruimtes.

Mr. T. heeft trouwens nog steeds een Nokia uit het jaar 2005 (of daaromtrent). En dat is niet heel tof vind ik. Want zo zit ik bijvoorbeeld in alle groepsapps die voor hem bedoeld zijn en voel ik me dus af en toe zijn secretaresse. Maar wellicht dat daar binnenkort een einde aan komt, want Mr. T. is van plan een heuse smartphone te kopen. Ik verheug me er eerlijk gezegd al op om met hem te wordfeuden!

Wat voor mobiel heb jij? Hoe lang heb je ‘m al en ben je er tevreden over?

 

21 gedachten over “Huawei

 1. ‘t Is niet te doen hoe kort hun levensduur is hé? Ik heb een Nexus 5X, intussen een half jaar denk ik. Benieuwd hoe lang hij het gaat uithouden. De vorige was een Nexus 5 (het vorige model dus) maar viel constant uit op het einde. Ik denk ook na anderhalf jaar al…

 2. Ik heb de Huawei P7 en die bevalt me erg goed. Inderdaad, toen aangeschaft vanwege de camera die erg mooie foto’s maakt. Niet zozeer vanwege de selfies hoor maar gewoon om zo even snel een foto te maken en deze op Instagram of Facebook te kunnen plaatsen.

 3. De eerste Nokia verdween in de wasmachine.
  De Samsung s4 mini werd elke maand kleiner en kleiner, totdat ik er niks meer op zag.
  (dat laatste lag meer aan mij dan aan het toestel)
  Omdat het ging om een lease toestel moest ik hem inleveren.
  Nu een Samsung s5 neo.
  Belangrijkste vond ik de centjes.
  Eerst abonnement van € 45
  Daarna € 25
  Nu € 13

 4. Ik heb ook een Huawei p6. Is nu bijna vier jaar oud, maar doet het nog best. Okee, af en toe valt ie opeens uit en krijg ik dat ding met heel veel moeite aan de praat… maar als die het doet… gaat het best. Foto’s buiten zijn mooi, maar binnen niet… eigenlijk heb ik daar ook een fototoestel voor.

  Die smartfoon van Mr. T is heel stoer :)

 5. Mijn dochter heeft ook een Huawei met een iets minder goede ervaring. Er is al 2x iets stuk gegaan en wel binnen de zes maanden. Maar de service is top! Ze kwamen de telefoon ophalen en na reparatie werd-ie weer netjes thuis bezorgd.
  Ik heb een he…Samsung nog iets. Hij werkt, zal ik maar zeggen (-:

 6. Ik had eerst een vrij eenvoudig (weet niet meer welk) model van Huawei. Ding was echt traag en geheugenkaart zat al snel vol zodat ik er geen nieuwe apps meer kon opzetten. Nu al een poos een Samsung S5, echt heel blij mee. Ik zet ongeveer een keer per 6 à 8 maanden 20 euro Prepaid erop. Dat is voor mij voldoende, zit bijna altijd thuis op de Wifi.

 7. Ik weiger te geloven in een gebruikersduur van minder dan 2 jaar voor zo’n dure telefoon. Ik heb nu een Samsung S6 omdat vriendlief een nieuwe heeft gekocht en deze het nog goed genoeg deed. Hij is af en toe de SIM kaart kwijt, maar daar kan ik overheen komen (is ook wel lekker rustig). Het enige dat ik tot nu toe aan kosten heb gehad is dat ik een nieuwe accu heb gekocht omdat de oude zo snel leeg was. Ik denk dat de telefoon nu ongeveer 3 jaar is en ik ben van plan om hem zeker nog een jaar te gebruiken.

 8. Ik vind 1,5 jaar wel kort. Ik heb nu een iPhone 6 sinds december 2015. Daarvoor een iPhone 4s die ik 3 jaar had. Deze wordt ook pas vervangen indien hij niet meer functioneerd. Mijn werk iPhone 4s heb ik al drie jaar en ook nog nooit problemen mee gehad.

 9. I-phone 6, sinds januari. Daarvoor jarenlang de 5 en daarvoor de 3. Ding maakt prima foto’s, ik kan goed overweg met App’s, en bellen gaat ook :-)

 10. Wat leuk om te zien dat er hier zoveel mensen zijn met een HuaWei (gwawee)!
  Zelf heb ik een Samsung S4, sinds januari 2015, dus zo’n anderhalf jaar. Was toen ook erg blij met de foto’s, maar vind de kwaliteit nu niet meer zo goed als dat ik het toen vond.
  Overigens nog geen plannen om hem te vervangen.

 11. Bij mij is het net als bij Marja,enkel voor noodgevallen een samsung enkel met een abonnementje van €2,50.Ben benieuw wat mr.T er van vind als z’n ‘secretaresse’ er mee stopt en hij het allemaal zelf mag doen.

  ps ik ben verhuisd.

 12. ik heb de iphone 6, fantastisch wat een ding! kon er goedkoop aankomen, tweedehands met kapot schermpje slechts 100 geld, scherm vervangen 85 geld en klaar. had nog de 4s, waar ik overigens ook heel tevreden mee was, maar deze is toch echt wel heel veel meer beterderder. ;-)
  huawei hoor ik altijd goede verhalen over ook, maar idd, anderhalf jaar is niet lang zeg! die 4s was ook tweedehands en heb daar echt tig jaar mee gedaan, 4 jaar denk ik? en nu heeft Vriendje ‘m, want het ding is nog hartstikke goed dus! fijn dat je blij bent met je nieuwe foon, en grote zus ook, echt supersneu idd dat je dan zelf spaart voor zoiets en het dan gejat wordt, nu alleen mr. t. dus nog aan de smartphone en kom maar op met die gezinsgroepsapp! ;-)

 13. Ik heb inmiddels mijn 2e Wolfgang versleten. Bij de A.ldi gekocht en in het begin zeker tevreden. De eerste had heel weinig geheugen, was ook niet duur, dus die heb ik na 1,5 vervangen. Maar deze 2e was al een stuk beter en groter en meer geheugen etc. Maar ook die is inmiddels ruim 1,5 jaar oud en ik baal ervan. Batterij snel leeg, geheugen steeds vol, foto’s zijn niet slecht moet ik zeggen. Dus ik ben ook op zoek. Denk aan een Samsung Galaxy J7 of een LG Nexus 5 (de laatste is een tip van een medeblogger). Meer dan € 300 ben ik niet van plan eraan uit te geven. En dan het dilemma, koop ik hem los of stop ik hem in een abo. Moet de knoop doorhakken en snel want die ergernis over een mobieltje is super irritant.. Veel plezier met je Huawei P9 Lite..

 14. Na anderhalf jaar kun je er niets meer mee terwijl je niet eens heel veel zware apps hebt? Daar zou ik niet blij van worden!

  Ik heb een iPhone, net als de rest van de familie hier (dus dat is makkelijk!). Ik doe nog met een 4s, hoewel je merkt dat de 5s en de 6 net weer wat meer kunnen. Vooral dat grote scherm van de 6 lijkt me ook handig. Even wachten tot ik hem gratis van man kan overnemen als hij aan een nieuwe toe is! :-)

 15. Ik heb al 20 jaar een Samsung C260 mobieltje met prepaid kaart. Verder heb ik niets nodig. Bellen is niet mijn ding. Het is er puur voor noodgevallen.
  Ik communiceer via mijn pc.

 16. Ik zou moeten zoeken naar een logje dat ik maakte toen ik mijn vorige oude nokia verving voor wéér een ( pre-payed) nokia, ik heb gewoon niet meer nodig.

Reacties zijn gesloten.