Poppenhuis & Orphan X

Een Britse schrijver die een aantal boeken schrijft die zich in Nederland afspelen, dat is natuurlijk best bijzonder. David Hewson schreef met ‘Poppenhuis‘ wat mij betreft echter een matige thriller.

Sinds zijn dochter spoorloos verdween is Pieter Vos een gebroken man. Na zijn werk voor de Amsterdamse politie leeft hij teruggetrokken op een woonboot. Totdat de jonge rechercheur Laura Bakker hem wijst op een nieuwe vermissing met dezelfde kenmerken als de verdwijning van zijn dochter. Samen met Laura stort hij zich op de zaak en ze ontdekken oude geheimen die al snel bloederige gevolgen krijgen.

Ik vond het vooral veel wat er gebeurde en ook onwaarschijnlijk en niet altijd even logisch. Het lijkt me dus niet dat ik zijn andere boeken zal gaan lezen.

Nee, dan Gregg Hurwitz met ‘Orphan X‘. Man, man, man waar blijft deel 2! Echt zo’n geweldige thriller dit.

Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt … Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

Ik houd wel van stoere mannen die de wereld redden in superspannende thrillers en wat mij betreft is Evan zo’n nieuwe stoere held. Hij is sympathiek en heldhaftig en ik kan niet wachten op een tweede deel met hem in de hoofdrol. De epiloog belooft zonder meer een vervolg, dus ik hoop dat Hurwitz al aan het schrijven is.

sdr dav

7 gedachten over “Poppenhuis & Orphan X

    • Ik ga daar ook eens bij je kijken. Hebban heb ik afgelopen zomer zomaar ontdekt tijdens het googelen naar een spannende boekenserie. Ik houd van boekenseries met terugkerende karakters. Was zo blij dat ik op deze site terecht kwam, wat een info over boeken!

  1. Bedankt. Ik zag dat hij nog 2 boeken heeft geschreven. Die ga ik ook lenen.
    Dan sterft ze + Jij bent de volgende.

  2. Stoere mannen daar hou ik ook wel van ;-)….ik zet het tweede boek op mijn lijst!

Reacties zijn gesloten.