Sara, Harry & Jeroen en Intouchables

Het theaterseizoen is al weer een tijdje aan de gang en in de afgelopen periode genoot ik van een geweldige show van Sara Kroos en zag ik Harry Jekkers en Jeroen van Marwijk ook hun ding doen. Op Sara moesten wij trouwens lange tijd wachten want eigenlijk zouden we haar in februari al gaan zien maar dat werd uitgesteld in verband met haar burnout/depressie naar mei. Ook mei ging uiteindelijk niet door maar in september was ze gelukkig wel weer in staat haar tour te vervolgen. Geweldig gelachen. Net zoals bij Harry en Jeroen, al had ik daar eerlijk gezegd toch net iets meer van verwacht.

Vorige week gingen Mr. T. en ik kijken naar Huub Stapel en Cyriel Guds die een geweldig toneelstuk lieten zien dat gebaseerd is op de welbekende film ‘Intouchables’. En wow, wat was dat gaaf! Ik vond Huub Stapel echt fantastisch spelen, wat moet het zwaar zijn zo’n rol zeg, maar hij was geweldig! Cyriel Guds was ook erg goed en zijn energie spatte van het toneel. De andere drie spelers vond ik eerlijk gezegd wat minder, wat stijver, eigenlijk typisch toneelachtig en dat is jammer. Er is eigenlijk maar een minpunt aan het toneelstuk vind ik en dat is dat (te) regelmatig behoorlijk seksueel getint was en dat kan ik me van de film niet herinneren. Naar mijn mening haalde dat de kracht van het stuk wel wat naar beneden en dat is erg jammer. De tour zit er bijna op voor de cast want op 10 december spelen ze hun laatste voorstelling, dus mocht je nog tijd en zin hebben: gaan!

Voorlopig ben ik waarschijnlijk (want je weet maar nooit, misschien koop ik nog wel ergens kaartjes voor) niet in het theater te vinden, want onze eerstvolgende voorstelling is pas in februari als ik naar de ‘blind date’ ga. Je koopt dan een kaartje voor een voorstelling en je hebt geen idee wat je gaat zien. Dat kan cabaret, toneel, muziek, dans of wat dan ook zijn: we gaan het meemaken!

Verder ga ik in maart met Kleine Zus naar ‘Razend‘ van Carry Slee en met Mr. T. naar ‘Daniël Lohues‘. Waar ik heel benieuwd naar ben is ‘Alex Roeka‘ waar ik ook samen met Mr. T. naar toe ga. Eigenlijk nog nooit echt van die man gehoord dus ook dat gaan we meemaken maar onderstaand liedje belooft veel goeds.

Ons laatste kaartjes zijn voor ‘Soap the show‘, weer iets van een heel ander kaliber. Ook daar ben ik erg benieuwd naar. Ik wilde daar met Kleine Zus naartoe gaan, maar ik weet niet of dat zo’n goede keuze is als ik het filmje zo zie. Dus daar ga ik nog even over nadenken.

Welke theatervoorstelling of artiest kan jij mij aanraden?

7 gedachten over “Sara, Harry & Jeroen en Intouchables

  1. Weer een leuk breed scala aan voorstellingen! Wij gaan deze zaterdag voor het eerst dit nieuwe seizoen naar het theater en wel naar Jörgen Raymann. Sara Kroos gaan we ook heen maar dat duurt nog een dik halfjaar.

  2. Jullie zijn echte cultuur-happers, wat leuk! Lekker er even tussenuit. Toen Roos nog klein was gingen we regelmatig naar een voorstelling. Man gaat vaak met haar naar een musical. Daar heb ik een hekel aan, dus is het vader-dochter-ding geworden. Oók leuk.

  3. Oh wat leuk zeg, ik ben gek op theater en andere voorstellingen. Hier om het hoekje is nu de musical Lion King, daar wil ik graag binnenkort eens heen met de kids. Het is alleen altijd zo prijzig :(

  4. Wij zijn bij Sandifort en Vrijdag geweest. Vrijdag naar Pieter Derks. Ben benieuwd. Wat heel leuk is voor de hele familie is https://rotheater.nl/ dit jaar met een voorstelling “Snorro”. Veel bekende Nederlandse acteurs. Zeer grappig, voor klein en groot..

  5. Alex Roeka doet wel wat denken aan je zo juist overleden Cohen
    Nee ik heb geen enkele suggestie voor je want we komen vrijwel nooit in het theater.

  6. Ik kan me van de intouchables inderdaad geen seksuele getintheid herinneren. En ik snap niet zo goed hoe zij er dat in weten te verwerken dan. Oh well, ik wilde hier ‘m ook zien maar de voorstelling was uitverkocht!

Reacties zijn gesloten.