Als de dijken breken

Volgens mij zitten we nu op de helft van de serie ‘Als de dijken breken’ en ik moet zeggen dat ik die, samen met Grote Zus, met veel plezier kijk. Nou is het feit dat samen met Grote Zus op de bank, haar hoofd vaak op mijn schoot, televisie kijken natuurlijk al puur genieten is. En als de serie die je kijkt dan ook nog indruk maakt en stof tot nadenken geeft dan is dat erg mooi meegenomen.

Het is me nogal een thema zeg: een grote  storm veroorzaakt een enorme watersnoodramp in delen van Nederland en Vlaanderen. Er worden een aantal personages gevolgd en dat zijn interessante verhaallijnen. Zeker de moeite waard dus deze serie.

Verder heb ik het behoorlijk druk met series momenteel. Zo kijk ik, ook samen met Grote Zus, ‘Adam en Eva‘ (top!) en ‘Centraal Medisch Centrum‘ (mwah). Daarnaast kijk ik ook nog ‘Victoria‘ (prachtig kostuumdrama), ‘De zaak Menten‘ (nog maar één aflevering gezien, maar denk zeer de moeite waard) en voor het betere ongeloofwaardige schietwerk ‘Blindspot‘ waarin ik vooral erg gecharmeerd ben van het personage Kurt Weller, maar dat geheel terzijde.

Enfin: ik ben er dus maar druk mee momenteel. Blij dat ik geen netflix heb, want dan zou ik waarschijnlijk nog meer tv kijken. ;-)

Heb jij netflix en welke serie(s) volg jij momenteel?

19 gedachten over “Als de dijken breken

 1. Maar allez, hier is nog maar net aflevering 3 uitgezonden van ‘Als de dijken breken’. Ik volg dat ook trouw, en ben blij dat ik op een veilige 80 meter boven het zeeniveau woon :) :)

 2. Ja ik heb Netflix maar kijk ‘r eigenlijk maar zélden naar. De kinderen kijken er wel dingen. Kijk sowieso weinig tv. Ben niet zo’n serievolger, ik vergeet ‘t nl heel vaak. Penoza vind ik fantástisch dus zodra dat begint, zit ik wel weer aan de buis gekluisterd. De enige serie waarbij ik dat nú heb, en dus ook trouw volg is A’dam – EVA. Wat ‘n práchtserie! Daarvan kan ik écht genieten!! Wat enorm spijtig dat dit het laatste seizoen is.

 3. Grappig, ik erger me enorm aan alles wat niet klopt aan als de dijken breken. Na 2 afleveringen ben ik gestopt. Verder kijk ik geen series. Netflix, wat is dat?

  • Ik zie ook wel dat er een boel niet realistisch is/niet klopt, maar dat doet niets af aan de verhaallijnen in de serie (en het uitgangspunt dat toch erg interessant is). Daarbij, er zijn zoveel series, films of programma’s die niet kloppen. Gelukkig maar eigenlijk.

 4. Wel Netflix, maar wordt weinig bekeken. Ook t.v. …. bijna nooit. Af en toe iets herbekijken op de iPad of pc. Het kan me niet zo boeien, tenzij het een mooie serie is, zoals Borgen, Breaking bad, …

 5. Als de dijken breken kijk ik niet. Wel regelmatig naar netflix. Onze favorieten zijn breaking bad, house of cards, homeland en better call saul. Verder staat de Blacklist hoog op ons lijstje. Elke dag kijken we naar DWDD en Pauw. Ook het nieuws minimaal een keer per dag.

 6. Ja, ik kijk ook veel van wat jij kijkt en ik heb het er maar druk mee. Victoria en blinspot kijk ik niet maar op Netflix kijk ik The Crown. Als de dijken breken vind ik best wel tot nadenken stemmen. Maar ook weer niet te veel want 25.000 doden zou wel heel erg zijn….

 7. Heb je nog tijd voor andere dingen? Heb alleen dat van die dijken een stukje gezien en zag helaas al een fout. Ik kijk alleen Modern Family maar download die eerder dan ze op tv komen. Geen netflix voor mij.

 8. Oh, die serie zou ik graag willen zien!
  Beetje moeilijk hier en nogal prijzig in de webshop van de eo. Komt misschien ooit in een aanbieding.
  Hier kijken we de Deense series. Bedrag (bedrog, seizoen 2 is net afgelopen), Arvingerne (de erfgenamen) start in januari. Dicte (is ook afgelopen).
  Nu komen de julekalenders (kerstkalenders) voor groot en klein.

 9. Ik kijk nauwelijks tv. Heb 1 aflevering van ‘als de dijken breken gezien’, min of meer toevallig omdat de tv net aanstond. Ik kijk wel naar House of Cards op Netflix, wil ook nog meet series bekijken maar geen idee nog welke.

 10. Wel Netflix maar puur voor manlief, geen idee welke series hij kijkt. Zelf volg ik ook ‘Als de dijken breken’. Volgens mij best realistisch in beeld gebracht hoewel soms ook weer niet. Ik ben eerlijk gezegd wel heel blij dat ik boven NAP woon, echt waar. Moest zaterdag bijna meehuilen toen die moeder haar overleden dochtertje in het mortuarium ontdekte.

 11. Wij hebben net het eerste seizoen van Zoo achter de rug. Call the Midwife vind ik ook goed. En hier in België zenden ze nu het meest recente seizoen van Game of Thrones uit en daarvoor zitten we uiteraard trouw voor de buis.

 12. Momenteel kijk ik via netflix outlander. Ik moet erkennen sinds dat we netflix hebben ik eigenlijk geen “normale” tv meer kijk. Alleen het journaal en rtl late night of pauw kijk ik nog via de reguliere kanalen.

 13. Als de dijken breken en de zaak Menten volgen wij ook. Mooie Nederlandse series!
  Op Netflix hebben we net The Killing achter de rug en nu gaan we aan The Crown beginnen. Heb ik wel zin in!!

 14. nee, geen netflix en ik volg geen series. Als de dijken breken is me ontsnapt want éigenlijk zou ik die toch moeten volgen omdat ik me de ontreddering en de angst in delen van Nederland destijds nog zo goed kan herinneren. Een op zoek via uitzending gemist denk ik.

 15. Deze serie volgen wij ook, erg goed. Victoria vinden we ook heel mooi. Wij hebben wel netfix en hebben Paranoid laatst gezien. Een vreselijk goede spannende detective. The crown uiteraard.

 16. Wij kijken eigenlijk weinig Nederlandse series. Op Netflix volgen we nu The Crown…prachtig gedaan, kan niet anders zeggen…en als we nergens echt zin in hebben, wil modern family nog wel eens ‘lekker’ zijn in de zin van ‘even nergens over na hoeven denken…’ :-)

Reacties zijn gesloten.