Sterrenstof & Daar heb je vrienden voor

Enorm genoten heb ik van het boek ‘Sterrenstof‘ van Priscilla Sibley.

Elle McClure en haar man Matt Beaulieu hebben alles – behalve de al zo lang gewenste baby. Dan slaat het noodlot toe. Elle krijgt een ernstig ongeluk en blijkt hersendood te zijn. Matt neemt de onmogelijke beslissing om haar vredig laten sterven. Maar op het laatste moment verandert alles: Elle blijkt zwanger te zijn. Matt voelt dat Elle dit kind een kans zou willen geven, maar hij blijkt een wel heel onverwacht obstakel te moeten overwinnen: Elle’s eigen wilsverklaring.

Echt een geweldig boek vond ik het, een boek met een heftig thema, maar zo wondermooi geschreven. Een beetje à la Jodi Picoult vond ik en haar boeken vind ik bijna altijd ook fantastisch. ‘Sterrenstof’ is zo mooi, zo mooi! Héél, héél, héél erg de moeite waard. Lezen dus. Snel!

En verder las ik ‘Daar heb je vrienden voor‘ van Astrid Harrewijn. Deel 1 in deze serie (ik geloof dat er nog een deel komt) verraste mij aangenaam en ook dit boek heb ik met plezier gelezen. Maar ik vond dit deel wel wat wat minder dan het eerste.

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf? Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

Enfin: prima leesvoer hoor, daar niet van. Maar het haalt het nog niet misschien bij ‘Sterrenstof’. Ik gun het jou dat je dit boek heel snel gaat lezen!
mde 20161127_120021_1480244454872

7 gedachten over “Sterrenstof & Daar heb je vrienden voor

  1. Net Sterrenstof uitgelezen naar aanleiding van jouw lovende recensie. Leest makkelijk en snel en de wil om te weten hoe alles zich ontwikkelt was groot. Kon het niet makkelijk wegleggen.

    Maar het beklijft niet. Bij mij dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *