Stemmen uit het verleden

Ik vind de boeken van Tamara McKinley over het algemeen zeer, zeer goed te pruimen. Met ‘Stemmen uit het verleden‘ was dat toch wat minder. Zou het komen omdat dit boek zich niet, zoals normaal, in Australië afspeelt? Want die boeken zijn eigenlijk allemaal echt heel erg geweldig. Wil je dus mooie boeken van McKinley lezen, kijk dan even in de logjes hier voor mijn ‘recensies’.

Waar gaat ‘Stemmen uit het verleden’ over?

De Engelse Annabelle ontmoet de jonge Baskische schilder Henri en de twee worden hopeloos verliefd. Maar Henri besluit te vechten in de Spaanse Burgeroorlog,en Annabelle reist met hem mee. Dan slaat het noodlot toe: ze worden geraakt door een bombardement. In 1956 komt Annabelles dochter Eugenie naar Parijs voor een uitwisselingsprogramma aan de Académie des Beaux-Arts. Eugenie hoopt door zelf naar Parijs te gaan een mysterie in haar moeders verleden te ontrafelen.Maar ze vindt in Parijs meer dan ze dacht te zoeken.

De ‘magie’ die McKinley in andere boeken oproept vond ik dit keer niet terug, het blijft allemaal wat vlak en ook wat kinderlijk. Desalniettemin (ik blijf dat een fantastisch woord vinden) is het een prima boek voor tussendoor.

mde

1 gedachte op “Stemmen uit het verleden

Reacties zijn gesloten.