Drie

Drie boeken in een logje dit keer, want tja, twee zondagen geen boekenlogjes plaatsen maakt dat het wat ophoopt (volgende week volgen nog twee boeken namelijk).

Allereerst las ik ‘Onder de radar‘ van Lee Child met mijn held Jack Reacher in de hoofdrol. In dit boek gaat Child terug in de tijd, de tijd dat Jack nog in dienst is van de overheid.

Hamburg, 1996. Jack Reacher is naar Duitsland vertrokken voor een zeer geheime missie. Een jihadistische cel heeft daar een boodschap gekregen: de Amerikaan wil honderd miljoen dollar. Wat is er gaande?Jack Reacher begeeft zich op verraderlijk terrein. Hij krijgt te maken met nieuwe, geduchte tegenstanders, dubbele agenda’s en keiharde actie. Als Reacher het spel mee wil spelen, is alles geoorloofd – zolang hij onder de radar blijft.

Dit is, als vanouds, een topboek! Lekker spannend en en passant redt Reacher de wereld wederom van een boel misère.

Ik genoot met volle teugen van ‘Een man die Ove heet‘ en dacht dat dan ook wel het geval zou zijn van ‘Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt‘. How wrong could I be? Pakte ‘Een man die Ove heet’ me vanaf het begin, met dit boek lukte dat helemaal niet. Misschien omdat de sprookjeswereld die oma voor haar kleindochter gecreëerd heeft mij totaal niet boeide?

Elsa is zeven jaar en een beetje apart. Haar oma is zevenenzeventig jaar, oud en gek. Zo schiet ze vanaf haar balkon met een paintballgeweer op mensen die het woord van God komen verkondigen. Oma is de bovendien beste en enige vriend van Elsa. Haar oma vertelt Elsa de prachtigste sprookjes en verhalen. Elsa vlucht in die verhalen waar iedereen anders is en waar niemand gewoon hoeft te zijn. Dan overlijdt oma. Ze laat een stapel brieven achter waarin ze zich verontschuldigt bij iedereen die ze heeft gekwetst. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur. En leert ze de waarheid over sprookjes, koninkrijken en een oma zoals er maar een van was.

Echt heel jammer, zeker gezien mijn eerste kennismaking met Backman die erg naar meer smaakte.

Negendoder‘ tenslotte was ook al niet echt een succes. Wat een  bizar, vreemd boek zeg.

Emma Carow, profiler Voor gewone mensen is ze bang Seriemoordenaars begrijpt ze Op een bouwsteiger midden in Berlijn wordt een gruwelijke vondst gedaan: drie lichamen, gewikkeld in tape, hangen op duizelingwekkende hoogte aan de metalen buizen. De excentrieke profiler Emma Carow wordt op de zaak gezet. Ze botst nogal eens met haar collega’s, door haar onconventionele manier van werken, maar haar briljante geest is wel in staat een seriemoordenaar te begrijpen. Wat Emma met niemand deelt is dat zij gestalkt wordt door een geest uit haar verleden. Dat maakt haar heel kwetsbaar, maar ook vastberaden om de moordenaar te vinden. Als ze vervolgens een andere theorie ontwikkelt dan het onderzoeksteam, zet ze haar toekomst – en haar leven – op het spel.

Echt, ik vond Emma een zeer bizarre hoofdpersoon die, als het aan mij gelegen had, meteen uit haar functie ontheven had moeten worden. Ze spoort echt niet en dat maakt dat ik het boek, hoe interessant de invalshoek eigenlijk ook was, gewoon niet serieus kon nemen. Opnieuw jammer dus.

Enfin: mocht je houden van Jack Reacher, lees dan vooral ‘Onder de radar’. De andere twee boeken zou ik alleen aanraden als je anders echt helemaal geen ander boek voorhanden hebt …

6 gedachten over “Drie

  1. Jammer hè, als je net een paar boeken achter elkaar leest die tegenvallen.
    Bedankt weer voor de tips!

  2. Haha, dat is wel heel sneu. Een boek aanrader voor als je echt geen ander boek binnen handbereik hebt (-: Ik ben toch weer blij met je tips!
    Lieve groet.

  3. Neu, niet echt iets voor mij. Ik heb net: een man uit de krant van Willen Duyst gelezen. het speelt zich in Spakenburg af en daar heb ik rond 1970 een klein jaar gewoond. Heel apart dorp. Vandaar. Toch herkende ik nog wel het een en ander van de beschrijvingen over het dorp en dat was dan wel weer leuk.

  4. ‘Negendoder’ kocht ik omdat mijn boekverkoper er een goede recensie over schreef in de krant. Nou, dat viel me dus tegen ….

  5. De eerste twee heb ik gelezen en het derde viel mij ook zwaar tegen. Nummer vier laat ik voor wat het is. Dank voor je tips.

Reacties zijn gesloten.