Hij kent me vrij goed

Bij Mammalien zag ik laatst een leuk lijstje. Toen dacht ik al dat ik mijn manneke maar ‘ns moest vragen het ook in te vullen en verhip. Dat deed ie nog ook zonder morren.

 1. Ze zit voor de tv, waar kijkt ze naar?
  Zijn antwoord: TV.
  Mijn reactie: ik ♥ (zijn) humor.
 2. Noem iets wat ze niet lust.

  Zijn antwoord: zuurkool.
  Mijn reactie: klopt!
 3. Jullie zijn uit eten, wat bestelt ze te drinken?
  Zijn antwoord: rode wijn.
  Mijn reactie: in de winter rode wijn inderdaad (en het is tenslotte winter nu dus ik keur hem goed). In de zomer trouwens droge witte.
 4. Wat is haar schoenmaat?
  Zijn antwoord: 39.
  Mijn reactie: klopt. Al had ik vroeger maat 40. Op de een of andere manier zijn mijn voeten gekrompen of is er iets veranderd aan de maatvoering.
 5. Als ze spullen zou verzamelen, wat zou dat dan zijn?
  Zijn antwoord: snuisterijtjes.
  Mijn reactie: mwah, ons huis is al tijden meer dan voldoende gevuld met snuisterijtjes. Less is more in dat verband denk ik en er komt maar heel, heel zelden nog iets bij dat ik zelf koop. Maar welke spullen dan wel? Uh: kleren dan maar, of zijn dat geen spullen?
 6. Wat is haar favoriete broodje?

  Zijn antwoord: zalm.
  Mijn reactie: yep! Een stoere bruine ‘bol’ met wat rucola, pijnboompitjes, kruidencreme en zalm. Je mag er me bijna voor wakker maken. Bijna …
 7. Noem iets wat ze elke dag zou eten als het kon.
  Zijn antwoord: brood.
  Mijn reactie: klopt alweer. Ik vind, vers, brood echt heerlijk. En dan van zo’n ongesneden donkere rakker dikke sneden afsnijden, boter erop en dikke plakken oude kaas. Heerlijk!
 8. Wat is haar favoriete ontbijtje?
  Zijn antwoord: muesli met yoghurt.
  Mijn reactie: bijna goed → cruesli met biogarde.
 9. Wat is haar favoriete muziek?

  Zijn antwoord: Jim Croce.
  Mijn reactie: ‘Time in a bottle‘ is inderdaad mijn allermooiste liedje. Maar favoriete muziek gaat wel wat verder en ik heb wat dat betreft een vrij brede smaak.
 10. Wat is haar favoriete sportteam?
  Zijn antwoord: geen.
  Mijn reactie: klopt.
 11. Welke kleur hebben haar ogen?
  Zijn antwoord: bruin.
  Mijn reactie: klopt. Zou ook wel heel jammer zijn als hij dat verkeerd had gehad natuurlijk. ;-). De meiden hebben, tot hun verdriet, ook mijn kleur ogen geërfd. Die van manlief zijn blauwgrijzig.
 12. Wat doe jij, waarvan ze zou willen dat je het niet doet?
  Zijn antwoord: de popiejopie uithangen.
  Mijn reactie: klopt als een bus. Daar heb ik zo’n hekel aan. Ik vind het wel stoer dat hij het durfde op te schrijven.
 13. Waar is ze geboren?
  Zijn antwoord: thuis op de plek waar nu de televisie staat.
  Mijn reactie: correct.
 14. Je bakt een taart voor haar verjaardag, wat is haar favoriet?
  Zijn antwoord: appel.
  Mijn reactie: mmm, ik denk dat hij nu toch echt even zijn eigen voorkeur de boventoon laat voeren. Ik ben echt dol op mon chou taart. Als is de appeltaart van de Jumbo ook niet te versmaden.
 15. Wat voor sporten heeft ze allemaal gedaan?
  Zijn antwoord: voetbal, fitness en conditietraining.
  Mijn reactie: klopt.
 16. Wat zou ze uren kunnen doen?
  Zijn antwoord: lezen, computeren en spelen op haar tablet.

  Mijn reactie: en wederom correct.
 17. Wat voor een uniek talent heeft ze?
  Zijn antwoord: alles onthouden en zeer stellig over komen.
  Mijn reactie: ik vind dat alles onthouden nogal meevallen. Ik vergeet heel erg veel. Maar misschien onthoud ik de echt belangrijke dingen wel. Stellig overkomen, dat kan ik me voorstellen. Maar of dat altijd een talent is?
 18. Hoelang zijn jullie al samen?
  Zijn antwoord: ruim 22 jaar.
  Mijn reactie: klopt.

Goed: een mooie uitkomst dus nietwaar?

En ben jij nog onvermoede dingen over mij tegengekomen hier? Kan het me eigenlijk niet voorstellen want ik ben een open boek geloof ik. Mocht je je nog iets afvragen echter, meldt het en wie weet ga ik (of Mr. T.) er ook nog op antwoorden.

17 gedachten over “Hij kent me vrij goed

 1. Ik ben ‘popiejopie’ moeten gaan opzoeken; bij ons wordt dat gebruikt om te verwijzen naar de paus. :-)
  Wat goed dat hij zoveel juiste antwoorden heeft! Ik heb het lijstje ook klaarliggen voor het lief, maar ik durf niet goed, stel dat hij alles fout heeft..

 2. Deze lijst heb ik bij Kliefje gezien maar die had maar tien vragen volgens mij. Ik zie hier tenminste een aantal nieuwe tussen staan. Jullie zijn allebei geslaagd voor de test (-:

 3. Ik vind dit soort lijstjes altijd zo leuk. Ik heb geen man in huis dus dwaalden halverwege jouw lijstje mijn gedachten even af – ik vroeg me af of mijn kinderen dit soort dingen zouden weten te antwoorden – het is natuurlijk heel anders, volgens mij weten ze bepaalde dingen echt niet, eigenlijk wel een grappig experiment. En na deze entr’acte heb ik genoten van de rest van jouw lijstje! Toch ga ik denk ik binnenkort de proef op de som nemen hier in huize srsck :)

 4. Leuk zo’n lijstje… jammer dat je meiden je erfenis niet leuk vinden. Van mijn vijf kinderen heeft er maar eentje bruine ogen (bijna zwart)… ik vind dat erg mooi :-D

  Maar knap dat je man je zo goed kent, zou bijna mijn man vragen.. maar ik vrees dat de teleurstelling van mijn gezicht af te lezen is…. :-) en dat na iets meer dan 24 jaar.

  Mmmmm appeltaart en monchou taart.. zou dat te combineren zijn????

 5. En die meiden van jou zijn niet tevreden met bruine ogen? Dat vind ik nou net zo prachtig!Zou heel graag bruine ogen hebben.Zo zie je maar weer.

 6. Hi hi weet je ik vind het zo grappig mr T antwoord kort en krachtig,zoals de schipper dat ook zou doen.Waarom hebben wij dames toch altijd meer woorden nodig. Nah hij heeft het wel goed gedaan zeg.
  Thuis is bij je mam (Kier) zeker?

  Leuk lijstje zag het al een paar keer voorbij komen.

 7. Dapper dat je man te strikken was, gaat me bij Henk niet lukken. Nee hoor ik heb geen vragen al is een logje over “waar je wiegje stond” best leuk, want hoe komt dat zo dat je woont in het huis waar je geboren bent;-)

 8. Leuk om te lezen! En wel fijn dat hij zoveel juist heeft natuurlijk ;-)
  En hoe raar het misschien ook klinkt: ik ben blij iemand tegen te komen wiens voeten ook gekrompen zijn! De mijne zijn van een 39 naar een 38 gegaan; echt geen idee hoe dat komt (en vb. mijn moeder met wie ik vaak ga winkelen, heeft nog steeds dezelfde maat, dus denk niet dat het aan de merken zelf ligt…

 9. Ha, leuk lijstje. Ik heb het even snel doorgenomen met mijn man en hij had alles goed behalve de vraag over wat ik zou eten als het kon. Hij dacht slagroom en dat is toch echt niet het geval, hihi!

Reacties zijn gesloten.