Blind date

Ik had nog nooit een blind date gehad en vorige week was het dan eindelijk zo ver. Verwachtingsvolle lezers moet ik nu echter teleurstellen, ik had geen blind date in de zin van het voor het eerst ontmoeten van een woest aantrekkelijk exemplaar van het andere geslacht want daar heb ik, dankzij mijn lieve echtgenoot, uiteraard geen enkele behoefte aan.

Nee, ik ging juist mét Mr. T. naar die blind date. Een blind date in het theater. Je koopt dus een kaartje en hebt geen idee wat voor voorstelling je gaat zien en dat kan dus van alles zijn: van cabaret tot ballet tot dans tot muziek en alles wat daartussenin zit. En dat kan dus fantastisch uitvallen, maar ook gruwelijk tegenvallen.

Mr. T. en ik hebben goede ervaringen met onze eerste blind date want we zagen een fijn stukje kleinkunst van Fred Delfgaauw. Ik had nog nooit van de goede man gehoord maar met ‘Minder=meer’ heeft hij ons allebei geraakt. Een leeg podium, een man, twee tassen met attributen die uiteindelijk allerlei aandoenlijke personages blijken te zijn. Gelachen hebben we, ademloos geluisterd en instemmend geknikt bij een aantal rake waarheden.

Wat rondlezend op zijn site leerde me dat Delfgaauw een idealist pur sang is en dat hij een heus eigen theater heeft dat op een bijzondere manier (over)leeft. Prachtig als mensen zo hun nek uit durven te steken. Hier in de gemeente doet dat ook iemand en inmiddels draait dit op volle toeren en is het een enorm succes.

Enfin: deze blind date smaakte naar meer en ik hoorde van een kennis die ik na de voorstelling trof dat de blind dates (twee per jaar) gewoon echt altijd de moeite waard zijn. Althans, dat vond zij. Een vriendin van mij ging ook een keer naar een blind date en die vond het verschrikkelijk. Dus dat kan ook …

Had jij ooit gehoord van Fred Delfgaauw en welke (misschien voor het grote publiek nog onbekende) kleinkunstenaar kun jij mij van harte aanbevelen?

8 gedachten over “Blind date

  1. Bijzonder om zo op een blind date te gaan. Jaren terug gingen wij reglamtig naar het theater. We gingen dan elk seizoen naar iets wat we nog nooit eerder hadden gezien. Traditionele opera of operette is niks voor mij, maar ik ben ooit immens ontroerd door een uitvoering van ‘Madame Butterfly’ die zich afspeelde in de huidige tijd. Wat een mooie trailer van Fred Delfgaauw. Die voorstelling lijkt me zeer mooi. Wie weet?

  2. nooit van gehoord, geen idee, maar wat heb je nu laatst gezien dan? want dit was dus de vorige keer, begrijp ik?

  3. Grappig idee om op die manier naar het theater te gaan! Ik weet niet of ik het zelf zo gauw zou doen, ik denk dat ik toch te graag wil weten waar ik naar toe ga.

  4. Wat er op het stukje video te zien is inderdaad érg goed, ik ga de naam onthouden want het kan bijna niet anders of we gaan meer van deze man horen. Van de theater blind date heb ik nog nooit gehoord, we gaan té weinig naar het theater om dié gok te nemen.

  5. Ik heb nog nooit van hem gehoord. Wij gaan überhaupt nooit naar theaters.
    Fijn dat jullie het getroffen hebben.

Reacties zijn gesloten.