Nieuwe aliassen

Ik kan er niet meer onderuit: Grote Zus en Kleine Zus, het dekt de lading totaal niet meer. Ten eerste is Kleine Zus inmiddels op een paar centimeter na net zo groot als Grote Zus wat dan weer wil zeggen dat ik eigenlijk zo goed als bijna de kleinste in huis ben. Misschien moet ik mezelf dus maar Kleine Mama gaan noemen? Het is maar goed dat ik met Mrs. T. volmaakt tevreden ben. Maar wat de meiden betreft is het heus tijd voor nieuwe aliassen.

Bedoelde ik met Grote Zus en Kleine Zus eerst nog hun lengte, het had natuurlijk ook op hun leeftijd kunnen slaan. Maar ja dan is Oudste Zus en Jongste Zus natuurlijk veel logischer. Dat leek, althans dat vond ik destijds, te veel op de aliassen die ze hadden op mijn blog van lang gelee, dus viel daarmee af. Dat oude blog is al zo lang geleden inmiddels dat Oudste Dochter (OD) en Jongste Dochter (JD) eigenlijk best kunnen. Of Oudste Zus (OZ) en JZ (JZ)? Mwah, ik word van OZ en JZ niet echt warm. OD en JD vind ik wel wat hebben.

Ik kan natuurlijk ook kiezen voor ‘De Student’ voor Grote Zus en ‘De Middelbare Scholier’ voor Kleine Zus. Ook al moet ze nog een stuk of vijf maanden naar groep acht, eigenlijk zijn dat misschien best leuke namen..

Wat ook zou kunnen is hun echte namen omdraaien, maar dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Of alleen de eerste letter van hun naam gebruiken. Maar dat vind ik ook niet tof.

Of alles toch maar bij het oude laten? Nee, dat ook niet. Kleine Zus is gewoon niet meer klein. En Grote Zus is dan misschien wel de oudste, volgens de kinderarts zal ze straks de Kleinste Zus zijn want Kleine Zus gaat haar waarschijnlijk een centimeter of 10-12 voorbij waar het lengte betreft. Het is potjeverdulleme nog best lastig hoor, nadenken over leuke bijnamen voor mijn bloedjes van kindertjes. Op dit moment vind ik ‘De Student’ en ‘De scholier’ wel iets hebben. Ik zal er ‘ns een paar nachtjes over gaan slapen.

En no worries, wat in ieder geval bij het oude blijft is dat mijn lief mijn enige echte stoere Mr. T. blijft. En uiteraard blijf ik gewoon ik oftewel Mrs. T.

Wat vinden jullie? Denk je: waar maak je je druk om of vind je dat aliassen goed moeten passen? Misschien heb je wel twee geniale aliassen voor mijn schatjes! Kortom: suggesties van harte welkom.

19 gedachten over “Nieuwe aliassen

  1. ik ben natuurlijk inmiddels ‘n beetje laat met mijn reactie… want volgens mij heb je je keuze al gemaakt… maar oudste en jongste had toch prima de lading gedekt?

  2. Ene Zus en Andere Zus
    Zus en Zo
    Zus en Zusje
    Student en Scholier
    Oudste en Jongste
    Dochter X en dochter Y (initialen)

    Voor de dames zelf blijven ze toch wel Grote Zus en Kleine Zus. Mijn broertje blijft ook mijn broertje, ook al is hij langer en kaler dan ik.

  3. Ik snap het wel. Soms voelen de aliassen gewoon niet meer zo goed. Hier een beetje hetzelfde ‘probleem’. Draak en terrorist past eigenlijk niet meer. Maar wat dan wel? Soms ontstaan aliassen/bijnamen vanzelf en als je ze dan verandert, is het een beetje gekunsteld.

    Gewoon nog maar even over nadenken, denk ik. Dan komt er vanzelf iets voorbij wat passend is.

  4. Ik vind juist dat Grote en Kleine Zus wel wat hebben maar snap inderdaad dat die lading niet meer helemaal dekt. Tja, wat dan wel? Geen idee eigenlijk, misschien iets als dochterlief 1 en dochterlief 2?

  5. Ik ben nu 31 en mijn broertje is 29 en ruim een kop groter. Hij is dus alles behalve een broerTJE, maar zo blijf ik hem toch noemen. Ik denk dat grote en kleine zus nog best wel kunnen, zo lang iedereen zich er goed bij voelt natuurlijk.

  6. Bij Mr. & Mrs. T past Miss voor de dochters wel als je voor eenheid bent!
    Maar welke letters je daar dan achter moet plakken, Miss T1 & Miss T2 of de eerste letter van hun naam maar dat maakt het misschien lastig met het oog op hun privacy?
    Succes met broeden op een oplossing!

  7. Daarover hoef ik geen moment na te denken. B1 en B2 (B als in Blessing!) Maar als je het Engels te gezocht vindt, kan Z1 en Z2 natuurlijk ook. Voor Zegening en Zus 🙂

  8. Geen tips, ik rommel maar wat aan en ben er ook niet echt tevreden over.

    In real life noem ik oudste zoon ook wel eens “grote zoon” en dan krijg ik natuurlijk steevast “kleine mama” terug. Zo leuk, vooral omdat hij me nét voorbij is qua lengte 🙂

  9. Zolang het voor een passant geen vragen oproept ( wat de afkortingen JD en OD misschien wél doen) over wie of wat je het hebt lijkt me alles mogelijk zolang jij er vrede mee hebt.
    Misschien is gewoon “jongste en oudste” zonder toevoeging al afdoende want hun scholieren status veranderd natuurlijk ook weer.

  10. Leuke blog.
    Zelf zou ik kiezen voor een familiaire titel want die geef je jezelf en Mr.T ook. Student en scholier is wat ze doen en je noemt jezelf ook niet bij je werkfunctie. En je kan het in de Engelse sfeer houden dus Miss J en Miss R of Miss OS en Miss YS dus oudste en jongste sister.
    Maar vooral zou ik doen wat goed voelt voor jezelf. Fijne dag!

  11. Ik snap je!! De Scholier en De Student dekt nu denk ik ook beter de lading. Of Jongste of Oudste dan weten we ook direct wie je bedoelt. Succes met je besluitvorming 😉 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *