11

Eigenlijk is het gewoon een beetje bizar, maar gisteren blogde ik alweer 11 jaar. Elf jaar. Als in ELF JAAR!!! Dat is heul heul lang. Vind ik zelf. Af en toe vraag ik me wel af hoe lang ik het nog blijf doen, maar steeds opnieuw volgt dan meteen de gedachte ‘waarom stoppen, je vindt het gewoon te leuk’. En dat is nog steeds zo, dus wat dat betreft geldt dat wat ik vorig jaar scheef nog steeds.

Wat wel jammer is, is dat een boel mensen die vroeger zeer fanatiek blogden -vaak al jaren geleden- gestopt zijn. Een groot aantal van hen is op facebook aan de slag gegaan of op andere social media die ik dan weer niet heb. Een aantal kom ik nog af en toe daar tegen, of op twitter. Maar ik geloof dat dat ook op z’n retour is, dat twitter.

Volgens mij moet ik in augustus mijn eigen domein weer verlengen, maar die paar centen (ik geloof € 70,= per drie jaar, tenminste, dat betaalde ik drie jaar geleden dus het zal wel wat hoger zijn nu) heb ik er graag voor over. Bloggen is zo ongeveer de goedkoopste hobby die ik tot nu toe ooit heb gehad.

Enfin: 11 jaar bloggen. Hieperdepiep dus maar weer. Op naar de 12 jaar.

Wat is jouw allergoedkoopste hobby?

25 gedachten over “11

  1. Waauww wat lang al! Ik lees al jaren mee, niet zo regelmatig als in het begin maar ik blijf het leuk vinden om af en toe ‘bij’ te lezen. Op naar de volgende 11 jaar ;).

  2. Goedkope hobby’s, lezen,fietsen en spelen met de kleinkinderen. En jouw blogs volgen natuurlijk. Ik hoop dat je nog lang doorgaat!

  3. Van harte gefeliciteerd!
    Volgens mij zei ik het vorig jaar ook (?) maar ga alsjeblieft door – ik kan me gewoon niet voorstellen dat je stopt!
    Hoewel ik zelf regelmatig offline ben, vind ik het altijd heerlijk om af en toe bij je langs te komen en bij te lezen!
    Dus… op naar de 12 en dank je wel voor al je verhalen!

    • Oh en Instagram is wel mijn goedkoopste hobby… ik blog sinds 2008 (dit jaar 9 jaar!) maar op Instagram post ik rijmpjes. Het is wat vluchtiger allemaal, maar daardoor ook laagdrempeliger (vind ik)

  4. Dat bloggers ermee stoppen, herken ik wel. Door de jaren heen heb ik heel wat bloggers zien komen en gaan. Vooral de ‘oudere’ garde is ermee gestopt helaas. Ook bij de nieuwelingen zie ik in het begin vaak hele enthousiaste berichten waarna ze toch na verloop van tijd weer afhaken. Zelf blog ik sinds december 2002, dus voel me wat dat betreft wel een veteraan. Mijn goedkoopste hobby? Ik denk lezen want ik ben lid van de bieb en betaal daar € 50,= per jaar voor.

  5. Mooi hoor – 11 jaar – gefeliciteerd 🙂
    Ik blog sinds 2008 maar heb helaas niets meer van vóór 2012. Ooit iets te enthousiast op het verwijderkvopje gedrukt op Livejournal en achteraf natuurlijk hartstikke spijt! Oh en goedkope hobby…eh…lezen?

  6. 11 jaar, dat is best lang en inderdaad heel veel zijn er verdwenen (veel nadat weblog.nl stopte). Ik kom/kwam al een aantal jaren bij je op de log (als alter ego Alie). Een blogger ben ik in levende lijve tegengekomen, toevallig via werk. Ik blog ook een jaar of 11, 12 nu, maar ben heel veel kwijtgeraakt door onkunde (deleten voor opslaan bijvoorbeeld).
    Ik wens je nog 11 geweldige blogjaren toe.

  7. Gefeliciteerd. Mijn goedkoopste hobby is lurker zijn.
    Ik denk dat ik jou nu dan zo’n 10 jaar lees. Ik ben fan van je boekenblog’ en verhalen over opgroeiende dochters. Op naar de volgende 11????????

  8. Gefeliciteerd. Ik blog nu 12 jaar. De blogs van het eerste half jaar ben ik helaas kwijt. Ik blog niet meer zo fanatiek als twaalf jaar geleden, maar ik wil het zeker niet kwijt. Faceboek is mij te vluchtig, twitteren heeft mij nooit kunnen boeien en instagram is ook niet echt aan mij besteed. Ik vind het leuk om met taal bezig te zijn, en dat geïllustreerd met een bijpassende foto. Ik blijf nog wel even bloggen.

  9. Mijn eerste logje stamt uit december 2005 en omdat ik altijd een gratis site gebruik is mijn grootste hobby( want dat is het) dus nóg goedkoper dan de jouwe. Niet dat ik niet wil betalen maar je kunt nergens op een voor mij aanvaardbare manier betalen en dus is de gratis blog een uitkomst. Maar jij loopt dus ook al lang mee, ik vind trouwens dat juist de laatste tijd weer wat meer blogverkeer op gang komt, ik zie regelmatig nieuwe bezoekers. De andere media gaan misschien tóch wel een beetje vervelen.

  10. Gefeliciteerd!We zijn dus even lang aan het bloggen,want ik begon in november 2006 al ben ik tussendoor wel een aantal keren verhuisd.Bij weblog kwam ik jou tegen en nog een aantal die nu ook nog bloggen.Maar inderdaad er zijn er ook best veel gestopt.

  11. Wow, dat is echt wel iets om trots op te zijn. Zelf ben ik nog maar een jaar en drie maanden bezig, eigenlijk dus nog een nieuweling ;-). Succes en doe zo verder! Mijn goedkoopste hobby zal ook wel bloggen zijn, zeker gezien ik nog altijd op een gratis wordpress account zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *