Zo vies!

Op de een of andere manier hebben wij een vliegenplaag in huis. Geen idee waar die krengen geboren worden (ik vermoed ergens op zolder of in de spouwmuur maar ja, vindt dat maar ‘ns uit), maar feit is wel dat ze, zodra ze uitgekomen zijn, in onze slaapkamer terecht komen. Hieronder op de foto zie je een aantal vliegenlijken. Dat is de oogst van een dag. Ik vind het echt zo vies!

Op de kamer van De Scholier zitten er ook af en toe een paar, maar dat aantal valt -gelukkig- in het niet bij de hoeveelheid die er op onze slaapkamer zitten.

Ik ben bang dat het met het komende lenteweer niet zomaar ophoudt met die vliegentoestand. Waar komen ze toch vandaan en beter nog, hoe komen we ervan af!

Iemand de gouden tip? Ik zou je erg dankbaar zijn!

16 gedachten over “Zo vies!

 1. Brrrr het begint hier overal te kriebelen… Hier ook geen oplossing, tenzij een spinnenfamilie loslaten in je huis…

 2. Vanuit mijn werk hebben we een keer een zaak gehad waarbij er sprake was van enorme vliegen overlast door problemen met de riolering onder het huis. Hoop dat dit niet de oorzaak van je vliegenplaag is.

 3. Oh echt he. Toen we in Frankrijk woonden was er in periodes een enorme vliegenplaag. Gewoon in het hele dorp. Zo maf! En je kon er dus echt niets aan doen! (hoopvol bericht? haha)

 4. Oja….een hele tijd geleden had ik er ook last van, heb toen op FB een foto geplaatst, weet je nog? Onze slaapkamer was zwart!! Bij ons kwamen ze uit de spouwmuur…ik heb (heel milieubewust) toen vreselijk gespoten met bestrijdingsmiddelen en sindsdien geen last meer gehad! Laatst moesten we een kast weghalen daar op die slaapkamer en toen kwam ik nog oude lijken tegen….brrrrr….Succes!!

 5. Hier heb ik er elke zomer last van. Ik geef Gremlin de schuld maar of dat ook zo is zal ik pas weten wanneer hij niet meer in ons leven is.

  Binnenkort hang ik weer zo’n vies vliegenplakding boven de eettafel.

 6. Had je ze ook al niet eens een keertje in je keuken? Denk ook dat ze in de spouw zitten want ze worden niet geboren in je huis,ze overwinteren er lekker warm.

  Een paar vlees etende planten in je vensterbank kan helpen.Maar ik denk dat deze vliegen nog wat suffig zijn,ze vallen zeker ter plekke neer.Lastig probleem en moeilijk op te lossen,ze vinden je huis gewoon een goede plek.

  Wij hadden 3 x een wespennest ook in de spouw en daar moest een professioneel bedrijf voor komen,deze vliegen steken in ieder geval niet.Wist je dat de regenworm hun host is voor de larven,bizar hé.

 7. Wij hebben het ook een keer gehad. Klustervliegen. Gewoon opzuigen; je hoeft niet per se bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

 8. Geen gouden tip helaas, maar ik wens jullie wel veel sterkte, want erg fris is het zeker niet… :-(

 9. Het zijn clustervliegen, ze zitten in de spouw en in de randen bij de ramen. Wij hebben er regelmatig last van maar dit jaar is het echt enorm. Bij ons zitten ze op de zolder en daar hebben we tegen gespoten dat helpt iets maar blijft toch komen.
  Tip, check alle randen van de ramen en je zolder, zuig de vliegen op. Verder is het geduld hebben over een paar weken zijn ze uitgevlogen.
  Heeft dus niets te maken met lijkjes van ongedierte.

  • Ik zag dat het klustervliegen zijn dus met een k. Als je daarop googled krijg je veel hits.

 10. Mijn schoonzus/zwager hebben er ook zo’n last van. Geen idee waardoor, nergens muizenlijkjes ed. Zij plakken soort van plakstrips op de ramen waar die vliegende krengen dan op gaan zonder er weer af te kunnen …..

 11. Jakkes. Ik heb geen gouden tip. Hier in het agrarisch gebied is het elk jaar prijs. We houden deuren ramen zo veel mogelijk dicht.

 12. Oh wat stom. Ik heb geen tip jammer genoeg, maar ik ga wel kijken of er hier een goeie komt. Want dit kan je dus zo maar overkomen. Getver

 13. Ik las gisteren een stukje in ons regionaal blad dat wij er hier ook zo n last van hadden. Ook de wespen zijn al actief. Er waren al kinderen gestoken…wat precies de oorzaak was, was niet bekend.

 14. O jee, dat is zeker vervelend. Geen idee wat je het beste kunt doen; goed spuiten tegen ongedierte, alles dicht en weekend weg? Succes in ieder geval en ik hoop dat dit het was…

Reacties zijn gesloten.