Bugs

Eten van de toekomst wordt het wel ‘ns genoemd. We gaan ooit massaal over op insecten en wormen en dat soort beestjes. Ik kan er me nog niet heel veel bij voorstellen al kan ik me de noodzaak ook weer wel voorstellen.

Enfin: dit potje staat al enige tijd bij mij in de keuken. Zoals wellicht bekend doet De Student de opleiding Food Innovation en daar zit niet voor niets het woord ‘innovation’ in. De opdracht is dan dus ook: bedenk een goed recept met deze meelwormen. En dan dus ook een echt goed recept, niet iets afgezaagds als frituren die hap, want dat mag niet.

De Student moet samen met een collegastudent dus aan de bak. En omdat ik de beroerdste niet ben leg ik jullie de vraag maar ‘ns voor: wat voor recept zou De Student kunnen bedenken waarvan jij dan weer denkt ‘oh, lekker!’.

17 gedachten over “Bugs

 1. Oh nee, niks voor mij, ik ben al niet zo’n beste kok, dus hier waag ik me zeker niet aan. Dat wil ik de Student echt niet aan doen ????

 2. Is het een idee om ze klein gesneden in een risotto te verwerken? Om eens iets heel anders te proberen…

 3. Ik zag wel wat in een pure chocoladereep met lekker crunchy wormen er doorheen.
  Zijn ze eigenlijk crunchy? Ik hoop het niet, want dan hoef ik ze ook niet voor een ‘lekkere bite’ door mijn chocolade te mengen. Brrr, ik moet er niet aan denken. Dan word ik maar helemaal vegetariër, hoewel ik dat met mijn carnivoor-wederhelft ook niet té luid moet zeggen ;-)

 4. Ik zag laatst als voorgerecht een tartaar van zalm voorbij komen. Dat moet toch ook lukken met wormen. Leuk sausje er overheen en geen haan die er naar kraait dat het wurmen zijn..

 5. Helemaal met Riet eens,trouwens je witte schoenen zijn ook zoek?? is u in de war??

  • Dat logje was ik aan het schrijven en in plaats van op ‘inplannen’ heb ik het per ongeluk meteen geplaatst, maar dat daarna meteen weer gecorrigeerd. Het komt vrijdag on line.

 6. Volgens mij gooi je de scholier en de student een beetje door elkaar, ongetwijfeld veroorzaakt door de stress van die wormen op de plank ;-) ik wil er niet eens aan dénken hoe dat dat “smakelijk” zou kunnen verorberen…. lijkt me niks.

  • Verhip ja, ik heb de meiden door elkaar gegooid. Heb het meteen gecorrigeerd want dat kan natuurlijk niet. ;-)

   • Nou ja, je lezers zijn zó snel van geest dat ze dat wel snappen hoor, maar ik wéét dat je foutjes vervelend vindt dus dan wil ik het best even melden.;-)

 7. Ze zijn niet vies, maar als die dingen de toekomst zijn denk ik dat we ernstig na moeten gaan denken waar we mee bezig zijn. Maak er een burger van met champions.

  • Als er iets is wat De Student nooit vrijwillig zou eten is het champignons. Ik denk dat ze dan nog eerder aan de meelwormen begint.

 8. Misschien, heel misschien zou ik het aandurven zoiets – met dit als onderdeel – te eten als het tot meel wordt gemalen.

 9. Zou je ze kunnen malen en er dan bv iets mee bakken? Een eiwitrijk tussendoortje bakken, met gedroogd fruit ofzo

 10. Ik kom ook niet verder dan frituren :-) en heb ooit in de dierentuin chocolade met meelwormen gegeten. Gelukkig zag ik dat er van alles te vinden is op het wereld wijde web, dus ben benieuwd wat ze gaan maken :-)

Reacties zijn gesloten.