Zondagochtend breekt aan

Zondagochtend breekt aan‘ is deel in de serie rondom Frieda Klein. Ooit heb ik ergens gelezen dat deze serie uit acht boeken zou gaan bestaan dus het volgende deel moet dan toch de langverwachte ontknoping rondom Dean gaan brengen. Tenminste, dat lijkt mij wel.

Waar gaat ‘Zondagochtend breekt aan’ over?

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Die Frieda Klein is best een bijzondere dame schreef ik al eerder maar die climax die ik verwachte in het zondag-deel is dus niet gekomen. Wel lijkt het me duidelijk dat er richting die climax gewerkt wordt want de aanwezigheid (of eigenlijk toch ook weer grotendeels de áfwezigheid) van Dean Reeve komt in dit boek meer en meer naar voren. En tja, een copycat, dat kan deze meneer natuurlijk niet tolereren. En dat doe ie natuurlijk ook niet. ;-)

Ik vond dit een van de betere boeken uit de serie en ben heel, heel, heel benieuwd naar het vervolg.

9 gedachten over “Zondagochtend breekt aan

 1. Leuk! Ik heb vorige week dit deel aangeschaft en hij ligt klaar voor de vakantie. Ik vind het een spannende serie en als je zegt dat dit boek een van de betere uit de serie vindt, ben ik benieuwd!

 2. Ik heb ook nog nooit een boek over Frieda Klein gelezen.
  En jammer als je toch weer zoveel verwacht van een boek en het is dan minder. Misschien niet meer teveel verwachten en er blanco ingaan.

 3. Nog nooit van deze schrijfster gehoord. Begin me bijna te schamen. Bijna hoor (-:
  Heb vanmiddag mijn gereserveerde boek van “De 50 beste tv-interviews” in de bieb opgehaald. Samengesteld door Sonja Barend. Vorige week heb ik haar biografie gelezen. Ik vond ‘m bijzonder treffend. Zo, kan ik jou ook eens een tip geven, haha.

 4. Klinkt als een spannende serie… ik hou wel van dat soort boeken… vooral op vakantie. Helaas lees ik sinds de kinderen geboren zijn amper meer, heel jammer eigenlijk. We gaan volgende week een week op vakantie, misschien moet ik gewoon 1 van de vele nog ongelezen boeken inpakken en meenemen!! En als ik ze eindelijk allemaal uit heb lijkt Zondagochtend breekt aan me wel wat. :)

 5. Is het raar als ik zeg dat ik nog nooit een boek van Nicci French heb gelezen? Op zich ben ik wel een liefhebber van spannende boeken…

 6. Wil er binnenkort aan gaan beginnen.
  Wil je mij de sleutel naar het wachtwoord nog een keer sturen? ik ben het inmiddels kwijt.

 7. Ben er nu ook in bezig, vind deze heerlijk weglezen, dat had ik niet met alle voorgaande delen.
  groetjes Roelien

 8. Volgens mij schreef ik het al eerder: ik vind Frieda geen sympathieke vrouw, maar de boeken zijn wel spannend!

Reacties zijn gesloten.