Candy Crush

Wat is het af en toe toch heerlijk om gedachteloos te ‘candy crushen’. Inmiddels zit ik op level 1003 wat dus wil zeggen dat ik al heel, heel, heel veel uurtjes totaal nutteloos bezig geweest ben met dit spelletje. Ik vind het wel erg fijn dat je na vijf mislukte pogingen geen levens meer hebt zodat het spel weer even weggelegd kan worden.

Enfin: ik weet niet of jij ook Candy Crush speelt, maar ik draai trouw elke dag aan dat rad waarmee je dan enorme beloningen kunt winnen en ik denk dat ik dat inmiddels dus al zo’n twee jaar doe. Maar echt: ik heb nog nooit, nimmer, never, jamais, geen enkele keer de jackpot gehad. En dat vind ik zo suf! Dus mochten er verslaafde candy crushers onder mijn lezers zijn … laat alstublieft dat dat bij jou ook NOG NOOIT gelukt is. Want het kan toch niet zo zijn dat ik de enige ‘raddraaier’ ben bij wie de jackpot nooit valt!

Uiteraard ben ik nog steeds volop aan het wordfeuten en sinds een tijdje doe ik ook aan WordCrex. Dat laatste spel kost wel veel meer tijd dan wordfeud omdat je steeds dezelfde letters krijgt en je daardoor veel beter (en vooral ook langer) na moet denken. Helaas schort het daar nog wel aan. Word Crex speel ik ook maar tegen één persoon en daar wil ik het wel gewoon bij laten, want anders kost het nog meer tijd die ik dan weer niet kan besteden aan Alpha Betty. Dat vind ik dus echt een heel leuk (maar bij tijd en wijlen ook zeer frustrerend spel) dat me flink uitdaagt in het leggen van woordjes. Erg leuk om te doen! Zo weinig tijd en zoveel te spelen!

Trivia Crack tenslotte speel ik ook nog steeds. Voorheen voornamelijk tegen mijn moeder, maar sinds Mr. T. een heuse smartphone heeft ook tegen hem. Lukt het me hem met wordfeud meestal zonder al te veel moeite te verslaan, met Trivia Crack is dat toch heel wat lastiger. En da’s nie leuk nie want we willen allebei graag winnen namelijk.

Hoe zit het met jouw drang om spelletjes te winnen? Maakt het jou wat uit of boeit het totaal niet? Kun je goed tegen je verlies?

 

14 gedachten over “Candy Crush

 1. Even wat achterstallige blogjes gelezen. Ja ik ben een fanatiek candy crusher. Ik ben bij level 2465, het laatste level op de i-pad. Iedere woensdag komt er weer een serie bij van 15 levels en dan probeer ik die 15 spelletjes in een week af te krijgen, wat meestal wel lukt. En ja, ik heb 1 keer de jackpot gehad.

 2. Candy heb ik op een gegeven moment van mijn telefoon gegooid. Ik liep steeds vast en kreeg daar zo de balen van! In mijn 1034 pogingen- of zoiets – heb ik ook nog jamais de jackpot gescoord. Een troost voor jou!

 3. Heb inderdaad ook CC gespeeld maar ben ergens op level 372 blijven steken. Zeker een half jaar geworsteld en toen gestopt. Nu doe ik het nog heel af en toe even. Ik doe ook Wordfeud, soms actief soms minder. En GummyDrop, dát is leuk! Ga je de hele wereld over! Zit zoveel in dat spel. Daar ben ik dus toch wel aan verslaafd. Het leukste spel dat ik ooit heb gevonden.
  Toen ik in ZA was heb ik het 6 weken niet gespeeld, want ik speel alleen op mijn Ipad en die had ik niet mee. Dacht dan kick ik af en ga ik weer lezen.. Waarom kom ik daar nou nog steeds niet aan toe? Omdat ik toen ik terugkwam gewoon weer verder ben gegaan met GD. Zo leuk!
  En tegenwoordig ook legpuzzels op de Ipad. Heerlijk. Ik gebruik geen tips en hulpmiddelen, dat vind ik niet leuk, maar het is heerlijk ontspannend.

 4. Je weet dat ik heel goed tegen mijn verlies kan… ;-)

  Ik ga je wel even ‘teleurstellen’. Ik heb een tijdje CC gespeeld (tot leven 96 meen ik) en 1 maal de jackpot gewonnen. Ik weet niet meer wat ik toen kreeg, maar dat de prijs tegen viel, dat weet ik nog wel…

 5. Geen spelletjes fan hier. Mijn kinderen spelen Hay day… maar gelukkig niet elke dag. Af en toe dan heeft mijn oudste dochter een spelletje als 100 doors, dat vind ik dan wel leuk om te spelen… maar dan wil ik het ook uit spelen.

  Als ik moet wachten, dan doe ik snel een kort spelletje op mijn mobiel, die duren hooguit een minuut of vijf en dat kan van alles zijn. Het laatste waar ik tijd voor heb is het gevoel te hebben om verplicht te spelen :).

 6. CandyCrush was me te verslavend, dat speel ik al jaren niet meer. Wel nog *Wordfeud – zoals jij en je moeder wel weten ???? –
  *NumFeud – doet het nu weer enigszins zonder haperingen –
  *WordOn
  *Ruzzle
  Dat was ‘t ????

  • Gek genoeg wordt de smiley hier weer gegeven als ???? en dat was niet mijn bedoeling. Dus ipv ???? een lachende smiley lezen ajb :-)

 7. Momenteel speel ik alleen nog wordfeut, de rest heb ik inmiddels verwijderd van mijn telefoon. Echt verslaafd ben ik er dus niet aan, ook kan ik prima tegen mijn verlies. Ik speel bv al jaren tegen een collega waarvan ik misschien hooguit 10x heb gewonnen en de rest kansloos heb verloren. Dat boeit me dan niet zo, natuurlijk doe ik mijn best en leg ik niet zomaar wat neer maar blijkbaar speelt ze het spel gewoon een stuk slimmer.

 8. Als het maar in balans was tijdens het spel maakt uiteindelijk verliezen me niet uit. Maar als je de hele pot het gevoel hebt voor spek en bonen mee te doen is het zwaar vervelend. Wij spelen regelmatig (elke 3 weken ong) met een bevriend stel Kolonisten van Katan waarbij we ook een heus scoreboek hebben. Mijn 3 medespelers willen heel fanatiek winnen en weten ook precies wie er op welke score staat van het aantal potjes. Dat heb ik totaal niet. Als ik een gezellige avond heb gehad en redelijk heb kunnen meedoen is het voor mij prima.

 9. Ik ben echt vre-se-lijk verslaafd aan Candy Crush, al jaaaren. Twee keer de Jackpot gewonnen, het kan echt. Stelt niet veel voor, je krijgt maar drie boosters, geloof ik. Momenteel blijf ik steken op level . Vaak moet ik wachten op nieuwe levels die op woensdag om 13.00 uur verschijnen. Twee keer ben ik een lange periode gestopt (een jaar en een halfjaar) en ik vind dat ik zondag m’n allerlaatste potje ooit ga spelen want ik ben het zat. Ik wil weer meer boeken lezen, sporten, muziek maken en schrijven. Zo.

  Maar ik speel sinds kort Ruzzle en dat is ook heel leuk….

 10. oh ik heb ook nog NOOIT jackpot had gehad en het mij ook al eens afgevraagd of ik de enige was. Ik speel het niet meer elke dag. Wat ik wel trouw elke dag speel is hay day, maar wel minder actief als voorheen. En wordfeud speel ik alleen met mijn moeder nog maar. Maar wel elke dag even 1 of 2 woordjes leggen.

 11. Ik ben nog een beetje beginner bij Candy en zit pas op level 263 bij de één en nog onder de 200 bij de ander , ( eh… sugar en soda? ) gewoon ff lekker duf bezig zijn en natuurlijk geen cént steken in levens of andere dingen te kopen.
  Nooit zelfs maar gezién dat er ook een jackpot te winnen “zou zijn”. Goh…. dat is wel héél erg verstand op nul;-)

Reacties zijn gesloten.