Het labyrint en De blindganger

Ik vond het een vrij bizar boek dat ‘Het labyrint‘ van Sigge Eklund, dus eigenlijk weet ik niet eens wat ik van het boek moet vinden.

Vier volwassenen, één ontvoerd meisje. Maak kennis met Åsa, de wanhopige moeder die alles doet om haar verdwenen kind te vinden, en Martin, de overspelige echtgenoot, tevens hoofdverdachte. Voor collega Tom is Martin een held, hij doet alles om in diens gunst te komen. En hoe past Katja, de schoolverpleegkundige, in dit verhaal? Het labyrint is een puzzel vanuit vier perspectieven die stukje bij beetje onthult hoe het vier mensen vergaat uit de meest nabije omgeving van de grote afwezige in het verhaal: het spoorloos verdwenen meisje zelf.

Een boek met rare personages en bijzondere verstandhoudingen al trok het boek op de een of andere manier ook wel. En ik wilde natuurlijk ook weten hoe het boek uiteindelijk afloopt. Maar daar kan ik natuurlijk niets over schrijven want stel dat je besluit het boek toch te lezen, da kan ik dat hier moeilijk neerzetten. Laten we zeggen dat ik tegelijkertijd verrast én teleurgesteld was over het einde van dit boek.

Zo mogelijk nog bizarderder echter is ‘De blindganger‘ van Igor Znidarsic.

Op een dag verdwijnt Lodewijk de Graaf, CEO van De Graaf & De Jong Advocaten, spoorloos. Omdat er zeer sterke aanwijzingen zijn voor een misdaad, belandt de aak op het bureau van rechercheur Bianca Uithuizen van politie Oost-Nederland. Een slepend zakelijk conflict en de riante erfenis passeren als mogelijke motieven de revue, maar verdwijnen bij gebrek aan concrete aanwijzingen al snel in de prullenmand. Ondanks intensief onderzoek blijft de vermissing een raadsel. Bianca ziet zich genoodzaakt het dossier bij gebrek aan aanknopingspunten te sluiten. Net als ze de zaak begint te vergeten, wordt in een bos op de Veluwe vastgoedhandelaar Onno van Schijndel gevonden. Hij is levend gespietst aan een paal waarop hij tergend langzaam een onmenselijke dood is gestorven. Bianca en haar collega Joris van der Zand doen er alles aan om het raadsel tot op de bodem uit te zoeken, maar ook deze zaak lijkt onoplosbaar totdat tijdens de sloop van een oude boerderij onder vloer in een soort grafkelder het bijna vergane lijk van Lodewijk de Graaf wordt aangetroffen. Hij blijk enkele maanden daarvoor levend te zijn begraven …

Goed: bizar. Een ander woord kan ik er niet voor bedenken. En ook niet echt een boek dat je gelezen moet hebben. Als ik jou was zou ik er dus niet in beginnen.
 

2 gedachten over “Het labyrint en De blindganger

  1. Haha: je advies is dat we de boeken beter niet kunnen lezen.
    Toen ik de titels zag staan, greep ik al naar m’n leeslijst, maar ik heb de titels er toch maar niet opgezet. Bedankt voor je waarschuwing (-:

Reacties zijn gesloten.