Stoppen

In september 2009 zette De Student haar eerste schuchtere passen op het voetbalveld en nu, na acht seizoenen, hangt ze haar kicksen aan de wilgen. En hoe jammer ik dat ook vind, ik snap het ook wel want ze is druk. Druk met school, druk met vriendinnen, druk met de liefde en ook druk met werken. Werken kan ze in feite in schoolweken alleen op donderdagavond (de komende twee maanden ook niet omdat ze een korte stage loopt op donderdag en vrijdag) en dat zet weinig financiële zoden aan de dijk. Ze zou er echter iedere zaterdag zeer welkom zijn om te helpen, maar dat kon in verband met het voetbal niet.

Op dit moment voetbalt De Student in MO19 en volgend jaar zou ze naar de dames gaan. Bij de dames voetballen betekent op zondagochtend het veld op en zou dat bij thuiswedstrijden misschien nog wel te doen zijn, bij uitwedstrijden betekent het dat je best heel vroeg op moet. En dat vroege opstaan matcht dan weer niet echt met uitgaan.

De Student trapt een heel aardig balletje en is een van de besten van het team. Ze is al jaren aanvoerder en ruimt als stopper de boel -meestal- netjes op. Maar nu is het dus klaar. Sinds een half jaar gaat ze met een achternichtje één keer per week naar de fitnessschool en dat bevalt onder andere zo goed omdat ze dat niet op vaste tijden hoeft te doen. Dat was met het voetbal natuurlijk wel het geval: trainen op woensdag en een wedstrijd op zaterdag. Het is de bedoeling dat ze minstens twee keer in de week gaat sporten. Of dat één keer naar de fitness en een keer hardlopen is of twee keer fitnessen maakt me niet zoveel uit, maar ik vind het wel belangrijk dat ze in beweging blijft. Zeker gezien het feit dat ze astmatisch is en ‘sterke’ longen dan wel erg belangrijk zijn.

Ik zal het best missen, die zaterdagmiddagen langs de lijn om naar haar team te kijken. Gelukkig denkt De Scholier nog lang niet aan stoppen en die gaat, als het goed is, vanaf komend seizoen op groot veld spelen, dus dan worden die wedstrijden ook leuker om te bekijken.

Onder welke sport zat (zit) jij en hoeveel jaar deed (doe) je die? En als je niet meer sport, waarom besloot je om te stoppen?

8 gedachten over “Stoppen

  1. Het leven bestaat uit keuzes maken!
    Maar met de Scholier kom je wel weer aan je trekken langs de lijn.
    Ikzelf was niet zo sportief, heb gehypnotiseerd als kind, gewielrend als volwassene en dat is het. Kinderen hebben gedanst, zoon gewielrend, gejudood, gebadmintond en ja ik ging altijd mee!

  2. Als kind van 4 tot 17 geturnd. Gestopt wegens heupproblemen, daar ben ik meegeboren. Tijdens het opgroeien gaf dat geen problemen maar toen ik uitgegroeid was, werd ik ook stijfer en dat vergalde mijn plezier. Daarna tot na mijn studie niet vast gesport. Tijd sportschool. Begin jaren van Zoon ook niet gesport, daarna hardlopen maar ook dat gaf door de heup problemen. Momenteel tennis ik. Maar altijd heel veel gewandeld en gefietst, dus beweging genoeg.

  3. Heb jarenlang aan paardrijden gedaan, maar in mijn examenjaar moest ik daar mee stoppen, want het was niet meer goed te combineren.
    In mijn studententijd speelde ik volleybal; eens per week trainen en eens per week een wedstrijd.
    Nu doe ik weinig, maar ren zo nu en dan, doe HEYrobics en ben gisteren voor het eerst wezen spinnen.

  4. Zelf op mijn zevende een jaar op klassiek ballet en daarna tot mijn twaalfde op gymnastiek. Toen begonnen de chronische blessures. Van alles gedaan (zwemmen, hardlopen, wandelen, sportschool, fysiofit en nog veeeeel meer) maar ik ben nergens lid van. En blessures nog steeds…

    De man was een voetballer, maar ook geblesseerd. Knie is niet meer wat het was na jaren op het veld.

    De oudste zat een jaar op atletiek en nu al vijf jaar op zelfverdediging. Vindt hij geweldig. De andere twee voetballen.

  5. Ik kom uit een hockey-familie. Mijn hele jeugd heb ik in een enorm leuk team gespeeld. Ik stopte toen ik ging studeren en op kamers ging, op mijn achttiende dus. Later heb ik nog wel eens een trainingswedstrijdje gespeeld, maar het spelletje is compleet veranderd sinds er op kunstgras gespeeld wordt.

    Mijn dochters doen tot nu toe alleen individuele sporten; dansen, zwemmen, turnen… Oudste gaat echter binnenkort starten met hockey (helemaal haar eigen idee); en ik heb er zin in om weer langs de lijn te kunnen staan!

    Jammer trouwens dat je verwijst naar blogs achter een slotje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *