Mosterd na de maaltijd

Onderstaand krantenartikel is al weer van ruim een week geleden en daarmee ook weer een ernstig geval van ‘mosterd na de maaltijd’, maar man, man, man, wat ergerde ik me toen ik het las. En dat ergeren deed ik uiteraard niet aan de grootse inzet van de politie, nee dat ergeren deed ik aan het feit dat het NODIG is. Dat er mensen zijn die categorisch menen te moeten rellen, die erop uit zijn om onder het mom van clubliefde de boel menen te moeten vernielen. Waardoor er dus door de hulpdiensten geanticipeerd moet worden op mogelijke rellen. Waardoor de druk op deze erg belangrijke mensen nog meer toeneemt.

Geen goed woord heb ik voor dit soort mensen over. Wat zijn het toch voor simpele zielen? Hebben ze kinderen? Wat vertellen ze hun kinderen dan? ‘Papa gaat dadelijk ‘ns lekker knokken, ruiten ingooien, agenten belagen en ervoor zorgen dat de gemeenschap wederom een gepeperde rekening gepresenteerd krijgt’. Ik hoop echt, dat dit soort mensen geen kinderen heeft, want wat voor voorbeeld krijgen die kinderen dan? Dat dit normaal gedrag is? Dat worden dan waarschijnlijk kleine hooligantjes. Want tja … als dat je voorbeeld is.

En ik vraag me af: wat doen ze in het dagelijks leven? Zijn ze misschien leraar, advocaat, bouwvakker of buschauffeur? Die op maandag (of dinsdag als ze maandag hun bed niet uit kunnen komen vanwege de kater) strak in het pak naar hun werk gaan? En wat vertellen ze dan? ‘Joh, gisteren nog ff mooi een paar agenten belaagd. Kicken joh!’. Of vertellen ze niets want weten ze eigenlijk best dat hun gedag niet door de beugel kan? Of hebben ze geen werk en hebben we het over mensen die gewoon echt reuze asociaal zijn. Die vinden dat ze alle recht van de wereld hebben om hun frustraties op deze manier bot te vieren? Nou, ik heb nieuws voor je: je hebt NOOIT het recht om dit te doen. Maar goed, naar mij wordt toch niet geluisterd …

Los van het feit hoeveel het kost, los van het feit dat het ontzettend asociaal gedrag is: je zou maar politieagent zijn! Echt, ik snap niet dat er nog mensen zijn die dat willen doen. En ze zijn zo belangrijk. ‘Handen af van onze hulpverleners‘ kan nooit genoeg aandacht krijgen en als je hulpverleners belaagt – in welke situatie dan ook – dan verdien je wat mij betreft een zware straf!

Goed: als je cluppie geen kampioen wordt, dan is dat balen. Maar dat vier je toch niet bot op het eerst het beste bushokje? Leer liever dat het leven niet altijd leuk is en dat er best ‘ns een keer geïncasseerd moet worden. Je blijft gewoon van andere mensen/dingen af.

Ik zie eigenlijk maar één oplossing: elke eerste zondagmiddag van de maand zetten we al die sukkels bij elkaar in een veld, we geven ze wat knuppels en dan kunnen ze zich lekker op elkaar uitleven. Zou het helpen?

10 gedachten over “Mosterd na de maaltijd

 1. Je begrijpt het inderdaad niet en wie heeft er een oplossing? Respect voor de burgemeester die beslissingen moet nemen en voor de politie die er op af gestuurd wordt.

 2. Ja, helemaal met je eens! Het is toch van de zotte dat het bij voetbal continu zo uit de hand loopt? Bij geen enkele andere sport gaan de supporters zo met elkaar op de vuist. En wij inderdaad maar braaf betalen voor al dat tuig. In het dagelijkse leven bekleden ze ook vaak nog hoge functies terwijl je juist zou verwachten dat deze groep wel beter zou weten maar helaas. Ik vind ook dat de aanpak van dit soort tuig een stuk harder moet in Nederland.

 3. Zo een 10 jaar geleden had ik een abonnement op “mijn” club. De wedstrijd tegen Antwerp was een risicomatch. Wij werden na de match even tegengehouden tot alle Antwerp-supporters op de bus zaten en huiswaarts gekeerd waren (ja, die mochten enkel met de bus komen).
  Toen stond er een mama met 2 kindjes net voor ons en die zei: “die stomme flikken zijn misschien wel bang van die van Antwerp, maar wij niet hé, wij kunnen die aan. Stomme flikken, we zijn op hun smoel”. Dus ja, ook die mensen hebben kinderen, die dit zien/horen en dit ook weer aan hun kinderen leren…

 4. Waarom betalen wij als gemeenschap eigenlijk de rekening voor het gedrag van deze ‘supporters’? Ik zou de rekening op zijn minst 50/50 delen met de club die ze aanhangen. Gezien de salarissen van de heren voetballers kunnen de clubs best wat missen. En ik dénk dat ze dan ook een stuk strengere maatregelen gaan nemen dan ze nu doen om het geweld tegen te gaan.

 5. Prima oplossing heb je hier bij de hand maar….. als het tuig zélf zoiets organiseert ( dus een knokpartijtje “ergens” is de burgervader de eerste die politie inzet om de knokploegen uit elkaar te houden. Fouteboel….. láát wie daar vrijwillig mee gaat knokken maar lekker gaan.
  Wie wil knokken mag van mij mits het op vrijwillige basis gebeurt en niemand anders er last van heeft. Verder had ik jouw stuk natuurlijk ook zelf geschreven kunnen hebben want tjongejonge war erger ik me kapot aan dit soort dingen. en néé, er is geen excuus voor, geen slechte jeugd of werkeloosheid en noem maar op.

 6. Ik heb ooit eens een film gezien over Britse hooligans, die zijn nog een stuk erger (niet voor te stellen maar het kan) en daar werd de achtergrond van deze mannen belicht. En ja..er zat van alles tussen van leraar tot buschauffeur..ik was stomverbaasd.

 7. Helemaal met je eens, en al die halve zolen in een weiland met een groot hek er om heen lijkt me wel wat…laat ze elkaar lekker in de kreukels meppen! Misschien kunnen agenten en andere hulpverleners dan eens fatsoenlijk betaald krijgen, want het bespaart natuurlijk enorm.

Reacties zijn gesloten.