In het water

Het eerste boek van Paula Hawkins las ik iets meer dan een jaar geleden en daarvan was ik behoorlijk onder de indruk. Het lukte Hawkins toen om voor mij een hoofdpersonage te creĆ«ren waar je het ene moment van houdt en dat je het volgende moment een flinke trap onder haar kont wil geven van ‘kom op nou ‘ns, schouders eronder en doorgaan’. Ik was dan ook best benieuwd naar haar tweede boek ‘In het water‘.

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis. De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

Ik kan er niet veel meer van maken dan een dikke ‘mwah’. Geen best boek dus, rommelig, chaotisch en ook niet echt heel erg aansprekend. En dat is natuurlijk best heel erg jammer, want haar eerste boek smaakte toch wel heel erg naar meer.

Heb jij ‘het meisje in de trein’ eigenlijk gelezen?

8 gedachten over “In het water

 1. Ik vond ‘Meisje in de trein’ geen hoogvlieger; daar was niks spannends aan. Ik wist niet dat ze nog boeken had, maar ik voel me precies niet geroepen die te gaan lezen na jouw review hier :-)

 2. dat heb ik gelezen op aanraden van manlief. Maar ik zou niet direct een volgend boek van haar willen lezen. En na jouw stuk helemaal niet meer geloof ik.

 3. Ook ik was behoorlijk onder de indruk van het boek ‘meisje in de trein’en ik dacht ook, dit tweede boek wil ik snel lezen, maar als ik jouw recensie lees heb ik nog niet zo’n haast.

 4. Ze heeft slechte recensies gekregen op die boek. Te veel personages (tien) en veel heen en weer gespring in de tijd.
  Na haar bestseller vond ze het vast moeilijk een tweede te schrijven.

 5. Het meisje in de trein heb ik gelezen, vond ik mooi. Deze heb ik net gereserveerd bij de bieb. We zullen zien. Zag gisteren in de boekhandel : Vermiste meisjes van Megan Miranda. Lijkt me een erg mooi boek.
  groet
  Roelien

 6. Ja ik las “het meisje in de trein” vorig jaar. Geweldig boek inderdaad. De film vond ik dan weer mwah. Ik las al in meer recensies dat haar nieuwe Bork zo tegenvalt. Jammer hoor

Reacties zijn gesloten.