10.000

Goed, 10.000 stappen zou je dus per dag moeten zetten. Ik geloof niet dat ik dat vaak haal. Ik denk misschien een keer in de week als Mr. T. en ik op zondag een wandeling maken. Gelukkig maar dat ik dan weer wel iedere dag op de hometrainer zit en daar minstens 16 kilometertjes maak.

De app hieronder staat standaard op mijn telefoon en houdt dus keurig bij hoeveel stappen ik zet. Ha, het is dan natuurlijk wel handig als je je telefoon altijd bij je draagt en daar gaat het sowieso al heel erg mis. Dat heb ik dus nooit. Thuis ligt mijn telefoon ergens op tafel (meestal de keukentafel) en op mijn werk ligt hij op mijn werkplek waar ik regelmatig even kijk of er Whatsapptechnisch gezien nog wat spannends gebeurd is. Het komt hoogstzelden voor dat ik op mijn werk woordjes leg.

Die 13.766 stappen hierboven maakte ik op 21 mei. Er was toen een feestje van twee neven en die neven wonen een mooie wandelafstand hiervandaan. Ik ging dus te voet en Mr. T. en De Scholier gingen met de auto zodat ik niet ook nog dat hele eind terug moest lopen. Dat was trouwens maar goed ook want die avond ging ik ook nog ‘ns naar theatertoernee van De Dijk kijken. Nou heb ik eigenlijk helemaal niets met De Dijk, maar ik had de kaartjes gekregen dus dan ga je maar. Het concert was redelijk goed, maar zoals ik al typte: als je niets met een band hebt, dan is het lastig om iets echt heel mooi te vinden. Daarbij vind ik die Van der Lubbe maar een akelig mannetje om te zien. Zeker tijdens dit optreden. Een bizar pak  had hij aan en zijn haren zo straks naar achteren gekamd met een boel gel. Ieuw, het leek wel een pooier of zo. Nee, not my cup of tea dus, maar het was wel heel gezellig. Dat dan weer wel. 🙂

Hahaha, ook zo grappig die boodschap: ‘Laten we gaan hardlopen!’. Ik heb echt helemaal, helemaal niets met hardlopen. Ik vind het superknap van anderen, maar ik ben er zelf gewoon helemaal niet voor gemaakt. Laat mij maar lekker mijn kilometers op de hometrainer maken terwijl ik op de tablet de krant lees of een boek op mijn e-reader. Multitaksen to the max vind ik dat.

Hoe zit het met jou? Haal je dagelijks de 10.000 stappen? Houd je van wandelen of doe je liever iets anders? En omdat dit toch een beetje een wazig logje is: heb jij iets met De Dijk? Of wat is jouw favoriete Nederlandse band?

13 gedachten over “10.000

  1. Ik had vroeger ook een app op mijn gsm, maar heb sinds bijna twee jaar een activity watch en dat meet de stappen accurater, ook omdat je dat altijd om hebt natuurlijk. Ik probeer dagelijks de 10.000 te halen maar het is niet gemakkelijk en het lukt met periodes vaker niet dan wel.
    Ik ken geen Nederlandse bands maar was vroeger (zo’n vijftien jaar geleden) wel een gigafan van Marco Borsato!

  2. Ik haal ze niet… Had ik mijn telefoon wat vaker bij mij dan zou ik die 10.000 stappen wel wat vaker halen. Nu blijft de teller meestal tussen de 5.000 en 6.000 steken..

  3. Ooit een stappenteller gehad bij de vierdaagse traning maar ik zal het wel verdrongen hebben hoeveel stappen ik maakte. Wij zijn wel wandelaars maar tegenwoordig is het maar dagelijks een half uurtje.
    De Dijk klinkt wel lekker maar ik kan me goed vinden in jouw omschrijving van de zanger.
    Maar hoef sowieso een band niet te zien, lieve niet zelfs. De enige huidige Nederlandse band die ik goed vind ( al ken ik ze niet allemaal) is Racoon, daar héb ik een CD van en dat zegt wel iets.

  4. Nee, ik heb niet echt iets met De Dijk…
    Ach je weet mijn voorkeur wel voor Nederlandse muziek.. de 3JS zijn favoriet! Al ruim 10 jaar en ik denk ook niet dat dat snel verandert!

  5. De 10.000 haal ik niet dagelijks, maar ik zit wel altijd tussen de 8 en 11. Begin mei ben ik begonnen met sporten; ik ren, doe HEYrobics! en probeer één keer in de week naar spinning te gaan.

  6. Nooit geteld! 🙂 En bij 100 raak ik de tel al kwijt.. dus ga ik er ook niet aan beginnen.
    Favoriete Nederlandse band is bij mij Het Klein Orkest / Harrie Jekkers.
    Fijn weekeinde!

  7. Ik begin wandelen steeds leuker te vinden. Alleen een beetje jammer dat ik al een week of 4 last heb van mijn rug en wandelen zich beperkt tot kleine noodzakelijke stukjes… Maar 10.000 stappen per dag red ik echt niet hoor. Probeer iedere dag een km of 5 te lopen. Normaal dan. Nu even niet 🙂

    Ik hou van de 3JS, maar dat is een overblijfsel van mijn vorige baan. En, geen band maar wel Nederlands: Ik <3 Jett Rebel!

  8. Ik probeer ook de 10.000 stappen maar ik heb nu ingesteld dat ik minstens een uur actief moet bewegen. Dat lukt prima met honden hoor, 2 wandelingen en ik heb het er ruimschoots op zitten 😉

  9. Ik loop hooguit door de tuin. Verder doen mijn benen niet veel. Neuropathie en slechte doorbloeding zijn daar de oorzaak van.
    De Dijk vind ik niets en ik zou zo gauw geen andere Nederlandse band weten waar ik wel iets mee heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *