Taïta

Een van mijn favoriete schrijvers (al geldt dat favoriet vooral voor zijn oude(re) boeken) is Wilbur Smith die, ondanks zijn hoge leeftijd, maar boeken blijft produceren. ‘Farao’ is opnieuw een verhaal in de reeks met Taïta in de hoofdrol. Ik moet zeggen dat ik niet meer precies weet het hoeveelste deel het eigenlijk is, maar ik geloof dat ik ze wel allemaal gelezen heb intussen. Oh, ik zie bij bol.com dat het het zesde deel is.

Na de dood van de farao keert het nieuwe regime in Egypte zich tegen diens vertrouweling Taita. De troonopvolger is een labiele machtswellusteling die overal samenzweringen ziet. Hij stelt Taita ten onrechte in staat van beschuldiging en is van plan hem te doden. Geassisteerd door de broer van de nieuwe farao weet Taita te ontsnappen naar Griekenland, waar een koning hen te hulp schiet. Ze willen Egypte redden van het slechte regime van de jonge farao Utteric en het land daarmee redden van de onvermijdelijke ondergang.

Het is dat ik ‘fan’ ben, maar Smith is het toch een beetje kwijt aan het raken zoals ik hier al schreef. En toch, toch lees ik dat boek dan. De schrijfstijl is gemakkelijk, iets te gemakkelijk eigenlijk, en Taïta is opnieuw wel heel erg met zichzelf ingenomen. Maar toch blijven ze trekken die boeken en ik heb het met plezier gelezen.

Een andere held is uiteraard Jack Reacher van wie ik weer een heel kort verhaal las. En tja, jammer dat het zo kort is, want Jack regelt het allemaal maar weer mooi in dit ‘Iedereen praat‘. Taïta zou wat mij betreft best wat meer van Jack Reacher mogen hebben. Maar goed: wil je echt heel, heel, heel mooie boeken lezen van Wilbur Smith: lees dan zijn boeken over de Courtneys of de Ballantynes. Dat zijn echt fantastisch mooie historische romans en de reeksen beslaan een aantal delen dus je kunt dan vooruit.

Heb jij al ooit boeken van Wilbur Smith gelezen?

3 gedachten over “Taïta

  1. Vandaag het boek “Nachtblauw” van Simone van der Vlugt uitgelezen. Kan ik je van harte aanbevelen!
    Groetjes.

Reacties zijn gesloten.