Voorbereidingen

In september zijn mijn ouders 50 jaar getrouwd en dat gaan zij (en wij) uiteraard vieren. Want 50 jaar lief en leed delen en dat in goede harmonie doen is het vieren meer dan waard.

Mijn ouders starten hun feest met een eucharistieviering in de kerk, daarna komt de naaste familie bij elkaar voor koffie en taart en op een gegeven moment een fijn diner en ‘s avonds is er een feest voor verdere vrienden, buurt, kennissen en zelfs al mijn neven en nichten. Het wordt voor ons dus ook een kleine reünie: hoe tof is dat dan wel niet.

Inmiddels zijn wij begonnen met de voorbereidingen van een en ander. Daar kan ik hier natuurlijk niet te veel over uitweiden want mijn moeder leest hier immers ook mee. Maar wat ik hier wel wil delen is het feit dat Mr. T. en ik binnenkort aan de gang gaan met het boekje dat bij de eucharistieviering  hoort. Nou weet ik niet hoeveel van mijn lezers hier weten wat dat is, maar eigenlijk is het dus gewoon een boekje waarin je, vaak woord voor woord, mee kunt lezen met alles wat er tijdens de dienst gebeurt. Een deel van een dienst is aan regels gebonden, maar er is ook best een heleboel vrij in te vullen. Mr. T. en ik maken in ieder geval het boekje en wat daar allemaal instaat blijft tot het moment dat we in de kerk zitten voor mijn ouders een verrassing.

Mijn ouders hebben de liedjes uitgekozen die ze graag tijdens de mis willen horen (die liedjes worden gezonden door het plaatselijke gemengd koor), maar Mr. T. en ik gaan dus aan de slag met de andere vrij in te vullen teksten. Een deel daarvan zullen wij zelf schrijven, maar misschien heb jij wel ergens een prachtige tekst die het waard is om in ons misboekje opgenomen te worden. Of misschien heb jij wel voorbeelden van voorbedes, een bijzondere evangelietekst of lezingen die zo anders zijn dan dat wij hier in onze omgeving gewend zijn. Of misschien heb je wel een prachtig gedicht dat we als opening of slot kunnen gebruiken.

Ik weet best dat er een heleboel op internet te vinden is, maar wat ik zelf vaak doe als ik iets heel moois ergens lees, iets dat me raakt zeg maar, dan bewaar ik het in een schrift of op de computer. Ook heb ik hier boven op zolder een boel misboekjes liggen, dus ik kan best wel teenentander vinden.

Waarom ik het dan toch aan jullie vraag? Nou, eigenlijk heel simpel. Vaak circuleren binnen bepaalde regio’s toch vaak dezelfde teksten. Maar laatst was ik bij een uitvaartdienst zo’n 20 kilometer hiervandaan en wat blijkt dan: daar doen ze het net allemaal wat anders en ze gebruikten dus ook teksten die ik toen voor het eerste hoorde.

Enfin: heb jij iets waarvan je denkt ‘daar zou Mrs. T. best wel ‘ns iets mee kunnen’, stuur de tekst dan alsjeblieft naar triltaal@hotmail.com. Niet de tekst in de reacties zetten natuurlijk, want zoals gezegd, mijn moeder leest mee ;-).

Ik ben heel benieuwd of er reacties komen en wacht vol spanning af. En stel dat we jouw tekst uiteindelijk in het boekje gebruiken, dan stuur ik je na het feest gewoon een versie van het boekje toe? Is dat nou geen mooie deal?

9 gedachten over “Voorbereidingen

  1. Ik weet niet of het kan in de kerk maar ik weet wel een heel mooi lied. Succes met de voorbereiding.stuur het je op.

  2. Mijn ouders zijn de 30e 50 jaar getrouwd. Dit vieren wij met het gezin (en de aanhang) met een (door mijn ouders betaald!) weekend naar Zeeland, aankomend weekend. Wij bieden ze als verrassing een borrel in de tuin aan met al hun vrienden. En hebben een magazine speciaal op maat voor ze gemaakt (wordt aan gewerkt!) Verder geven wij ze een weekendje weg, een keuze uit 3 plekken mogen ze doen. Leuk hoor. De kerk ben ik heel niet bekend. Ik hou wel van engelstalige ‘kerkliederen’. Waarvan ‘The Rock’ een van mijn favorieten is.

  3. Ja een beste deal maar ook ik ben niet zo thuis in deze materie. Al weet ik wél dat er ondertussen in de kerk ook van alles kan. Zo stond er tijden de uitvaartdienst van een oude buurman zijn fiets voor de kist en speelde en zong een kleinzoon een lied van Passenger . Ik denk dat zélf schrijven en invullen toch het mooiste ( en warmste) is dat je kunt hebben.
    Heel veel succes , maar volgens mij gaat dat wel goed komen.

  4. Mijn schoonouders zijn inmiddels bijna 62 jaar getrouwd maar hebben hun jubilea nooit gevierd met een mis in de kerk. Ik kan je dus niet helpen. Succes met de voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *