Orphan X: de nergensman

Ik was zeer, zeer, zeer enthousiast over ‘Orphan X‘ dat ik vorig jaar lees dus ik was helemaal happy toen ik hoorde dat deel 2 in deze serie uitwas. Lezen dus dat ‘Orphan X: de nergensman‘.

Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de ‘Nergensman’ genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.

Het was wellicht ook echt onmogelijk voor Gregg Hurwitz om de geweldige sfeer en stijl van zijn eerste boek met Evan in de hoofdrol te benaderen en dat is dus ook niet gelukt. Toch is dit tweede boek nog een heel aangename thriller waarin Evan weer de nodige dingen meemaakt en (uiteindelijk) ook rechtzet. Je maakt trouwens wel meer kennis met een ‘tobbende’ Evan en daardoor wordt hij nog sympathieker dan hij al in deel 1 was. Opnieuw trouwens een mooie cliffhanger die een deel 3 rechtvaardigt. En hoe jammer ook dat deel 2 minder indruk op me maakte, ook dat deel wil ik zeker weer gaan lezen.

Heb jij het eerste deel met Evan Smoak eigenlijk gelezen? En ga je ook nu voor deel twee?

3 gedachten over “Orphan X: de nergensman

  1. Ik heb ‘m pas teruggebracht naar de bieb. Was erin begonnen maar bij bladzijde 47 had ik er ineens genoeg van. Lees nu een thriller van Simone van der Vlugt.
    Zonnige groet!

Reacties zijn gesloten.