Ragdoll

Ragdoll‘ van Daniël Cole is best een fijne thriller maar er zijn ook wel wat kanttekeningen wat mij betreft.

Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Het boek is vol vaart geschreven, maar het raakte me niet zoals ik verwacht had dat het zou doen. Het uitgangspunt van de ‘lappenpop’ is natuurlijk echt geweldig gevonden, maar het wordt wat mij betreft nooit helemaal duidelijk wáárom dat gedaan is. Verder vind ik het boek af en toe behoorlijk warrig en hak op de takkerig en had ik wat moeite met het aantal personages. Ook vind ik het eerlijk gezegd wat ongeloofwaardig dat het zo lang duurt voordat men de link legt wat de namen op de ‘nog te vermoorden lijst’ voor gemeenschappelijke deler hebben. Aan de andere kant heeft Cole wel heel mooi uitgewerkt hoe de politie uitvindt van wie de zes verschillende lichaamsdelen zijn van de ‘lappenpop’.

Tegelijkertijd vindt er op ongeveer driekwart van het boek een wending plaats die ik niet aan had zien komen en dat maakt het boek toch wel weer heel mooi en de complexiteit van ‘Wolf’ en zijn relaties met de verschillende andere personages zijn ook erg mooi uitgewerkt. Het einde van het boek neemt eigenlijk in mijn ogen wat te weinig plek in in het totale verhaal, dat is wel jammer.

Conclusie: een prima thriller, waar in mijn ogen toch wel wat meer van te maken was geweest.

 

3 gedachten over “Ragdoll

  1. Ik las hem vorige maand ook en had eigenlijk precies hetzelfde gevoel als jij. Een goed verhaal waar nog meer uit gehaald had kunnen worden.

  2. Hij staat bij mij ook al op mijn lijst.. je hoeft tenslotte niet alles te verklaren..

Reacties zijn gesloten.