Musical en einde aan diverse tijdperken

Vanavond is het dan zover, de eindmusical van groep 8! Spannend hoor. Zeker omdat de voorbereidingen niet altijd even soepel verlopen en De Scholier is dan net iets te serieus/betrokken om daar gemakkelijk mee om te gaan. Het zal niet onbekend zijn dat de klas van De Scholier geen heel rustige/fijne klas is, er zitten heel veel druktemakers in en luisteren dat is, volgens de meesten, voor watjes zoals De Scholier. Enfin: ik hoop dat het gewoon een fijne avond gaat worden zodat De Scholier haar basisschooltijd op een goede manier afsluit.

En met die musical sluiten Mr. T. en ik een tijdperk af. In augustus of september 2003 (nog voordat ik überhaupt ooit gehoord had van het fenomeen bloggen) gingen we voor het eerst naar de basisschool met een piepjong kleutertje dat inmiddels al weer haar eerste jaar op het HBO erop heeft zitten. Al met al hebben we dus zo’n 14 jaar op het schoolplein doorgebracht (Mr. T. is daar beter in dan ik trouwens, ik heb niet zoveel met die sociale contacten van het schoolplein), zat ik zes jaar in de oudervereniging waar ik de financiën beheerde en klaaroverde Mr. T. ook een jaar of acht. Daarnaast reden we af en toe als dat nodig was (en in onze agenda’s paste) en hielpen we ook nog af en toe bij andere zaken. Maar dat is nu klaar en hoe heerlijk is dat!

Naast school sluiten we nog een heel ander tijdperk af: namelijk het iedere dinsdag oppassen door oma. Vanaf het moment dat ik weer aan het werk ging na de geboorte van De Student paste oma iedere dinsdag op haar oudste kleindochter en daar kwam in 2005 De Scholier nog bij. Ik denk oprecht dat wij geen fijnere oppas voor de meiden hadden kunnen hebben dan hun oma en je ziet aan beide dames hoe goed hun band met oma is. Lieve mam, dank je wel voor je liefde en je goede zorgen voor mijn meiden! ♥♥♥

Enfin: De Scholier gaat nu echt ‘een scholier’ worden en ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat ze het heel, heel, heel erg fijn gaat krijgen. Als ze zich net zo ontwikkelt als dat De Student dat heeft kunnen doen, dan komt dat vast en zeker goed.

15 gedachten over “Musical en einde aan diverse tijdperken

  1. Ik hoop dat het een mooie avond is geworden, voor jullie maar zeker ook voor je dochter.

  2. De eindmusical… oh, dat kan ik mij nog heel goed herinneren. Het voelde echt als de afsluiting van een tijdperk. Aan de ene kant vond ik dat super leuk maar tegelijkertijd ook doodeng omdat daarna weer een heel andere tijdperk aanbrak…

  3. Jaja kleine meisjes worden groot hè.. ik herinner me nog dat ze naar de lagere school ging pfffff… Mooie nieuwe fase, hoop dat ze het heel erg naar haar zin zal krijgen!

  4. De eindmusical is een echte afsluiter ja. Ik kan mij die van Zoon nog wel herinneren. Heb de DVD zelfs nog ergens liggen..

    Ik ga met je mee in je wens dat de Scholier het nu echt echt echt heel erg leuk gaat krijgen. Aan haar als mensenkind kan het eigenlijk niet liggen. Ze is leuk!

  5. Kleindochter heeft haar eindmusical ook gehad. Vanaf de zijlijn hebben we het meegekregen in Frankrijk. Er is een video van gemaakt en die wil ik heel graag zien. Ik had ook wel graag een oppasoma willen zijn, maar tja ik werkte zelf nog en de de afstand valt niet te overbruggen. Wel ben ik jaarlijks een aantal malen op de woensdag naar haar toe gegaan om de vrije woensdagmiddag te vieren.

  6. Ik hoop dat ze een fijne musical heeft en inderdaad de periode zo positief afsluit. Gek hoor, zo’n eind van een tijdperk. Ik mag volgende week naar de eindmusical van nichtje. Kleine meisjes worden (veel te snel) groot!

  7. We zijn dan ook gruwelijk verwend op die laatste oppasdag. Het sluit een heerlijke periode af en het was fijn dat jullie de meiden aan ons toevertrouwden Gelukkig blijven we jullie beslist nog vaak zien en kunnen we de kleindochters van dichtbij blijven volgen.

  8. Ik denk dat “de oppasoma” wel een andere oplossing vindt om de beide dames toch regelmatig te blijven zien. Veel plezier !

Reacties zijn gesloten.