Reces

Misschien volgt er zondag nog een boekenlogje, maar daarna gaat het hier even dicht. De komende vier weken heb ik vakantie en daar ga ik met volle teugen van genieten. Alhoewel: de woonkamer moet getext worden en de kamer van De Scholier moet nog scholierproof gemaakt worden.

In die vier weken gaan we ook nog een weekje op vakantie. Gingen we de afgelopen jaren vaak twee weken, dit jaar gaat De Student voor het eerst niet meer met ons mee. Dat betekende dat het nichtje van De Scholier met ons mee gaat en die twee meiden zijn vier handen op één buik. Maar toch vind ik het dan anders en vind ik één weekje genoeg. Eén weekje Eiffel wordt het dus, niet te ver van huis in geval van grote heimwee en zo.

Wat er ook gaat gebeuren is shoppen met de meiden voor kleding voor het grote feest in september en verder zijn er nog wel wat andere vreugdevolle belevenissen te vieren deze vakantie.

Daarnaast ga ik goed nadenken over wat ik wil met mijn blog. In augustus verloopt mijn domeinnaam dus ik moet nadenken over verlengen of opheffen. Het is niet meer zoals vroeger, dat bloggen. En dat vind ik soms best jammer. Tegelijkertijd is mijn blog ook vooral een soort van dagboek voor me, dus wat dat betreft ben ik er erg aan gehecht. Maar goed, ik weet het nog niet. Doorgaan? En zo ja hoe dan? Worden het dan alleen maar boekenblogjes en iets publiceren als ik echt iets zinvols/nuttigs te melden heb? Dus niet meer net als nu op vier vaste dagen in de week? Maar ja, vind ik dat dan nog wel leuk? Enfin, daar ga ik ‘ns over nadenken dus.

Last but not least: vandaag viert mijn lieve pa zijn 74ste verjaardag. Van harte pap!!! Nog heel veel jaren. Love you!

22 gedachten over “Reces

 1. En weet je, ik betaal voor mijn domeinnaam maar €6.95
  Of dat nu nog zo is weet ik niet.
  Is alleen maar de registratie, meer niet.

 2. Hoop dat je een fijne vakantie hebt!. ps: ruim een maand van te voren opzeggen dat blog als je dat wilt, ik was net 1 dag te laat..dus de mijne loopt nog een jaartje door :-(

 3. Allereerst een hele fijne vakantie in de Eiffel! Wij waren er onlangs nog eventjes en ja, het is een hele mooie streek dus jullie zullen je er prima vermaken! En ja, wat het bloggen betreft… het verandert inderdaad. Het lijkt wel of de nieuwe lichting het alleen als iets commercieels ziet en dat inderdaad veel lezers de moeite niet meer nemen om te reageren. Dat merk ik bij mijn eigen blog ook. Ik vind het bloggen nog steeds heel erg leuk maar verbaas me echt over de weinig reacties die sommige artikelen dan krijgen terwijl de bezoekersaantallen wel goed blijven. Maar misschien moeten we dat ook gewoon loslaten en gewoon lekker genieten van het plezier dat we aan het bloggen beleven!

 4. Oei., ik hoop nog net op tijd te zijn. Heel veel plezier in de komende tijd en een fijne vakantie in de Eifel

 5. Fijne vakantie!
  Sommige bloggers nemen het bloggen in mijn ogen veel te serieus. Zelfs iemand die blogt met de do’s en dont’s van succesvol bloggen…..
  Sorry hoor maar ik blog omdat ik het leuk vind en om mijn verhalen te ventileren. Ik doe dat in eerste instantie voor mezelf en voor een paar trouwe volgers waaronder mijn moeder en mijn mannetje. Ik schrijf graag en of ik nu veel volgers heb of niet, vind ik minder belangrijk. Maar dankzij het bloggen heb ik wel veel andere blogs ontdekt die ik toch bijna iedere dag lees.

 6. Poeh, bloggen. Sinds een paar jaar krijg ik niet zoveel meer uit de pen. Dan maar niet, het moet geen moeten zijn, voor mij. Want dan is het spontane van ‘vertellen’ eraf.
  Dus nu plaats ik sporatisch iets en bewaar wat ik heb, als dagboek.
  Van Steggerda naar Zwolle, by the way…Triltaal! :)

 7. Geniet van je vakantie! Bloggen blijft dubbel, vind ik ook. Fijn om te doen, om een ‘dagboek’ te hebben en leuk als er (met interesse) meegelezen wordt. Maar vaak weinig reacties is jammer, ik ben er zelf ook debet aan. Evengoed, ik vind het leuk je te lezen. De boeken stukjes lees ik wat minder. Ik hoop dat je blijft!

 8. Gefeliciteerd met je vader en een heel fijne vakantie gewenst met veel zon! Hoewel ik niet meer dagelijks alle nieuwe blogjes lees zou ik het toch wel jammer vinden als je gaat stoppen.

 9. Fijne vakantie, geniet ervan.
  Het blijft inderdaad wel lastig, de blogkeuzes. Ik hoop dat je verderblogt (maar dat is natuurljk eigenbelang ;-)

 10. Fijne vakantie en gefeliciteerd met je pa!
  Ik blog als ik er zin in heb, soms twee keer kort achter elkaar en dan weer tijdje niet. Het is toch geen verplichting? Ik wens je veel denkwijsheid ;-)

 11. Misschien nog een jaartje proberen te schrijven wanneer je daar zin hebt ipv verplichte 4x pw.
  Fijne vakantie en shopze!
  En gefeliciteerd met je vader :)

 12. Ik zou je wel enorm gaan missen, Misschien ook omdat ik je nog eens toevallig tegen het lijf wil lopen. Heb het idee dat onze paden wel vaker kruisen dan we nu weten. Ik snap je gevoel, mijn publiek is (veel) ouder dan ik ben maar gelukkig wel trouw. Ik geniet van je blog maar ik snap het probleem. Ik heb gewoon mazzel dat ik tijdens mijn werk vaak wel tijd heb om even wat blogs te bezoeken. Overigens lees ik maar zelden blogs over kinderen maar die 2 van jou zijn leuk om te volgen. Wens je een fijne verjaardag, vakantie en hoop je terug te zien hier!

 13. Herken je twijfels (blog al bijna 12 jaar), maar ik schrijf voor me zelf. Vandaar ook het afgeschermde. Maar goed, ik lees ook steeds minder bloggers. Veel zijn er gestopt.

 14. Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader!
  Veel wijsheid gewenst ivm je blog!
  Succes met de klusjes in huis, maar bovenal een heerlijke vakantie gewenst, 4 weken lang! Tot later!!!

 15. Proficiat met paps en een heel fijne vakantie.
  Niet stoppen. Ik volg je trouw en heb veel aan al je boekentips gehad. Gegarandeerd naar mijn smaak.
  Neem dan gewoon een gratis WP blog, maar ga niet verdwijnen alsjeblieft.

  • Toen ik begon met bloggen waren er veel meer bloggers van dezelfde (ongeveer) leeftijd als ik en die in dezelfde fase zaten wat hun leven betreft. Daarvan is 95% gestopt en dat vind ik jammer. Kom ze nog wel op facebook tegen maar dat is toch anders.
   En ik vind het aantal reacties op mijn schrijfsels zo minimaal. Nou schrijf je daar in principe niet voor, maar reacties irt aantal bezoekers is helemaal scheef. Vind ik jammer, maar wil misschien ook zeggen dat het niet (meer) interessant is wat ik schrijf.

Reacties zijn gesloten.