Yippee blue!

Een tijdje geleden liet ik hier zien welke plannen we hadden met betrekking tot het opnieuw texen van onze woonkamer en keuken. Neigde Mr. T. in eerste instantie naar ‘industrial grey‘ gaandeweg bewoog hij ook richting ‘yippee blue‘. En dat was wel heel fijn want dat betekende dat we allebei vol overtuiging voor die kleur gingen. De Scholier was vanaf het begin al voor yippee blue en dat betekende voor De Student helaas dat ze het onderspit delfde met haar voorkeur voor industrial grey.

De eerste week van onze vakantie hadden we ingepland voor deze flinke klus en uiteindelijk hebben we het in zo’n 4½ dag hard werken klaar gekregen (exclusief poetsen overigens, want dat moest na afloop uiteraard ook nog gebeuren). Alle wanden en de plafonds hebben we gedaan met RAL 9010 en het ziet er weer lekker fris uit.  En de voorheen  Baskisch rode muren hebben we dus ‘geyippee blued’.

Mr. T. zei op een gegeven moment tegen mij dat ik maar met de rode muur achter de computers moest beginnen. Helemaal alleen, dacht ik, kan ik dat wel? Maar al snel dacht ik waarom eigenlijk ook niet. En ik heb vervolgens dus helemaal alleen die muur ‘geyippee blued’ en het aller-, aller-, allerfijnste vond ik dat de muurverf in één keer dekte!!! Hoera, dat betekende dus, dat de muur in één keer klaar was. Het was natuurlijk wel even afwachten hoe het uiteindelijke resultaat zou zijn als de muur helemaal droog was, maar het leek helemaal goed te komen en dat kwam het ook! En wow, ik vind het echt supergaaf dat blauwgrijzige, ik ben echt totaly in love met deze kleur.

Nou was die eerste wand niet zo heel moeilijk, want rechttoe rechtaan (ook al kun je, op de plint na, niets afplakken en moet je dus heel secuur werken), maar die wand aan de achterzijde: mijn hemel! Het is dan misschien wel niet zoveel m² maar poe hé wat een boel randen! En dan ook nog steeds tegen het licht inkijken. Gelukkig kon ik dit keer wel de raamkozijnen en de plinten afplakken, maar die rand tegen het plafond en de twee muren waren vrij heftig. Ik had het er behoorlijk zwaar mee moet ik zeggen. Toen wij inplanden om de eerste week te gaan schilderen, konden we natuurlijk niet weten dat het in die week een paar dagen echt heel heet zou worden. De vrijdag dat ik aan die muur begon was dus zo’n dag en dan ook nog veel zon: ook dat was behoorlijk afzien. Ik begon om 9.30 uur met de muur en was er pas rond 16.00 uur mee klaar (op een korte lunchpauze na). Maar wederom: wow! En stiekem ben ik ook heel trots dat ik het helemaal alleen heb gedaan. Terwijl ik met die blauwe muur aan de gang was, nam Mr. T. het halletje waardoor je binnenkomt onder handen.

Ik ben echt helemaal superblij met het uiteindelijke resultaat en ook Mr. T. is helemaal tevreden. Geen idee of deze kleur 15 jaar blijft zitten maar op dit moment ben ik echt helemaal happy.

Zaterdag is Mr. T. jarig en dan krijgt hij, enigszins een cadeau uit eigenbelang ik ben me daar danig van bewust, een nieuwe klok voor op de blauwe muur. Want een blauwe klok op een blauwe muur, dat is niet echt heel tof. Dus zodra de nieuwe klok hangt is het echt helemaal af!

16 gedachten over “Yippee blue!

  1. Ik voel met je mee, heb ooit bij dochterlief een kinderkamer behangen toen het bloedverziekend heet was! Maar inderdaad mazzel dat alles in één keer dekte.
    het ziet er top uit al vond ik de oude situatie ook heel mooi.maar ja een mens wil wel eens iets anders ,dat is ook logisch!

  2. Ooit was je toch ook heel blij met de rode muur, gek he, dat we een ander kleurtje dan opeens veeeel mooier vinden. Ik doe het je niet na. Dit soort werk laat ik aan de schilder over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *