Saarburg

Onze vakantie ging dit keer richting Duitsland en wel naar Saarburg. Daar bovenop de berg ligt een supertoffe camping en daar hadden wij een stacaravan gehuurd. Dit jaar gingen wij voor het eerst zonder De Student op vakantie en dat was best even wennen. Om het voor De Scholier dan toch wat leuker te maken (en laten we wel wezen, ook voor onszelf natuurlijk want als de kinderen het naar hun zin hebben – enfin je kent het wel) mocht haar nichtje met ons mee.

Dat betekende wel dat we maar voor één weekje gingen want dat vonden we dan lang genoeg en dat betekende ook dat we niet zo ver gingen, want stel dat het niet goed zou gaan, dan waren we ook zo weer thuis.

Na een voorspoedige reis waren we rond 15.15 uur op de plek van de bestemming en bij het inchecken kregen we te horen dat we een heuse upgrade hadden gekregen. Van een vierpersoons stacaravan gingen we naar een spiksplinternieuwe stacaravan voor zes personen met drie slaapkamers en twee badkamers. Het was echt een plaatje die stacaravan en we hebben er een heerlijke week gehad.

Wat we zoal deden: veel wandelen (Mr. T. en ik: één keer maakten Mr. T. en ik een wandeling van ruim 15 kilometer en dat was erg gaaf), zwemmen (De Scholier en nichtje), lezen (Mr. T. en ik), puzzelen (Mr. T.), badmintonnen (De Scholier, nichtje, ik), met de tablet/smartphone spelen (allemaal), koken (ik), afwassen (Mr. T.), terrasjes pakken (allemaal), spelletjes spelen (allemaal al hebben De Scholier en ik slechte ervaringen met ‘kezen’ tegen Mr. T. en nichtje want we staan met 2-7 achter en dat is helegaar niet tof), het bezoeken van Trier (allemaal), op en neer met de stoeltjeslift (De Scholier en nichtje), in de bob (De Scholier en nichtje), een spooktocht (De Scholier, nichtje en Mr. T), boodschappen (allemaal), midgetgolf (allemaal), mopperen op de meestal behoorlijk harde wind (allemaal), blij zijn met het verder meer dan prima weer op één bui na van 22.30 uur ‘s avonds tot 14.00 uur de volgende dag met heul veul onweer, het EK-voetbal kijken (allemaal) en nog veel, veel meer.

De Scholier en het nichtje hebben zich meer dan prima vermaakt. Ze kunnen het normaal gesproken al erg goed vinden maar het is natuurlijk afwachten of dat ook voor langere tijd geldt. Nou dat deed het. Er waren vast en zeker af en toe wat kleine dingetjes, maar daar hebben wij niet veel van gemerkt. Wat ons betreft (en zeker wat het De Scholier betreft) is deze vorm van vakantie vieren dus voor herhaling vatbaar.

11 gedachten over “Saarburg

 1. Saarburg staat ook zeker nog op mijn lijstje, lijkt me echt een prachtige omgeving om rond te struinen. Leuke upgrade zo! En ja, het is inderdaad altijd even afwachten hoe het uitpakt als er ineens een ander mee gaat, ook al is het dan wel familie, voor langere tijd is het toch altijd wat anders. Leuk dat iedereen het zo naar de zin heeft gehad!

 2. Prachtige omgeving hè!
  Echt mazzel, zo’n upgrade. Vooral een extra slaap- en badkamer schelen een bende gedoe.
  Die Stolpersteine vind je tegenwoordig steeds meer. Een héél goed initiatief.

 3. Wat een leuk verslag, de gezelligheid is erin te voelen! Mooi dat jullie het weer zo fijn gehad hebben. De foto’s zijn ook schitterend!
  Die herdenkingstegeltjes… die herken ik wel van andere steden. Te bizar… gewoon voor de deur waar die mensen zijn weggehaald..
  Werkze weer!

 4. Mooie omgeving. Best al weer een tijdje geleden dat we daar zijn geweest. Kunnen we ook wel weer eens op het priogramma zetten.

 5. Klinkt als een fijne vakantie voor iedereen, prachtige foto’s natuurlijk want Duitsland is prachtig. Wat een mazzeltje dat die caravan zo luxe was zonder een prijsverhoging.

 6. Mooie foto,s en leuke beschrijving van de vakantie. Ik vind het grappig dat jullie een beetje dezelfde dingen doen op de vakantie als wij, al zijn onze wandelingen echt niet zo lang! En dat terwijl jij al jong niet meer met ons op vakantie wilde en vaak zei dat je later alles anders zou gaan doen. Ik denk dat jullie kinderen later ook jullie gewoontes weer overnemen.

Reacties zijn gesloten.