Brugpieper en Tweedejaars

Vandaag is het dus zover: De Scholier wordt eindelijk een heuse scholier. Vanochtend om 10.50 uur moet ze zich met haar lege schooltas melden op de school waar ook De Student vijf jaar rondliep. Die lege schooltas wordt vervolgens gevuld met een heuse laptop want sinds vorig jaar maakt op die school een laptop deel uit van de ‘inventaris’. Ik moet overigens zeggen dat ik niet de indruk had er minder boeken te kaften waren laatst. Maar ik kan het natuurlijk mis hebben.

De Scholier heeft er best veel zin in, maar ze vindt het -logisch- ook best een beetje spannend. In juni heeft ze kennis gemaakt met haar klas en gedurende de afgelopen weken heeft ze met een aantal meisjes app-contact, dus een beetje kennen ze elkaar inmiddels wel. Wel zo fijn natuurlijk. Daarnaast zit ze bij drie oud klasgenootjes in de klas. In eerste instantie had ze aangegeven dat ze niet persé bij oud klasgenootjes in de klas hoefde, maar uiteindelijk vond ze het toch wel fijn. Bij het aanmelden hebben we dus aangeven dat ze bij dat meisje en die twee jongens in de klas wilde en zo is het ook ingedeeld. Het zal mij echter niet verbazen als ze al vrij snel haar eigen weg zoekt en dat ze, net als De Student destijds, op een gegeven moment aangeeft dat ze niet bij haar oude basisschoolgenootjes hoeft te zitten.

Ik ben heel erg benieuwd hoe het haar zal vergaan.  Eigenlijk ben ik vol vertrouwen: De Scholier is een hartstikke leuke meid en ik denk dat ze zeker haar weg wel zal vinden. Het begint al goed vandaag want na de twee uurtjes die ze vandaag naar school moeten, gaan ze met een aantal meisjes ijs eten bij de Italiaanse ijssalon.

De Student begint vandaag aan het tweede jaar. Helaas, helaas heeft ze op 0,1 punt haar propedeuse niet gehaald dus dat moet ze eerst nog even fixen. Ik hoop met heel mijn hart dat haar dat aan het eind van dit eerste blok lukt, dan is ze er maar vanaf. Het vak dat ze moet herkansen heeft ze niet meer nodig omdat het voor de richting die ze koos (packaging) niet meer relevant is. De kennis zakt dus meer en meer weg, dus zou het super zijn als ze het over een week of acht haalt. Mocht dat niet lukken (maar daar wil ik niet aan denken), dan heeft ze aan het eind van het tweede jaar nog een kans. Maar goed: we gaan er gewoon vanuit dat dat niet nodig is.

De Student heeft best een lastige vakantie gehad waarin ze vooral Haar Lief heel weinig gezien heeft en dat kostte haar erg veel kruim. Daarnaast is ze aan het begin van de zomervakantie tien dagen met haar vriendinnen naar Albufeira geweest en heeft daarna heel veel uren gedraaid in de lunchroom waar ze werkt. Voor haar gevoel is de vakantie dus al heeeeeeel lang geleden en dat snap ik best. De combi van veel werken en een veel afwezige vriend (ze heeft hem in zes weken tijd maar een dag of 5 gezien) maakt dat ze vooral de laatste dagen heel erg verdrietig is. Maar goed: gisteren kwam hij thuis en natuurlijk zagen ze elkaar toen snel en nu is ze weer helemaal happy.

Enfin: ik hoop dat beide dochters een heel goede tijd tegemoet gaan en dat we volgende zomer met trots terug kunnen kijken.

10 gedachten over “Brugpieper en Tweedejaars

  1. Zo spannend, die eerste schooldagen.. Ergens mis ik dat wel, zo het gevoel van een nieuwe start, elk jaar opnieuw. Hopelijk doen ze het allebei goed!

  2. Grappig, ik herinner me die tijd van mezelf nog wel. Vanaf mijn 16e ging ik niet meer met mijn ouders op vakantie, maar ging ik zelf en/of werkte ik. Lange zomers vol werkuren.

    Succes voor de Student en veel plezier, Scholier!

  3. Wij blijven het van dichtbij volgen en hopen het allerbeste voor de 2 prachtige meiden!

  4. Natuurlijk ben je aan het eind van het schoolseizoen trots op je meiden, zelfs al halen niét alles dat nu de bedoeling is, zolang ze hun best doen, en dát doen ze vast wel, is er alle reden om trots op ze te zijn.

  5. Succes voor de dames en een beetje sterkte voor mams. Het is toch een hele nieuwe fase waarin je nu komt te verkeren.

Reacties zijn gesloten.