Wennen

Vandaag is het woensdag en ben ik aan het werk. Het gebeurde sinds ik kinderen heb echt zelden dat ik op woensdag werkte. Woensdag immers is toch wel de dag die vele moeders thuis zijn omdat de kinderen vrij zijn van school (het continurooster is hier in het dorp in ieder geval nog niet ingevoerd). Ik ben vandaag aan het werk omdat er een heel bijzondere herdenking plaatsvind in mijn gemeente die ik heb georganiseerd (daar blog ik nog wel over) en omdat ik een ‘s middags een vergadering heb.

De vrijheid om met werkdagen te wisselen die heb ik eigenlijk altijd al gehad, maar ik deed het zelden omdat de kinderen thuis waren. Maar ja, inmiddels is De Scholier ook naar het voortgezet onderwijs dus dan kan het. Het is tegelijkertijd het enige voordeel van het feit dat ook zij nu naar de brugklas is.

Ik vind het helemaal niets hoor. Dat ze op woensdag- en vrijdagmiddag niet meer thuis is omdat ze de middag vrij heeft of, in geval van de vrijdag, de lunch. Toen De Student naar het voortgezet onderwijs ging was De Scholier 6 jaar, dus we hadden nog een boel gezellige lunchmomentjes en middagen in het verschiet, maar ja knipper één keer met je ogen en ook zij is aan de volgende fase van haar leven begonnen.

En daar moet ik best aan wennen. Dat wennen moet Mr. T. overigens ook die op maandag nu ook alleen moet lunchen.

Verder vind ik het vooral heel erg fijn om te zien hoe De Scholier zich nu op haar brugklascarrière stort. Het lijkt helemaal goed te komen met de aansluiting al moeten we natuurlijk niet te vroeg juichen. Maar oh, wat gun ik haar dat, dat ze gewoon een heel, heel fijne middelbareschooltijd krijgt.

14 gedachten over “Wennen

  1. Ik zat vorig jaar in deze situatie en moest echt vreselijk wennen. Heb me meteen op allerlei vrijwilligerswerk gestort…
    Ben inmiddels gewend, maar mis wel de gezelligheid en het ritme

  2. Ik moest ook zo wennen toen de jongste naar de middelbare school ging, ik vond het altijd erg gezellig dat hij er tussen de middag was. Inmiddels ben ik er aan gewend. Ik hoop ook dat ze een leuke tijd heeft op de middelbare school!

  3. Wat een spannende tijd inderdaad voor jullie met de jongste nu ook al op weg naar meer zelfstandigheid. Hopelijk vindt ze idd gauw haar draai op de nieuwe school! Ik ben (als collega) ook benieuwd naar de bijzondere gebeurtenis op je werk!

  4. Ook wij moeten er aan wennen dat de scholier niet meer komt lunchen op dinsdag. Wel gezellig dat ze ná school nog even bij ons binnen loopt om wat te drinken en even te vertellen hoe het met haar gaat. Ik herken het gevoel van weemoed omdat dingen voorbij zijn heel goed! Maar tenslotte gaat het toch wennen en ga je ook weer genieten van meer vrijheid.

  5. Kan ik me alles bij voorstellen, iedere verandering brengt een wenperiode met zich mee. Dus ik gun Mr T en jou een gezonde wenperiode en de Scholier een geweldige tijd 🙂

  6. Ja logisch dat het even moet wennen als een vaste routine omgegooid wordt.
    het zal wel weer wennen al begrijp ik de “weemoed” van alweer een kinderperiode afgesloten.
    Er zullen er nog meer volgen!

  7. Zal zeker even wennen zijn, maar voor jezelf die vrijheid hebben is ook wel heel lekker. Hoop zo dat ze het allemaal leuk blijft vinden en het inderdaad een fijne middelbare schooltijd voor haar wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *