Om je vingers bij op te vreten, soort van dan natuurlijk, deze marinade. Wat ik er allemaal in doe?
- flinke scheut ketjap
- flinke scheut rode wijn
- eetlepeltje gemberpoeder
- twee eentjes knoflook
- eetlepeltje sambal
- beetje kikkoman
- beetje maggi
- maizena
En als de kipfilet of kippendijstukjes (lekkerderder eigenlijk, maar ook wel vetter) dan lekker gemarineerd is, dan bak ik het prutje aan in wat olijfolie. Oh ja, voordat het in de pan gaat even de marinade afgieten en bewaren. Dan de kip uit de pan en op een bord met wat aluminiumfolie eroverheen wegzetten.
Dan 400 gram peultjes en een paprika (rood is natuurlijk het mooiste voor de kleur) wokken in wat olie, het restant van de marinade toevoegen en dan lekker een minuutje of vijf laten pruttelen. Mie erbij en smullen maar.
Laatst dacht ik mie in huis te hebben, maar dat was door een soort van falend inkoopbeleid niet zo (en daar kwam ik pas te laat achter). Maar weet je wat, met tortilla wraps erbij maakte ik helemaal een goede beurt. Lekker mam!
Dit recept doet het altijd goed hier in huis. En als ik de meiskes echt helemaal blij wil maken, dan doe ik er nog ongezouten cashewnoten bij (die ik meestal even gril in een pan).
Wat is jouw favoriete marinade?
Ik maak marinade van: ketjap manis, knoflook, sambal en citroen.
Die van jou ga ik zeker ook eens maken.
Alleen ben ik niet zo van de gember.
Hij lijkt zeker op de jouwe 🙂 al laat ik meestal de rode wijn weg (hoewel vandaag weer niet haha in het stoofvlees)
Lijkt op de jouwe, maar dan zonder maggi.
Of iets India’s.
Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik heb er verschillende maar het liefst eentje zoals deze.
Daar ben ik heel gauw klaar me, geen!
🙂