Helemaal het einde

Na de wat heftige en vooral lijvige boeken van de laatste weken was het even tijd voor wat luchtig leesvoer. En luchtig leesvoer dat is ‘Helemaal het einde‘ zeker.

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-‘n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Roxy is eigenlijk helemaal niet zo’n sympathiek figuur terwijl het grootste deel vanuit haar personage verteld wordt en je daardoor toch ook wel een soort van sympathie voor haar krijgt. Mmm, dit klinkt wel een beetje cryptisch realiseer ik me. Misschien is het beter om te zeggen dat de dingen die Roxy doet niet sympathiek zijn, maar dat er ergens diep onderin nog een heel lief en trouw vrouwmens verstopt zit.

De schrijfstijl van Lisette Jonkman is in ieder geval zeer plezierig en het boek is ook op een manier geschreven dat je het toch zo snel mogelijk uit wilt hebben. Al met al: een prima boek voor even tussendoor.

5 gedachten over “Helemaal het einde

  1. Luchtig kan geen kwaad. Aan de andere kant, ik heb een of ander goedkoop ebookabbonement waarbij ik zlef niet kan kiezen, kirjg van alles wat. En er zitten boeken bij waar ik echt niet doorheen kom zo luchtig…(is dat nu de zogenaamde chicklit?) wat een gruwel…

  2. De laatste weken heb ik ook van die “zware” kost gelezen en wat het ineens helemaal zat. Heb van de bieb een boek met columns van Sylvia Witteman meegenomen. Daar knap ik behoorlijk van op.
    Dit boek lijkt me ook wel wat; ik zet het op mijn leeslijstje. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *