Klok

De klok verzetten in oktober levert, wat mij betreft, een uurtje extra slaap op en een avondmaaltijd nuttigen die niet meer gehinderd wordt door een eventuele laagstaande zon én een kaarsje erbij. Win, win, win dus.

De klok verzetten in maart levert, wat mij betreft, een uurtje minder slaap op (niet leuk maar goed te doen) en de belofte van een naderende lente en zomer. Ook win-win dus eigenlijk.

Het is dus zo dat ik niet heel veel last heb van het verzetten van de klok en volgens mij mijn kinderen ook niet. En al helemaal niet toen ze nog klein waren. Ik ken mensen die dan een week van te voren al gingen schuiven met bedtijden en zo, maar dat hebben wij nooit gedaan. Gewoon klok verzetten en er geen praat over maken zeg maar. Kijk, ik slaap altijd al slecht, dus de klok verzetten heeft daar geen (extra) negatieve invloed op. Maar als je er wel last van hebt, dan heb je volgens mij best een tijdje een probleem. Of zou dat ook wel meevallen?

Hoe zit dat met jou? Voor- of tegenstander van het verzetten van de klok? En heb je er last van?

15 gedachten over “Klok

  1. Ik ben daar altijd een week van van mijn melk. Dan slaap ik nog slechter dan anders 🙂 Om nog maar te zwijgen van het feit dat het dan ineens een uur vroeger donker is, wat heb ik daar een hekel aan! Van mij mag het ‘t hele jaar rond zomeruur zijn.

  2. De afgelopen hielp het einde van de zomertijd me om een enigszins verschoven slaapritme weer richting normale tijden te schuiven, dit jaar heb ik dat zelf al goed onder controle. Maar ik verheug me er altijd wel een beetje op dat het dan allemaal net wat makkelijker gaat om bijtijds op te staan. Van het ingaan van de zomertijd merk ik niet zoveel, maar dat komt natuurlijk ook omdat ik niet naar een baas hoef en de tijd voor mezelf heb.

    Ik begrijp wel dat het voor veel mensen lastig is en ik heb er dan ook geen bezwaar tegen als de zomertijd wordt afgeschaft. Uiteindelijk is het belangrijkste argument waarmee het werd ingevoerd, energie besparen, allang niet meer aan de orde.

  3. Persoonlijk reageer ik niet zo geweldig op het verschuiven van de klok. Hoe ouder ik wordt, hoe lastiger het gaat en hoe langer het aanpassen duurt. De tweede zoon hier is er weken van ontregeld. Zal ook wel deels met zijn ASS te maken hebben, maar het is allemaal verdraaid ingewikkeld.

  4. Tegenstander.
    Van mij mag dit de laatste keer zijn. Vanaf morgen is het weer de echte tijd laat dat alsjeblieft zo blijven.

    Ik heb meestal een week of drie vier nodig om helemaal aan het nieuwe ritme te wennen..

  5. Een extra uur dit weekend is mooi meegenomen. Toch mag het van mij worden afgeschaft. Mij kost het namelijk wel een paar dagen tot een week om te schakelen. Zal wel iets met een uitgesproken bioritme te maken hebben.

  6. Ik zie er geen enkel voordeel in terwijl het voor best veel veel mensen wél nadelen heeft dus per direct afschaffen. Het kan me niet schelen of het dan altijd zomer- of altijd wintertijd zal worden. Echt last heb ik er niet van maar dat gedoe met die klokken, en als je nét gewend bent om in licht( of juist donker” in de auto te stappen wéér door zo’n schemerperiode moet zou dus helemaal niet nodig zijn.

  7. Ik ben een slechte slaper; slechter kan bijna niet. Van die klok heb ik geen last. Maar ik ken mensen wiens systeem erdoor van slag raakt. Begin dit jaar was al aangegeven dat het economisch gezien geen voordeel heeft om de klok te verzetten. Ook niet dat er minder elektriciteit wordt verbruikt. Van mij mogen ze het afschaffen.

  8. Het mag van mij altijd zomertijd zijn,heb er zelf geen last van maar de schipper is wel een dagje zoet met opnieuw instellen van zijn insuline.Eigenlijk ook altijd als we naar een andere tijdzone met vakantie gaan.Van mij mag het best afgeschaft worden.

  9. 9 van de 10 nachten slaap ik goed, dus niks te klagen. En last heb ik er eigenlijk niet van. Jan wel.. met zijn bipolaire stoornis is hij 3 weken ontregeld. En dat is niet fijn. Dus voor ons mogen ze het ook afschaffen. Laat het maar zoals het nu is! Prima!

  10. Ik denk er ook precies zo over als jij win win win win win. Vooral in het voorjaar kijk ik er erg naar uit dat het ‘s avonds weer een uurtje langer licht blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *