Huis Doorn

Alweer een hele tijd geleden won ik bij de Postcodeloterij van die dagjes uit. Ik koos toen voor de dierentuin in Emmen waar ik samen met De Scholier heenging en voor een uitje met fietsen, lunchen en een bezoek aan kasteel Amerongen of Huis Doorn. Die kaartjes die waren tot vandaag geldig en Mr. T. en ik hadden, op één poging na, nog steeds geen kans gezien om erop uit te gaan. Gelukkig lukt het afgelopen zondag wel. En wat was het toch fijn om weer ‘ns met z’n tweetjes op pad te zijn en echt een paar uur samen te zijn zonder anderen om je heen. Mr. T. draait om de week op zondag bardiensten bij de voetbalclub, is op zaterdag druk met het voetbalteam van De Scholier, werkt uiteraard nog en dat geldt ook voor mij. Het is, kortom, druk. Ook van de avonden blijft steeds minder tijd voor z’n tweetjes over omdat De Student inmiddels vaak ook tot laat opblijft en De Scholier door de weeks meestal ook pas rond 21.30 uur naar boven verdwijnt. Maar goed, dat allemaal geheel terzijde.

Ik koos voor Huis Doorn omdat ik de geschiedenis rondom Keizer Wilhelm II toch wel een interessante vind en we hebben echt genoten van een geweldige rondleiding door het huis. We hadden het geluk een zeer geïnteresseerde groep te hebben en de gids kon prachtig vertellen. Kortom: geweldig genoten. En ook genoten van de prachtige wandeling door de Kaapse Bossen.

Die Wilhelm II was een bijzonder heerschap en ik vind het bijna surrealistisch aandoen dat hij feitelijk nog maar zo kort (nou ja, kort) geleden leefde. Het is toch een volledig andere tijd dan de tijd waarin we nu leven terwijl Huis Doorn voor die tijd natuurlijk keimodern was.

Mr. T. en ik hebben ervan genoten en onze tijd op Huis Doorn zo goed besteed dat we pas tegen 17.00 uur de poort weer uitliepen. Tja, en om dan die lunchbon nog in te gaan leveren is ook een beetje raar nietwaar? We keerden dus huiswaarts richting onze bloedjes van kinderen en genoten een kleine twee uur later van friet op de bank.

9 gedachten over “Huis Doorn

  1. Haha, vandaag was het hier friet en wat erbij maar wel aan tafel. Heerlijk hè. Huis Doorn is prachtig, wij waren er vorig jaar. Het is ook zo dichtbij.
    Ja, ik ben me ervan bewust, ik woon echt in een prachtige omgeving!
    Kasteel Amerongen is ook zeker een aanrader, onthoud het maar hoor! Echt nog een keertje doen!

  2. Wij gingen jullie al voor maar maakten er een hele dag van. Met lunch en een mooie fietstocht over de Utrechtse heuvelrug.Zijn heerlijke dagjes uit!

  3. Dat is vooral wat ik me herinner uit de tijd met opgroeiende kinderen, dat je eigenlijk nooit aan elkaar toekomt omdat je vrijwel nooit meer een avond “samen”hebt. Hoe leuk het ook was mét de kinderen , het was fijn dat we nog relatief jong “een leeg nest” hadden en de schade in konden halen;-) geen syndroom aan over gehouden dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *