Grammen

Hahaha, nooit geweten dat zo’n reep zo in elkaar zit. Maar lijkt me best handig eigenlijk.  Al vraag ik me ook wel een beetje af hoe nauwkeurig dit is.

Nou moet ik zeggen dat ik nog steeds geen grote chocoladeliefhebber ben. Als ik het al eet is het meestal op maandagavond bij de thee bij aanvang van ons rikavondje. En vond ik eerst de ‘caramel zeezout’ van Tony wel heel erg lekker, inmiddels vind ik hem vooral ‘zout’. Dus dat schiet niet echt op.

Wat ik wel heel lekker vind zoute drop, maar die eet ik bijna nooit. Ha, als je het niet in huis haalt is het ook gemakkelijk om eraf te blijven natuurlijk. Maar soms, soms dan heb ik het wel in huis en dan kan ik echt ‘losgaan’. En dan heb ik naderhand wel een beetje spijt natuurlijk.

Ook lekker: deze Napoleons en salmiakknotsen. Of Mentos en dan Mint of Drop. Jummie! Maar dat was het dan wel zo ongeveer. Denk ik. Ik ben geen grote snoepkont wat snoep betreft. Er gaan echt daaaaaaagen voorbij zonder ook maar één snoepje (op dat chocolaatje op maandag na dan) of koekje.

Hoe zit dat met jou? Wat is je favoriete snoep en hoe groot is jouw ‘verbruik’?

16 gedachten over “Grammen

  1. Ik ben een grootverbruiker van Côte d’Or melkchocolade. Het is mijn persoonlijke schuld dat er meer regenwoud wordt gekapt tvv de chocoladeproductie. Er passeert zelden een dag zonder…

  2. Drop, in al haar verschijningsvormen. Zout, zoet, hard, zacht, het maakt niet uit als het maar dropt. Daarom koop ik het niet zo vaak want als ik het heb moet het op, drop…….

  3. Ongeveer hetzelfde, maar ook ik snoep veel minder. Af en toe ( nu) een lekkere, eerlijke bonbon. Verder af en toe een dropje, maar geen hele zakken meer en van de. Hips kan ik ook af blijven. Vroeger atik hele zakken engelse drop tot ik er ziek van werd.

  4. Ik snoep niet meer omdat ik gestopt ben met eten van suiker (en snelle koolhydraten.) Als ik het wel eet, word ik er heel naar van. Soms neem ik een stuk pure chocola (met een cacaogehalte van meer dan 75%)
    Die Napoleons zijn om je vingers bij af te likken (-:

  5. Zakken snoep had ik nooit in huis, maar tegenwoordig wel de zoete zachte drop van de L.idl. Veel te lekker, maar ja ik ben natuurlijk niet vaak alleen.. Dus als de zak opengaat kan ik me vaak niet bedwingen terwijl het echt niet goed voor me is. Maar ik heb me gisteren voorgenomen er niet meer aan te beginnen. Is snel genoeg weer afgewend. En digestive koek precies hetzelfde. En chocolade heb ik liggen maar daar kijk ik eigenlijk niet meer naar om.. Weet niet hoe dat komt hoor.. was er altijd dol op.

  6. Ik was een grootverbruiker van chocolade maar sinds de operatie verdraag ik het niet meer. Ik eet nu af en toe een biscuitje en heel soms een klein stukje taart bij een feestje. Snoepen deed ik voorheen ook amper (behalve de chocolade :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *