Kaduuk

Ach gossie, zie dat teiltje daar zielig staan te wezen. Zielig staan te wezen op de plek waar normaal gesproken onze vaatwasmachine staat. Want tja, die laatste, die is kaduuk. Al ruim een week. En dat is nie tof nie!

We hebben onze keuken zo’n 16 jaar geleden helemaal verbouwd en dat betekent dat alle apparatuur inmiddels ook zo oud is en zo langzaam maar zeker de geest geeft. Dat begon met de combi-magnetron die we dus vervangen hebben. En in dat logje schreef ik ook al over de kuren die de afwasmachine toen al vertoonde. Enfin: we hebben de boel nog ruim een jaar kunnen rekken tot het bittere einde dan toch kwam. De afwasmachinemonteurmeneer kwam vorige week naar de patiënt kijken, maar helaas, de patiënt kon ter plekke niet gemaakt worden. Dus hebben we nu een gat in de keuken.

En in dat gat staat nu een teiltje. Waar we allemaal braaf onze vuile vaat inzetten omdat ik er een enorme hekel aan heb dat dat allemaal op het aanrecht verzameld wordt. Want dat staat tenslotte zo rommelig nietwaar?

En we wassen nu braaf, 1, 2 of 3 keer per dag af …

Ik hoop dat de afwasmachine nog gerepareerd kan worden (tot op heden nog niets van de patiënt gehoord, al lijkt me dat niet heel vreemd. Ook nog niets van de monteur gehoord overigens.) en als dat niet het geval is, dan zal er toch een nieuwe moeten komen. Ik hoop wel dat het dan de komende tijd wel even klaar is met kapotgaande apparatuur.

Update: het bovenstaande schreef ik op 10-11 en op 13-11 kwam de afwasmachinemonteurmeneer een gefixte machine terugplaatsen. Hoera ende hoezee!!!

Welke huishoudelijk apparaat zou jij absoluut niet kunnen missen?

20 gedachten over “Kaduuk

  1. Fijn dat de patiënt weer beter is! Het eerste antwoord dat bij me opkwam n.a.v. jouw vraag was mijn koffiemachine. Maar bij nader inzien ga ik toch voor de wasmachine. Stel je voor, zeg…

  2. O wat een treurige aanblik… gelukkig werkt het ding weer! Ik zou ook niet meer zonder afwasmachine kunnen, zeker niet zonder wasmachine. Niet zonder tomtom in mijn auto, airco in de auto. Al die dingen die vroegr wel gingen (nouja, een wasmachine heb ik altijd gehad) maar nu zo gewoon zijn geworden…

  3. Wat fijn dat je weer een gevuld gat in de keuken hebt 😊 Prijs valt idd mee.
    Ik ben erg gehecht aan wasmachine en oven. (Guilty) pleasure: draaiende wasmachine, droger en vaatwasser en dan op de bank lezend even denken dat ik druk aan het huishouden ben 😉

  4. Qulle horeur!!
    De wasmachine met stip op 1. Daarnaast de vaatwasser en stofzuiger
    Verder zou ik in paniek taken als mijn föhn kapot gaat. Heb er daarom al eentje op reserve.

  5. Net zoals zovelen, de wasmachine zou ik node kunnen missen en ik ben dan ook nog wel blij met de droger. Een afwasmachine daarentegen heb ik niet, staat niet op mijn verlanglijstje en hoef ik dus echt niet nooit niet te hebben. Ooit heb ik zo’n ding wel gehad. Wat was ik blij toe n zijn leven voorbij was. Nooit en nooit meer. Dat er inzetten en later er weer uithalen op tijden dat het je niet past, wat een crime. Ik doe veel liever ‘s morgens en na het eten de afwas. en ja Ook als er veel visite is geweest. Het gaat veel sneller, spoelen, afwassen tijdens het afdrogen alles weer op de plek bergen en klaar is kees. In twintig minuten kun je echt heel veel afwassen als er veel bezoek is geweest en dat gebeurt echt niet alle dagen

  6. Fijn dat de patiënt nog te reanimeren was,niet echt duur ook.Onze vorige keuken was 32 jaar oud en telkens kwam er iets ‘moderns’bij of in.Maar uiteindelijk ging behalve de vries/koelkast alles stuk,dus hebben we gelijk maar een hele nieuwe keuken gekocht.
    De wasmachine en koelkast en cv ketel zou ik liever niet missen,voor de rest zijn er wel oplossingen te vinden.

  7. De wasmachine zou ik toch niet graag missen, lijkt me écht afzien om grote stukken op de hand te wassen, bbrrr….een afwasmachine héb ik niet eens dus die mis ik ook niet.
    Net als mixers en dat soort keukenmachines, niet in huis.
    Maar fijn dat je nu de vaat weer uit handen kunt geven.

  8. In feite is de wasmachine het enige apparaat wat ik niet zou kunnen missen. Nou ja, en het gasfornuis natuurlijk. De rest is pure luxe en daar kan je in principe zonder.

    Fijn dat je vaatwasser nog gemaakt kon worden…

  9. Fijn dat hzij nog gemaakt kon worden. Onze keuken is van 2004, apparaten idem dito. Ik hoop dat die nog lang meegaan. Wat ik absoluut niet zou kunnen missen? Koelkast (haha), wasmachine en vaatwasser, in die volgorde

  10. Fijn dat ie weer gerepareerd kon worden. Ik zou zo’n oude machine niet eens zo snel laten maken.. Ben je niet bang dat er binnenkort weer wat anders mee aan de hand is?
    Niet te missen? De wasmachine… oh hemeltje nee, daar kan ik echt niet buiten. De afwas op de hand doen, de was drogen op een rek.. allemaal te doen, maar wassen op de hand? Moet er niet aan denken.. Mijn wasmachine is bijna 15 jaar oud.. Hoop dat ie nog even meegaat!

    • Ouder witgoed is vaak van begeerte kwaliteit dan dat wat er nu te koop is. De reparatie kostte € 80,= dus dat valt mee. Eerst prijsopgaaf en dan beslissen.

      Onze wasmachine en droger worden al in dit huis toen Mr. T. en ik een relatie kregen en dat is al bijna 23 jaar. Goed spul dat van Miele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *