Gezien

Ik zag laatst twee cabaretiers waarvan de ene me wat teleurstelde en de andere me een geweldige avond bezorgde. Ook zag ik een zeer indrukwekkende film. Die film had ik te danken aan Liesbeth en ging over een gezamenlijke interesse.

Allereerst de eerste cabaretier: Braboneger. Zijn show zag ik al weer een paar weken geleden samen met Mr. T. De show zelf zit prima in elkaar hoor, daar valt niets van te zeggen, maar ik had hem op de een of andere manier wat scherper, ruwer verwacht en dat was dus helaas niet het geval. Maar verder heb ik me, al zittend op de eerste rij nog wel, prima vermaakt. 

De tweede cabaretier was René van Meurs en wow, gaf me die daar even een geweldige show! Echt heel erg grappig met een heel mooie rode lijn erin. Het was een try-out en juist omdat het een try-out was weet ik nog steeds niet zeker of de licht- en geluidstoring in de show nu wel of niet de bedoeling was. Als het niet de bedoeling was, dan heeft hij het perfect opgelost en als het wel de bedoeling was, dan is de zogenaamde storing echt geweldig verwerkt in de voorstelling. Als je de kans krijgt en je houdt van cabaret dan moet je echt naar een voorstelling van Van Meurs. Ook hier weer op de eerste rij, maar gelukkig geen onderdeel van de show geworden.

En wat ga ik dit jaar theater-/concerttechnisch nog allemaal zien?

 1. Van der Laan & Woe
 2. Marc-Marie Huijbregts
 3. Leon van der Zanden
 4. Frank Boeijen
 5. Depeche Mode
 6. Elbow

Drie keer cabaret dus en alle drie al vaker gezien en drie keer muziek. Frank Boeijen is wat mij betreft altijd top en dat geldt ook door Depeche Mode. Ik verheug me enorm op Elbow want ik vind die muziek echt geweldig. En mocht je denken ‘Elbow, who the fuck is Elbow?’, ik wed dat je dit nummer wel kent.

De DVD die ik van Liesbeth kreeg heet ‘Naked among wolves’ en gaat over concentratiekamp Buchenwald. De film gaat over een driejarig Joods jongetje dat, in een koffer, Buchenwald wordt binnengesmokkeld en wat dat teweeg brengt onder de gevangen. Het jongetje komt twee weken voor de bevrijding van het kamp in het kamp aan en er zijn een paar mannen die het jongetje uit willen leveren want zij horen de geruchten over de naderende bevrijding en willen dat -uiteraard- meemaken en niet op het laatste moment door een dergelijke risicovolle gebeurtenis het leven laten. Er zijn ook een aantal mannen die het jongetje willen verbergen want ‘als we de jongen niet redden, wat zijn we dan voor mensen …’. Het boek is -deels- gebaseerd op het verhaal van Stefan Jerzy Zweig. Ik vond het een heftige en indrukwekkende film die aan de ene kant het diepzwarte van de mens laat zien en aan de andere kant het goede van de mens.

Liesbeth, bedankt voor de DVD en omdat ik denk dat dit soort verhalen nooit vergeten mogen worden wil ik hem naar een volgende geĂ¯nteresseerde sturen. Wil je de film dus zien? Laat dat even weten in een reactie. Als er meer reacties zijn zal ik hem verloten.

8 gedachten over “Gezien

 1. Wauw. Ik heb intussen al heel wat gelezen over concentratiekampen en Auschwitz bezocht, maar het zien op tv is nog wel wat anders. Ik weet niet of ik dat aan zou kunnen. Anderzijds lijkt het mij een erg mooi verhaal. Ik zie dat het gebaseerd is op een boek, en heb dat toegevoegd aan mijn leeslijst.

 2. Die film lijkt me erg indrukwekkend. Zo’n film die me nog dagen bezig houdt, waarschijnlijk.

  Wat cabaret betreft… Ik heb vaak dat ik cabaretiers in praatprogramma’s of spelletjes erg leuk vind maar dat ik hun eigen show dan tegen vind vallen. Best jammer. En van Frank Boeijen draai ik de (lees; sommige) muziek nog steeds. Veel plezier alvast!

 3. Wat een leuke initiatieven ontplooien zich toch in ons blogwereldje! Ik heb wat minder met oorlogsverhalen en films is al sowieso een te lange zit dus ik laat de eer aan de liefhebbers.

 4. Leuk! Ik houd ook van cabaret. Wel eens bij Rene Meurs geweest, maar toen was hij nog wel erg aan het beginnen zeg maar. Kennelijk nu al professioneler geworden.

 5. Marc-Marie Huijbrechts lijkt me geweldig om eens te zien!
  Die DVD zou ik ook wel willen zien!
  Heb jij toevallig interesse in het boek dat ik laatst won van Liesbeth?
  “De roos die nooit bloeide” van Rose Jakobs.

  • Dat leek me inderdaadeen een mooi boek. Je hebt het al uit. Kunnen we ruilen. Mail je adres maar even dan stuur ik de dvd op.

Reacties zijn gesloten.