Nieuwe matrassen

Het kost een paar knaken (understatement), maar dan heb je ook wat. Twee nieuwe matrassen hebben we dan. Met de allernieuwste technieken en toestanden dus waarschijnlijk slaap ik zodra ze er zijn (12 december als het goed is) als een roosje. Eindelijk!

Mijn nieuwe matras is een uniek matras dat een goede ondersteuning door een pocketvering combineert met een heuse innovatieve tussenlaag van gezoneerde schuimballen voor een goede mobiliteit. En die goede mobiliteit daar zit ik wel op te wachten hoor. Want, man wat is mijn huidige matras toch een verschrikking. Ik word regelmatig wakker en heb dan zo’n pijn in mijn onderrug dat ik me bijna niet durf te bewegen en ook bijna niet kan bewegen van de stijfheid. Hopelijk is dat straks over.

En dat matras combineert het comfort van visco-elastisch schuim met revolutionair infuses Slow Motion Gel! Nou, dat klinkt als een klok nietwaar? En het matras heeft ook nog een optimale ventilatie en geeft een goede bewegingsvrijheid in bed. Yep, heel erg nodig! Wat slaap betreft dan natuurlijk. 😉


Wat een futuristische foto’s nietwaar? Het proefliggen beviel me echt supergoed dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen.

Onze vorige matrassen zijn inmiddels ruim 10 jaar oud en eigenlijk al jaren aan vervanging toe. En nu gaat het dus eindelijk gebeuren. Hoera ende hoezee. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen.

Hoe lang heb jij je matras al? Duur, goedkoop, hard, zacht? Kortom: vertel!

15 gedachten over “Nieuwe matrassen

  1. Wij hebben een boxspringbed dat voordien van de schoonmoeder is geweest – inclusief matras. Aangezien wij nu al bijna tien jaar samen zijn, vermoed en vrees ik dat die matras al minstens 15 jaar oud zal zijn, zoniet veel ouder! Ik ben aan het sparen voor een nieuwe, maar ik wil een hele goeie en die zijn inderdaad duuuurrrr….

  2. Dat ziet er heel spectaculair uit, zeg. Ik hoop dat ze lekker liggen. Wij slapen in de peperdure Auping van vriendje met dito matrassen. Ligt heerlijk. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik net zo lekker lag in mijn eigen Ikea-bedje destijds.

  3. We hebben een boxspring met topper en dat bevalt ons uitstekend. Zit me net te bedenken dat die matrassen ondertussen ook alweer een jaar of tien oud zijn. Op zoek naar nieuwe dan maar?
    Overigens stond ik ook altijd op met pijn in mijn onderrug. Na verschillende therapeuten kwam ik bij de chiropractor die me naar mijn slaaphouding vroeg. Ik slaap/sliep half op mijn buik, een soort van stabiele zijligging. Dit schijnt onderrugpijn te bevorderen. Buikligging en/of slapen met een halfgedraaide rug is niet fijn voor je spieren. Tegenwoordig probeer ik op mijn zij te slapen met de knieën netjes op elkaar zodat mijn rug recht ligt en ik heb zowaar het idee dat ik dan met minder rugpijn wakker wordt. Geen idee of het ook voor jou werkt maar als je echt veel last hebt misschien het proberen waard.

  4. Een M-Line, zie ik? Die wij hebben ook, en ze zijn heeeeeerlijk. Ze hadden toen wat verschillende types, wij hebben een relatief stevige (ik slaap graag op de buik en draai graag en makkelijk, te veel traagschuim effect zorgt dat je lastiger beweegt.) We hebben m nu eh… 6 jaar? Maar nog steeds elke avond een genot als ik er weer op mag! 🙂

  5. Ik neem sowieso altijd pocket veren. Ik had vroeger een bijbaan bij Ikea op o.a. de matrassen afdeling, Daar kreeg ik diverse trainingen over matrassen en ik vond het super leuk om mensen hierin te adviseren! Een goed matras, dat wil zeggen, goed voor jouw lichaam, is zo belangrijk! Ik slaap altijd het beste op een redelijk zacht matras. Ik heb daarom ook altijd rugpijn in Azië. Daar zijn mensen gewend om op spijkerharde matrasjes te slapen. Matrasjes is sowieso niet eens een goed woord. Verschrikkelijk.

  6. Een nieuw bed gekocht ivm de verhuizing 4,5 jaar geleden bij Swiss Sense.
    Hoofd- en voeteneind elektrisch verstelbaar. Hoofdeind verstellen vind ik niks. Voeteneind is fijn in de zomer. Een boxspring met heerlijke matrassen erop. Niet al te zacht. Geen idee meer wat voor materiaal. Daaroverheen de beste topping die er te koop was. Vormt zich helemaal naar je lichaam. Ik word iedere morgen uitgerust wakker… heerlijk! Qua hoofdkussen heb ik al veel gewisseld, maar nu eindelijk een gevonden die me bevalt..
    Ik hoop voor je dat je het gevonden hebt, voor je rug en voor je nachtrust en ik wens je heel veel slaapplezier vanaf 12 december! 🙂

  7. Oeps daar vraag je me wat, slecht teken want als je het niet meer weet is het altijd langer dan je denkt en ik denk dat het een jaar of 10 geleden is dat we voor een stevige “zevenslaper” kozen ; ( dit is natuurlijk wel een recentere versie van het internet;-)
    “Zevenslaper staat voor comfort en slaapgemak.
    De boxspring cambridge matras is gemaakt van een 7-slags tonvormige prioeutte pocketvering, welke aan beide zijden is afgedekt met kashmir 250gr/m2, zuiver scheerwol 500 gr/m2, gerubberiseerd paardenhaar 500gr/m2, twee lagen perfolatex, schuimrubber in verschillende stramheden, traditeioneel genopt met 100% wollen pluizen. de dikte van het matras is ongeveer 24 cm. Een matras is soepen en een matras is stevig.”

    We zijn er nog steeds heel tevreden over

  8. Die van ons zijn nu een jaar of 6, 7 oud denk ik. Op MP kochten we een Auping Auronde met spiraalbodem en ik heb er stevige Eastborn matrassen op. Za-lig. Mijn hoofdkussen vind ik lastiger. Ik slaap nu wel lekker met een Silvana kussen met neksteun.

  9. Klinkt goed Mrs T, vele goede nachten gewenst!

    Zelf slaap ik sinds 3,5 jaar een heerlijk dik en extra zacht matras, van IKEA. Ik ben behoorlijk slank en op een hardere matras lig ik (op mijn zij) alleen op heup en schouder, dat ligt echt niet lekker, bij mijn eigen matras lig ik lekker ondersteund.
    Een goed hoofdkussen uitzoeken, dat is nog wel een kunst waar ik eens tijd voor moet maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *