Slippertje

Echt hè, wat hebben wij het in dit land toch goed dat we ons druk kunnen maken om de slippertjes (oh lala, dit kan natuurlijk ook weer verkeerd opgepakt worden realiseer ik me) van onze koningin. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel even dacht: ‘wat heeft ze nu aan haar voeten?’, maar om dan meteen los te gaan op het weeweewee gaat me toch behoorlijk ver. Echt, welk doel dient dat dan? Ik snap dat helemaal niet. Maar goed, zo snap ik een heleboel van onze medemensen niet meer.

Ik vind het totaal onvoorstelbaar hoe sommigen tekeer gaan op ‘social’ media en ik vraag me vaak vertwijfeld af of deze mensen zo ook in het echte leven zijn. Of ze zo ook tegen hun kinderen zijn en mocht dat het geval zijn,  hoe hun kinderen dan later worden? Ook zulke verongelijkte mensen bij wie altijd alles aan een ander ligt en nooit aan henzelf?

En echt,  soms lees ik commentaren op facebook van mensen die dat onder hun, denk ik, eigen naam doen en dan denk ik echt ‘oh my god,  hoe dom kun je zijn. Je wilt toch niet dat jouw kinderen,  familie,  vrienden, kennissen of collega’s lezen hoe jij je gedraagt op dat gruwelijk openbare internet’. Onvoorstelbaar!  En soms heb ik dan een soort van nachtmerries dat al die familieleden,  vrienden en kennissen het volmondig met de plaatser eens zijn. Want hoe weinig mensen geven er een tegengeluid? Dat zijn er maar weinig. Bizar hoor.

En ach, tegelijkertijd denk ik dan ook weer: wat een heerlijk land dat we ons druk kunnen (mogen!) maken om de slippertjes van Máxima.

20 gedachten over “Slippertje

  1. Jeetje. Ik had de slippertjes van Maxima helemaal gemist. Van mij mag ze, hoor. Maar inderdaad… de reacties van sommige mensen op internet. Pffff. Ik denk altijd dat internet te snel is. Vroeger moest je pen en papier pakken, een brief schrijven, een postzegel plakken en naar de brievenbus lopen. Daar hebben mensen geen zin in. Maar als je commentaar kunt leveren vanuit je luie stoel….

  2. Dit hele “nieuws” is dan weer volkomen aan me voorbij gegaan. Laat staan de daaropvolgende discussies op het www. Prima ook, niks gemist begrijp ik.

  3. Bij een graadje of 27 (wat het daar is op Statia) zou ik mijn voeten ook niet in van die pumps willen wringen. Heerlijke slippers prima. Maar ik ben dan ook geen staatshoofd.

  4. Ach nee, het staat niet echt, maar was vast voor dat moment heel erg comfortabel. Geef haar eens ongelijk! Mijn motto… Leven en laten leven toch? Net als dat van jou!

  5. Tegenwoordig, als ik te domme reacties voorbij zie komen, ontvriend ik die persoon. Zit voor mijn lol op FB, niet om allerlei scheldkanonades te moeten lezen.

  6. Altijd weer blij dat ik geen FB heb al ontkom je toch niet helemaal aan dit soort informatie.
    In haar geval zou ik na zo’n lange vlucht zeker olifantsbenen hebben en zeker niet op naaldhakken kunnen lopen, (kan ik trouwens zonder olifantsbenen ook niet) en wetende dat leden van het Koningshuis niet snel afhaken bij verplichtingen bij lichamelijke ongemakken neem ik aan dat het een soort “noodzaak”was. Niet echt mooi maar dat komt omdat we “een ander plaatje” van haar gewend zijn maar inderdaad…. moet ik me daar druk over maken? nee hoor echt niet.

  7. Ja, maar je kunt het ook zo zien: die mensen die zo tekeer gaan over van alles en nog wat op social media hebben dan daar al hun agressie kunnen uiten en misschien slaan ze dan hun kinderen niet meer en snauwen hun collega’s niet af. Je weet het niet, he? 🙂
    Op een regionale nieuwssite die ik wel eens bezoek zijn mensen met elkaar in de reactiebox gewoon aan het knokken. Ze hebben natuurlijk bijnamen en ze schelden elkaar helemaal kapot. Iemand die een nette reactie geeft (maar wie wil dat dan nog na al die bagger?) wordt ook fel aangevallen. De wereld is aan het kapseizen.

  8. “The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.”
    ―Bertrand Russell

    Ik vind m helaas zo vaak van toepassing….

  9. Ik heb er iets van gehoord maar van de discussie op het www niets gelezen. Als ik inzoom, zie ik volgens mij beschadigde voeten. Nou zou dat me ook niet verbazen omdat onze koningin daar in de hitte vast ook op stiletto’s heeft gelopen. Het zou dus zomaar noodzakelijk geweest kunnen zijn om de voetjes te ontzien. En ach, ik sta er verder hetzelfde in als jij: als Maxima’s schoeisel onze grootste zorg is, mogen we helegaar niet mopperen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *