Buikpijn

Donderdag kwam De Scholier thuis met flinke buikpijn die niet beter wilde worden. Op vrijdag heb ik haar daarom een dagje thuis gehouden, maar het werd helaas nog steeds niet beter. Ze had geen koorts, de pijn zat niet in de buurt van de blindedarm maar ze kon amper rechtop zitten of lopen en had flinke, continue pijnklachten. Wat druk op haar buik verlichtte de pijn ietsjes.

Ik had goede hoop dat ze op zaterdag weer het meisje zou zijn, maar helaas. Ook op zaterdag bleven de klachten en ze gaf haar pijn op een schaal van 0 tot 10 een 8½. Dat is flink natuurlijk. Eten en drinken ging prima en ook de gang naar de WC was geen probleem. Nog steeds geen koorts, maar pijn, pijn, pijn. Je dochter zo te zien is niet tof en ik vond het inmiddels ook best lang duren en ze gaf aan dat het eerder erger werd dan beter ging. Wat te doen? Toch maar even de huisartsenpost gebeld en de assistente stelden tig vragen en vond het uiteindelijk toch beter om even langs te komen.

De Scholier en ik togen dus richting ziekenhuis waar we gelukkig vrij snel aan de beurt waren. Zo snel zelfs dat ik het begin van het consult miste omdat ik geen parkeerplaats kon vinden en De Scholier al naar binnen had gestuurd om zich bij de balie te melden. De dokter nam uitgebreid de tijd voor haar, urine en bloed werden gecontroleerd (allebei goed), onderzocht haar buik (ze had echt heel veel pijn tijdens dat onderzoek, arme meid) en dacht voor dit moment aan ‘middenpijn‘. Mmmm, daar had ik nog nooit van gehoord, maar het lijkt wel hout te snijden. Met een receptje voor een pijnstiller togen we richting apotheek. En met de waarschuwing dat we, als de pijn toch erger zou worden, onmiddellijk moesten bellen.

Meteen bij thuiskomst ging er een pijnstiller in en terwijl ik het eerste deel van dit logje typ (zaterdag om 19.00 uur) zit die pijnstiller er ongeveer anderhalf uur in en geeft ze aan dat het eindelijk een beetje minder pijn doet. Hopelijk zet dit zo door én was dit eenmalig. Want jemig, iedere maand dit soort pijn zou toch wel heel erg zijn. Ze slaapt goed die nacht en komt zelfs pas om 10.30 uur uit bed. Dus dat is fijn.

Op zondag varieert het een beetje maar ze is nog steeds lang niet pijnvrij. Eten gaat goed en ook naar de wc gaan gaat prima al heeft ze nu wel flink diarree. Helaas is het ‘s avonds weer heel erg veel minder en ze moet flink huilen. Eerlijk gezegd denk ik dat die middenpijn van gisteren het ook niet kan zijn. Maar wat dan en wat te doen? Weer naar de huisartsenpost lijkt ons op zondagavond laat weinig nut te hebben en is natuurlijk ook best belastend voor haar. 

Ze is ook niet ziek ziek, ze heeft ‘gewoon’ heel veel pijn. Klote zeg, deze situatie. Ik voel me ook zo verschrikkelijk machteloos. Ik kan niet veel meer doen dan haar heel stevig vasthouden, proberen haar rustig te houden als ze moet huilen en haar heel veel over haar snoetje/haren/rug aaien. Als ik het kon nam ik haar pijn accuut over maar ja … Ik hoop zo dat ze heel snel weer pijnvrij is.

Wanneer bel jij nu wel of niet de huisartsenpost in het weekend?

 

 

21 gedachten over “Buikpijn

 1. Allez jong, ‘t is nog niet erg genoeg dat een vrouw TIJDENS die tijd van de maand zo moet afzien, nee dan moet het ook nog eens tijdens de eisprong! Hopelijk heeft ze er niet al te lang meer mee hoeven rondlopen. Wel goed dat je naar de dokter bent gegaan hoor, je kan nooit weten wat het is.

 2. Als het om een/je kind gaat, zou ik ook naar de HAP gegaan zijn. Beter een keer te veel dan te weinig. Ik hoop dat de pijn inmiddels een stuk minder is…
  Beterschap voor de Scholier!

 3. Ik heb niet snel iets, laatst wel en dat viel buiten het weekend gelukkig. Ik zou bij twijfel bellen en vragen of ze iets kunnen betekenen. En wat een narigheid voor je dochter.

 4. Ik lees nog nergens dat het over is, maar ik hoop het van ganser harte. Nee van middenpijn in dermate hevige vorm heb ik ook nog nooit gehoord. Het verhaal van een darminfectie lijkt mij toch ook niet helemaal juist. Infecties gaan vaak wel met koorts gepaard.
  Mijn man heeft een aantal malen last gehad van koliekpijnen en toen heb ik de huisarts wel gebeld, is ook gekomen en heeft hem een toen een morfine injectie gegeven waar door de darmen zich ontspanden en de pijn afnam.

 5. Omdat het niet beter ging vanochtend opnieuw naar de huisarts geweest. Nog steeds, gelukkig, geen koorts maar wel veel pijn. Sinds gisteren enorme diarree en winderigheid. Dokter zegt dat ze keigezond is en daarom ook geen koorts en zo heeft, maar dat ze een hevige darminfectie het waartegen haar lijf aan het vechten is. Ze wil geen medicijnen geven voor de infectie omdat haar lijf het eigenlijk zelf al aan het oplossen is. Wel mag ze pijnstillers slikken. Ze denkt dat er binnen een of twee dagen toch wel vooruitgang moet zijn.

 6. Lastig te zegen: als het nodig is, zoals nu bij de Scholiere…

  (ik heb het hier gelukkig nog nooit aan de hand gehad. Ben zelf wel eens op zondag naar de huisartsenpost geweest na een valpartij met de fiets de nacht ervoor: gekneusde oogkas, twee gekneusde knieen en tandschade)..

 7. Wordt ook wel ovulatiepijn ( heeft met de eisprong te maken) genoemd en kan inderdaad best heftig zijn ik had er m’n vruchtbare levenlang last van. Maar met een dag of twee/drie moet dat toch wel over zijn en na +/- 14 dagen door de menstruatie gevolgd worden.
  Ik neem aan dat het haar eerste menstruatie gaar worden dan zóu het natuurlijk nog wat heftiger kunnen zijn dan normaal. Maar zeker naar laten kijken zolang het niet zeker is dat het dat ook echt is.

 8. Nog nooit van Middenpijn gehoord. Maar als het dat is en ze het elke maand zou krijgen, balen. Maar wie weet is het iets anders. Ja.. wanneer bel je nu wel of niet. Midden in de nacht of in het weekend, ik vind het ook wat. Maar als het echt zo erg is, ik zou nu sowieso naar de dokter gaan…
  Sterkte en beterschap!

 9. Goed dat je het serieus neemt, en bij zo’n heftige pijn zou ik zeker nog een keer bellen. De Scholier is bepaald geen watje volgens mij en dan zo’n pijn hebben, poeh…

  Heftige menstruatie/middelpijn komt me overigens bekend voor. In mijn puberjaren was ik elke maand een dag of 5 thuis met extreme pijn. Ook overgeven en diarree, maar vooral die pijn die maar niet stopte herinner ik me nog goed. Stevige pijnstillers hielpen een beetje, maar de beste oplossing bleek om de pil standaard door te slikken, en toen ik wat ouder werd een mirena spiraal. Sinds die op zijn plek zit heb ik nergens meer last van, gelukkig, want zulke pijn is écht heel heftig en maakt je ook bang als het elke maand terugkomt.
  Ik snap dat de scholier nog wel erg jong is voor zoiets (en mogelijk is er ook iets heel anders aan de hand) maar misschien is het toch informatie waar je wat mee kan.
  Sterkte in elk geval, ik hoop dat ze snel pijnvrij is.

 10. Zeker vervelend zeg… beterschap voor haar en ik hoop dat ze goed geslapen heeft en de pijnstillers werken; dikke knuffel

 11. He wat vervelend zeg , hoe is het nu met haar. Ik bel zeker in het weekend met de huisartsenpost als ik het niet vertrouw. Met mijn kinderen sneller dan voor mijzelf dat dan weer wel…

 12. Het is nog nooit nodig geweest maar in dit geval zou ik zeker hebben gebeld. Zo naar, ik hoop dat het snel beter gaat

Reacties zijn gesloten.