Schrik +Update + Update

En dan ligt ineens je echtgenoot in het ziekenhuis met een acute nierfunctiestoornis. Waardoor je hele wereld even stilstaat. Vanavond al verschillende onderzoeken uitgevoerd en morgen gaan ze verdere onderzoeken doen om de oorzaak te vinden.

Vannacht is Mr. T. op de beste plek waar hij kan zijn, maar ik hoop dat hij snel weer thuis is en dat alles heel erg mee zal vallen.

Update 21-12-2017: 16.17 uur

Nierfunctie is zo ongeveer volledig verdwenen. Gelukkig nog wel goede urineproductie. CT-scan gaf geen afwijkingen. Artsen hebben geen idee wat er aan de hand is. De artsen noemen hem ‘een puzzel’. Morgen naar Radboud voor nierbiopsie in de hoop dat dat meer duidelijkheid geeft.

 

Update 22-12-2017: 21.12 uur

Vanochtend is Mr. T. naar het Radboud vervoerd en daar is een biopsie uitgevoerd. Woensdag krijgen we de uitslag. Het gekke is dat Mr. T. zich hartstikke goed voelt maar dat zal deels aan de pijnstilling liggen. Op dit moment is zijn nierfunctie nog 7% maar gelukkig is zijn urineproductie nog steeds prima. Het creatininegehalte in zijn bloed is 723 terwijl normaal 50-100 is. De artsen hebben inmiddels wel een vermoeden wat er loos is, maar het gekke is dat Mr. T. dat eigenlijk niet kan hebben als je kijkt naar de oorzaken waardoor mensen dit krijgen. Nog steeds een (interessante) puzzel voor de specialisten dus. Als het is wat men vermoed, dan is de kans op een (zo goed als) volledig herstel gelukkig zeer reëel aanwezig.

 

50 gedachten over “Schrik +Update + Update

 1. Da’s zeker schrikken! Fijn dat mr. T zich in elk geval goed voelt. Veel sterkte en een spoedig herstel gewenst. Zorg goed voor jezelf, hè!

 2. Joh wat een naar bericht! Ik hoop heel erg met de mensen hierboven mee dat het allemaal goed gaat komen! Veel sterkte voor Mr T. en natuurlijk voor jezelf en de meiden. Fingers crossed dat alles goed komt! x

 3. Heel veel bewondering voor de manier waarop jullie hier mee omgaan. Het valt moeilijk om te moeten afwachten en er vertrouwen in te blijven houden. Een ding is zeker op zulke momenten voel je weer heel goed hoe belangrijk je voor elkaar bent! Dikke knuffel.

 4. Nou laten we dáár dan maar op hopen, of je iets wel of niet kunt krijgen is toch ook een beetje Russische roulette. Mijn stierf aan iets dat ze gezien haar levenswijze helemaal niet zou kunnen krijgen. Maar fijn dat er toch een sprankje licht in de duisternis op komt.

 5. Ik duim voor een goede diagnose en behandeling. Vooral de mogelijkheid op herstel is hartstikke belangrijk! Probeer jullie daaraan vast te houden, hoe ingewikkeld alles nu ook is…
  Sterkte voor jullie allemaal en heel veel beterschap voor Meneer Triltaal ♥

 6. Wat een schrik. Ik kan me voorstellen dat de grond dan even onder je weg lijkt te zakken. Hopelijk komt er een snelle diagnose met goede behandeling. Wat een n/rare Kerst zo. Heel veel beterschap voor hem en sterkte en vertrouwen voor jullie gezin!

 7. Jeetje wat schrikken! Hoop dat jullie inmiddels weten wat er aan de hand is en dat er snel behandeld kan worden. En uiteraard dat echtgenoot met jullie thuis kerst kan vieren. Heel veel beterschap gewenst!

 8. Jezus wat akelig!! Hopelijk vallen alle puzzelstukjes snel op hun plek en loopt het met een sisser af. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

 9. Oef, dat is schrikken. Hopelijk krijgen de dokters de puzzel snel opgelost. Sterkte!

 10. Fijn dat je even een up-date schreef want hier moet ik toch steeds even aan denken.
  We kunnen niet meer doen dan hopen dat ze snel de oorzaak kunnen vinden dat die op te lossen is. Heel veel sterkte met z’n allen.

 11. Wat erg! Logisch dat je leven op z’n kop staat. Alles staat in het teken van het “lek” boven zien te krijgen en beter worden.
  Heel veel sterkte en beterschap!

 12. Jeetje, ik hoorde het vanmiddag van Jan, alleen dacht ik dat hij iemand anders bedoelde. Wat een schrik zeg… en wat naar dat ze het niet weten..
  Jullie hoop nu gevestigd op het Radboud. Heel veel sterkte voor hem en voor jou en de meiden! Hopelijk is hij voor kerst weer thuis en was het niet heel ernstig!

 13. Je zou bijna zeggen “hij had het niet slechter uit kunnen mikken” maar ja, er is natuurlijk nooit een goed moment om flink ziek te worden en er valt niets te kiezen.
  Heel veel sterkte voor zowel de patiënt als de rest van het gezin, kan me voorstellen dat het flink schrikken was. En nu maar duimen dat het allemaal goed op te lossen is , liefst nog snel ook.

 14. Hoop dat ze snel vinden wat er ‘gefixed’ moet worden. Beterschap voor echtgenoot.

Reacties zijn gesloten.