Update Mr. T.

Tja, ik zou graag verschrikkelijk goed nieuws willen brengen, maar dat is op dit moment helaas nog niet mogelijk. Gelukkig betekent dat wel dat er ‘gewoon’ goed nieuws is. Dat is dat de nieren van Mr. T. zich helemaal vanzelf aan het herstellen zijn. Gisteren functioneerden zij weer op 20% (op het slechtste moment was dat nog 7%).

Eergisteren ging het best goed met Mr. T. en dacht de specialist dat er wellicht een ontslag mogelijk zou zijn of dat hij op z’n minst een paar uur naar huis zou kunnen om kerst te vieren. Mr. T. en ik stonden daar wat dubbel in. Het zou natuurlijk hartstikke fijn zijn als hij goed genoeg zou zijn om thuis te komen, maar het moest dan ook wel echt veilig zijn. En dat was het gisteren echt niet. Ach, wat voelde hij zich gisteren toch niet fijn.

En vooral de nachten breken Mr. T. op dit moment erg op. Hij kan niet liggen want dan speelt de pijn op, dus slapen is er eigenlijk niet bij (en dat wil wat zeggen want als iemand goed kan slapen is het Mr. T.). Dan zijn er nog andere toestanden die alles nog vervelender maken. Zijn bloeddruk wordt steeds hoger, zijn stoelgang is totaal ontregeld, hij voelt zich zwak en is af en toe ook gewoon verdrietig.

Gisteren zei de specialist dat Mr. T. in ieder geval tot en met woensdag in het ziekenhuis zal blijven. Dan volgen er opnieuw onderzoeken om te kijken waar de pijn (en wellicht de beroerdheid) vandaan komen en dan komt ook nog de uitslag van de biopsie. Al is dat voor Mr. T. en mij minder van belang omdat zijn nieren goed herstellen, de specialisten zijn toch erg benieuwd welk virus de hele toestand heeft veroorzaakt. Ook Tweede Kerstdagen vieren wij dus deels in het ziekenhuis en zonder Mr. T. in ons midden. Ik hoop dat snel duidelijk wordt wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand is en, belangrijker nog, dat snel duidelijk wordt hoe ervoor gezorgd kan worden dat Mr. T. weer beter wordt.

24 gedachten over “Update Mr. T.

 1. Echt een domper. Ik had gehoopt dat jullie samen kerst zouden kunnen vieren maar dat was geen haalbare kaart. Dat de nieren van Mr. T zelf herstellen is wel heel veel waard.
  Als je slecht slaapt en pijn hebt, heeft dat invloed op je humeur of geestelijke weerbaarheid. Ik hoop echt dat snel de oorzaak van zijn ziek-zijn gevonden wordt.
  Liefs en sterkte!

 2. Fijn dat de nieren zich herstellen maar het is wel handig om te weten waar het vandaan komt (al was het maar om herhaling te voorkomen en zeker te weten dat hij genezen is wanneer hij naar huis gaat.)

  Sterkte

 3. Heel raar allemaal.. die bloeddruk nu weer en die andere verschijnselen.
  Dat Mr T maar weer snel naar huis mag, want dan gaat het tenminste weer echt de goede kant op! Naar allemaal zo..
  Wel een heel creatief ziekenhuiskerstboompje zeg :-)
  Sterkte jullie allemaal!!!

 4. Jeetje wat een ellendige Kerst zullen jullie hebben gehad. Hoop dat er snel meer duidelijk komt en dat Mr. T. snel weer helemaal opknapt.

 5. Oh, bah! Wat rot dat mr. T. zich zo beroerd voelt. Die stijgende lijn in zijn nierfunctie is wel heel fijn natuurlijk. Hoop dat het verdere herstel snel volgt.
  En n.a.v. je reactie op mijn Kerstblogje… Ik heb de eerste 14 weken van 2017 aan het ziekenhuisbed van mijn Vriendje-lief gezeten. Daar wordt je niet blij van. Ik voel met jullie mee en duim dat mr. T. snel weer thuis is.

 6. Och jeh, ik lees het ook vandaag pas. Vooral dat verdriet bij iemand waar je zoveel om geeft doet pijn. Heel veel sterkte deze dagen.

 7. Niet een gedroomde Kerst maar oke, toch een groot cadeau dat de nieren zich lijken te herstellen. Mr. T is op dit moment nog het best dáár op z’n plaats maar naar ik hoop vieren jullie wél een gedroomde jaarwisseling.

 8. Ik wist het niet, maar jouw reactie zorgde ervoor dat ik gauw hier kwam lezen wat er aan de hand is. Wat een narigheid allemaal, zeg. Arme Mr T. Maar hij is goed verzorgd en op een veiligere plek kan hij niet zijn momenteel. Heel veel sterkte voor jullie en hou de moed er in, hoor. Volgende Kerstmis is vast veel beter.

 9. Mooi dat de nieren zich herstellen, maar verder moet er nog een hoop gebeuren. Ik hoop dat alles snel ten goede keert en jullie de jaarwisseling in gezondheid thuis kunnen vieren.

 10. Dat kerstboom is mooi gemaakt! Ik hoop dat er snel duidelijk heid is voor jullie. *fingers crossed*

 11. Wat een nare situatie, en zeker nu het zo samenvalt met de kerst. Fijn dat de nieren herstellende zijn, dat is echt letterlijk van levensbelang. Maar die beroerdheid en pijn, blegh. Hopelijk knapt dat ook snel op. Al met al zal de gehele situatie wel een aanslag zijn op het energiepeil de komende periode, als ik het zo lees. Zorg maar goed voor mr. T. En ondanks alle narigheid wens ik jullie een fijne tweede kerstdag toe; en veel gezondheid en geluk voor 2018.

 12. Het klinkt voorzichtig hoopvol. Ik blijf aan jullie denken en voor jullie duimen!

Reacties zijn gesloten.