Thuis!

Met een enorme tas medicijnen is Mr. T. inmiddels al weer een paar uurtjes thuis. Hoe fijn is dat dan wel niet?

Zijn nierfunctie is inmiddels boven de 30% en de mri-scan heeft gelukkig geen enge dingen opgeleverd. De hele toestand is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het Hanta-virus dat niet alleen op zijn nieren is geslagen maar ook op de spieren in zijn rug. Woensdag komt overigens pas de definitieve uitslag van de biopsie maar de specialisten denken met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan bovengenoemd virus.

Het is nu zaak om thuis aan te sterken en dat zal wel wat tijd kosten denkt de specialist. Het zou zo maar kunnen dat zijn nieren nooit meer op een normaal niveau komen (dat is tussen de 60-70% voor iemand van zijn leeftijd) en dat het herstel van de nieren tot dat normale niveau zomaar een jaar kan duren.

De komende tijd staat in het teken van heel zoetjesaan herstellen en aansterken (hij is 10 kilo afgevallen). Begin januari dan een eerste check van het bloed en dan over vier weken een grotere check van bloed en urine en een afspraak bij de specialist.

Ik moet zeggen dat ik ook doodop ben. Ben al een paar dagen niet fit en ik was zo aan vakantie toe maar die heb ik tot nu toe nog niet echt gehad vind ik. En dan de zorgen die je je maakt, het op en neer gerijd naar het ziekenhuis, de meiden die aandacht nodig hebben, het huishouden (enorm verwaarloosd haha) et cetera. Het is me allemaal niet in de koude kleren gaan zitten.

27 gedachten over “Thuis!

 1. Ik heb alle Mr. T-blogjes tot hier met ingehouden adem gelezen. Zeg, wat een rollercoaster! Blij te lezen dat hij weer thuis is… En nu hopelijk stilletjesaan op een definitief herstel aan. Veel beterschap en nog veel moed!

 2. Pffff. Hij is thuis! Joepie! En nu dus met z’n allen (dus ook jij, ja!) heel goed de tijd nemen om bij te komen en uit te rusten.

 3. Pfoe! Blij voor hem en jullie dat hij weer thuis is, maar toch wel heftig dat het herstel nog zo lang kan duren. Ik hoop dat je binnenkort toch nog ergens de kans krijgt een paar dagen vakantie voor jezelf te nemen!

 4. Wat een stom virus.
  Maar geweldig dat manlief weer thuis is want daar knapt een mens het beste op.
  Logisch dat je zelf ook stuk zit; alles draait dubbel en dwars door…
  Een mooi maar vooral gezond 2018 en veel sterkte en beterschap voor Mr T!

 5. Wat fijn dat jullie met dit (relatief) goede nieuws en samen het oude jaar kunnen afsluiten en mr. T aan het herstellen is! Kan me voorstellen dat jij ook bekaf bent nu. Rustig aan, koester elkaar en laat de boel maar even de boel voor zover dat mogelijk is.

 6. Wát een goed nieuws! ja logisch dat je er even doorheen zit, nu de ergste tress er af is zal dat nog wel erger worden want de stress hield je op de been! Ga lekker van elkaar genieten en laat de boel de boel, dat komt later allemaal wel weer. Dat wordt dus een extra fijn jaarwisseling voor jullie.

 7. Fijn dat Mr. T. weer thuis is. Ik wens jullie een mooie jaarwisseling toe met de rust die jullie nodig hebben en het vertrouwen dat 2018 het herstel zal brengen waar jullie op hopen.

 8. Fijn dat Mr T thuis is. Zorgen en op en neer rijden naar een ziekenhuis zijn killing voor de eigen gezondheid (weet ik uit ervaring). Het is nu zaak dat jullie beide gaan aansterken. xxx

 9. Wat een heerlijk nieuws.. rustig de tijd nemen met je gezinnetje, heerlijk samen en geen gekke dingen doen. Kan natuurlijk ook niet!
  Heel veel beterschap en een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig en vooral gezond 2018!

 10. Wat super voor jullie! Thuis is toch de beste plek om te herstellen nietwaar! Wens jullie dan ook alles wat jullie nu nodig hebben voor een voorspoedig herstel, de rust ook om te herstellen van alles, een mooie jaarwisseling en een jaar waarin dromen uitkomen xx

 11. Goed dat hij weer thuis is. Er gaat toch maar niks boven je eigen bedje. Nu maar hard werken aan het herstel. En een beetje bijkomen…..

 12. Stom virus. Maar al met al is het toch goed nieuws. Rustig aan hè, neem je tijd. Ik weet uit ervaring dat je zorgen maken slopend kan zijn.

 13. Mijn advies; maak jullie wereld heel klein. Geen visite etc. Vraag of je moeder wil koken, informeer naar een tijdelijke poets hulp mocht je geen hulp hebben al. Voel geen verplichting naar werkgever en derden. Jij en de jouwen nu centraal stellen. Slapen. Gezond eten.
  Ik wens jullie alle goeds 💖

 14. Heel fijn dat hij zover hersteld is dat hij weer thuis is. Nu verder opknappen en hopen dat hij zich ook beter gaat voelen en zijn nieren zich verder herstellen. Sterkte en een fijne jaarwisseling!

 15. Wat fijn dat hij weer thuis is. Hopelijk voelt hij zich snel beter en minder ontregeld. Voor jou scheelt het ook heel wat heen-en-weergerace. Ben je komende week ook nog vrij? Sterkte en veel beterschap.

 16. Fijn dat mr T thuis is, thuis zijn is het beste medicijn. Veel beterschap gewenst!

  Hantavirus komt door knaagdieren toch?muizen en zo.

 17. Joh!!! Die had ik ook ff gemist!!! Maar gelukkig is ie weer thuis!! Ik wens jullie een prachtig mooi, liefdevol en voorál gezond nieuwjaar toe!!! 😘😘😘😘

 18. Wat heerlijk dat hij weer thuis is en zijn nierfunctie heel langzaam aan verbetert. Kan me voorstellen dat jij ondertussen ook helemaal gesloopt bent van alle zorgen. Nogmaals heel veel sterkte.

 19. Ook helemaal gemist!! Wat een toestand. Ik zou er wel een kaliumarm dieetje tegenaan gooien. Dat helpt het herstel van de nieren wel. Als je advies wilt, stuur maar een pb-tje. Ik ben een nierenspecialist…. Sterkte. Probeer inderdaad ook aan jezelf toe te komen meid! Als jij omvalt, valt iedereen om en dat kunnen we niet hebben!

 20. Joh, ik had dit gemist… wat een schrik. Geen fijne feestdagen / vakantie zo. Gelukkig nu weer thuis. Ik duim mee. Sterkte. Ook sterkte voor jou.

Reacties zijn gesloten.