Erwten

Laatst ontving ik een goodybag en daarin zaten allerlei monstertjes en blikjes drinken en nog meer gadgets. In de goodybag zaten ook twee zakjes ‘Beet!’. Gossie, dacht ik, erwten die ineens snacks geworden zijn, dat weet ik ook niet.

Enfin: ik at laatst het eerste zakje leeg en was aangenaam verrast. Ik vond het lekker, maar ook best wel zout. Of was dat zout de pittigheid van de specerijen? Dat weet ik niet altijd heel goed te onderscheiden. Inmiddels is het tweede zakje ook in mij verdwenen. 🙂

Lekker vond ik het dus en wie weet koop ik het wel een keer. Of niet. Want ook al zou dit een gezond tussendoortje zijn, een appel is natuurlijk altijd beterder. Toch?

Wat is jouw favoriete avondsnack?

13 gedachten over “Erwten

 1. Tiens, gebakken erwten, moet ik toch eens uittesten precies, al vind ik ze tot nu toe het lekkerst rauw, heerlijk fris snoepje in de zomer. Mijn favoriete avondsnack is alleszins een pak ongezonder en varieert van chocolade over ijs naar chips…

 2. Alles met mate, toch? Ik vind helaas alle snacks lekker. Nootjes, toastjes, kaas, chips, noem maar op. Als vriendjelief gaat snacken, poets ik meestal mijn tanden alvast. Anders eet ik alles op…

 3. Een avondsnack eet ik nooit,maar ik zou toch voor de appel kiezen,zout is hier taboe te veel eiwitten ook trouwens.Hoe gaat het met mr T ?

  • Het gaat zoetjesaan vooruit met Mr. T. Hij gaat morgen weer een paar uurtjes werken.

 4. Erwtjes als snack bestaat al langer. Zie je veel in Chinese warenhuizen. Ik eet het erg graag. Heb ik misschien nog die waan dat ik gezond snack. Ik snack nauwelijks. Ik haal het ook niet huis, of toch zo min mogelijk. Dan ‘moet’ ik wel snacken met wortels of tomaten.
  Ook lekker.

 5. eh. apart! Ik houd het gewoon bij chips. Alhoewel ik olijven en kaas, de ouderwetse augurk met worst, ook heel lekker vind

 6. Ik ben niet zo van nooitjes, ga liever voor een stukje kaas maar het is heel wisselend waar ik de lekkere trek mee stil.

 7. In deze erwten zitten heel veel eiwitten als ik het zo zie 😉 ik zou voor deze keus gaan omdat in een appel eigenlijk geen essentiële voedingsstoffen zitten (in mijn geval dan 😉

 8. Dat zoute geeft natuurlijk ‘s middags de (soms broodnodige) boost hah, best lekker, lijkt me en ach, in een appel zitten dan ook weer (fruit)suikers en zo …zullen de critici zeggen :-). gewoon doen dus wat je lekker vindt 🙂

Reacties zijn gesloten.